Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Ismeri esetleg valaki az először Szamos Mátyás által készített Mátyás torta receptjét? fórum

Ismeri esetleg valaki az először Szamos Mátyás által készített Mátyás torta receptjét? (tudásbázis)

2009. júl. 9. 17:49
Valószínűleg félreértettem valamit.
2009. júl. 9. 17:44
De azt sem tartom kizártnak, hogy hétpecsétes titokkén őrzik a receptet.
2009. júl. 9. 17:42

Előre is köszönöm,akkor is ha nem sikerül megszerzni.

Sajna már mindenhol kutattam a receptet, sikertelenül. A marcipán.lap.hu-n se volt, több heti keresgélés után döntöttem el, hogy feldobom a kérdést, hátha valakinek megvan otthon a recept.

2009. júl. 9. 17:27

A Szamos Marcipán honlapján esetleg utána tudsz nézni.

Én itt lakok a Szamos marcipán gyár utcájában, megpróbálok majd megkérdezni valakit, de nem ígérek semmi biztosat....

2009. júl. 9. 16:47

Mátyás torta

A Mátyástorta Szamos Mátyás kreációja. Zöld marcipántorta.

Szamos Mátyásról neveztük el, aki kitalálta, elkészítette és betanította. A lényege a marcipán és a marcipánból készült krém. A tetején a zöld marcipán a "zöldfehér" zöldje. Fehér tányéron kell szervírozni, vasárnap délután győzelem, vereség és döntetlen esetén. Ha valaha lesz még egyszer fradis csodacsatár, akkor a tortát az ő nevére "átkereszteljük".

1995 óta készítjük.

Ez van írva a tortáról. Miért mondod,hogy nem éppen sütemény?

2009. júl. 9. 16:35
Szia, rákerestem, nem éppen sütemény... :)
2009. júl. 9. 16:31
Ismeri esetleg valaki az először Szamos Mátyás által készített Mátyás torta receptjét? [link]

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook