Tudja valaki esetleg a Felvidéki krémes receptjét? Ha igen írja le, legyen kedves. (tudásbázis)
nagyon nagyon köszönöm...
tegnap megcsináltam,ugy néz ki hogy sikerült :))
Kellemes Ünnepeket!!!
Hozzávalók:
Tészta: kevés tej; 2 dkg szalakáli; 1 tojás; 7 dkg margarin; 5 dkg cukor; 30 dkg liszt
Főzött krém: 1/2 liter tej; 3 evőkanál liszt; 3 egész tojás
Vajas vagy margarinos vagy sütőmargarinos krém: 20 dkg porcukor; 2 csomag vaníliás cukor; 20 dkg margarin
Elkészítése:
A szalakálit felfuttatjuk kevés (kb. 5 evőkanál) langyos tejben, és hozzáadjuk a tészta többi hozzávalójához. Annyi tejjel gyúrjuk össze, hogy könnyen nyújtható legyen. Három részre osztjuk, vékonyra nyújtjuk (kb. 1-2 mm-re, mert sütés közben feljön), és a gáztepsi margarinnal megkent és lisztezett hátulján világosra sütjük. Nagyon gyorsan megsül, és könnyen törik. A főzött krémnek valókat összekeverjük, és állandó kevergetés mellett addig főzzük, amíg jó sűrű nem lesz. Hagyjuk hűlni. A vajas vagy sütőmargarinos krémhez a margarint a cukrokkal habosra keverjük. Hozzáadjuk a kihűlt főzött krémet. Jó alaposan dolgozzuk össze, úgy gusztább, és finomabb is. Két felé osztjuk és megtöltjük a lapokat. Takarjuk le folpackkal és tegyük a hűtőbe kb. 5-6 órára, addigra megpuhul a tészta, és könnyen vágható. Megszórhatjuk porcukorral is a tetejét, de anélkül is jó.
További ajánlott fórumok:
- Ismeri valaki a "Budapesti krémes" receptjét?
- Ismeri valaki a brüsszeli krémes receptjét?
- Ismeri esetleg valaki az először Szamos Mátyás által készített Mátyás torta receptjét?
- A gyümölcs krémes receptjére lennék kíváncsi, esetleg valaki tudna segíteni?
- Ismeri valaki a suhajda receptjét? Csokikrémes süti, étcsokival bevonva?
- Az Aranycipós tönkölyös teasütemény receptjét esetleg tudja-e valaki, vagy valami hasonló sütireceptet?