Ismeri esetleg valaki az először Szamos Mátyás által készített Mátyás torta receptjét? (tudásbázis)
Előre is köszönöm,akkor is ha nem sikerül megszerzni.
Sajna már mindenhol kutattam a receptet, sikertelenül. A marcipán.lap.hu-n se volt, több heti keresgélés után döntöttem el, hogy feldobom a kérdést, hátha valakinek megvan otthon a recept.
A Szamos Marcipán honlapján esetleg utána tudsz nézni.
Én itt lakok a Szamos marcipán gyár utcájában, megpróbálok majd megkérdezni valakit, de nem ígérek semmi biztosat....
Mátyás torta
A Mátyástorta Szamos Mátyás kreációja. Zöld marcipántorta.
Szamos Mátyásról neveztük el, aki kitalálta, elkészítette és betanította. A lényege a marcipán és a marcipánból készült krém. A tetején a zöld marcipán a "zöldfehér" zöldje. Fehér tányéron kell szervírozni, vasárnap délután győzelem, vereség és döntetlen esetén. Ha valaha lesz még egyszer fradis csodacsatár, akkor a tortát az ő nevére "átkereszteljük".
1995 óta készítjük.
Ez van írva a tortáról. Miért mondod,hogy nem éppen sütemény?
További ajánlott fórumok:
- Kanapéra szeretnék huzatot varrni, mert a boltban elég húzós az ára. Hol találok ehhez szabásmintát? Készített esetleg valaki ilyet már?
- Van valaki aki saját kezűleg készített szopipárnát, vagy esetleg tudja hogyan kell és mi kell hozzá?
- Tudja-e valaki a vacsoracsatában készitett cukkinis torta receptjét?
- Tudja valaki esetleg a Felvidéki krémes receptjét? Ha igen írja le, legyen kedves.
- A TV2-n a Mokkában Janza Kata készített egy keksztekercset..., nem írta vki le a receptjét?
- Jó pár évvel ezelőtt készítettem először kovászos uborkát,...