Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Tudja valaki annak a palacsintának a receptjét, amit a strandokon lehet kapni? fórum

Tudja valaki annak a palacsintának a receptjét, amit a strandokon lehet kapni? (tudásbázis)


1 2
41. csgybzs (válaszként erre: 39. - E2e3dd6eca)
2012. júl. 24. 10:19
Én nem vacakolok ilyesmivel, sima kakaó aztán csókolom... 20-at sütöttem, elég is volt... :S :D Mármint megsütni... :D
40. e2e3dd6eca (válaszként erre: 38. - Csgybzs)
2012. júl. 24. 08:54

:DDD

Gyártsad őket, én megyek enni! :)

39. e2e3dd6eca (válaszként erre: 36. - Csgybzs)
2012. júl. 24. 08:53

Oké, majd holnap, lemaradtál, de én is, nem szagosítom magam, most voltam fodrásznál. :)

Küldöm majd a kakaósat, én diósat akarok, rakottat, vaníliasodóval. :)

2012. júl. 24. 08:51
A fene bele, én viszont csinálok, úgyis délután akartam hajat mosni! :D
37. csgybzs (válaszként erre: 33. - E2e3dd6eca)
2012. júl. 24. 08:50
Na, erről is lemaradtam.... :S
36. csgybzs (válaszként erre: 32. - E2e3dd6eca)
2012. júl. 24. 08:50
Küldjél nekem is! Kakaósat kérek!
35. e2e3dd6eca (válaszként erre: 34. - Zsé58)
2012. júl. 24. 08:50
mennyiiii? 200ft? Atyavilág! Bár nem lepődök meg, strandon 450ft volt 10dkg rántott hagymakarika(amit nem vettem meg, és tuti hogy nem nyomott 10dkg-t)
34. zsé58
2012. júl. 24. 08:47

Na amit a multhéten ettem a hajduszoboszlói strandon, annak a receptjét biztos nem kérnéd. A legszivesebben a fejéhez vágtam volna a 200 ft-os palacsintát. Száraz volt, egy kis folyós lekvárral.

Egyébként én csak tejjel kavarom ki a palacsintát, és nem olajjal sütöm ki, hanem margarinnal. Igy flancol egy nyugdijas.

2012. júl. 24. 08:44
bár nem, mert holnap állásinterjúra megyek, a hajam bebüdösödik. :D
32. e2e3dd6eca (válaszként erre: 31. - Csgybzs)
2012. júl. 24. 08:42
Én cukorral soha nem csinálnám, sót rakok bele. Na annyit beszéltünk róla, lehet hogy sütök. :)
31. csgybzs (válaszként erre: 30. - E2e3dd6eca)
2012. júl. 24. 08:39
Nem hiszem, mert a férjem tejeset szokott csinálni, cukorral, más ismerős szódával... egy kutya..... (nekem)... :D
30. e2e3dd6eca (válaszként erre: 28. - Csgybzs)
2012. júl. 24. 08:34
Más az állaga, hidd el! A vizes fojtós a szódástejes, lágy.
2012. júl. 24. 08:32
Még szegény öreganyám szokott nekem palacsintát sütni, vízzel, tej nélkül. Sose szóltam neki, hogy szar az egész, olyan nokedli hatású. Brr...:))
28. csgybzs (válaszként erre: 19. - 298b15dfdd)
2012. júl. 24. 08:30
Megmondom őszintén, ha vékonyra van sütve egy palacsinta és finom a töltelék, jóformán lehetetlen megmondani, hogy az most tejes, szódás, vagy csapvizes tészta. Én ezt az egyszerűt szeretem a legjobban...anyukám ezer éve így csinálja.
27. e2e3dd6eca (válaszként erre: 25. - 298b15dfdd)
2012. júl. 24. 08:29
Nem fog olajat sütni, mert a serpenyőbe már szinte alig kell. Nem kell úsztatni a palacsintát, de szárazon sem az igazi. Így meg pont finom, és lágy. Nagy merőkanállal szoktam, középre csapom, szinte magától elterül. :)
26. e2e3dd6eca (válaszként erre: 23. - 06718ca650)
2012. júl. 24. 08:20
Nem, sokan csak sima vízzel keverik be. Van aki cukrot is tesz a tésztába, de egyik sem igazán jó ötlet.
25. 298b15dfdd (válaszként erre: 20. - E2e3dd6eca)
2012. júl. 24. 05:22

Miért keverjen vissza olajat,ha már a tésztába tett,a végén olajat fog sütni?

Forró olajat vissza a tésztába?

24. bd55e3f068 (válaszként erre: 23. - 06718ca650)
2012. júl. 24. 00:14
Én is. :o)
23. 06718ca650 (válaszként erre: 20. - E2e3dd6eca)
2012. júl. 23. 20:32
én mint konyhai analfabéta azt hittem a szódavíz alap bele. :D
22. 06718ca650 (válaszként erre: 21. - E2e3dd6eca)
2012. júl. 23. 20:31
értem. :) kösz, nem kell felvilágosítás, még szeretnék enni ilyen helyeken nyugodtan. :D
21. e2e3dd6eca (válaszként erre: 3. - 06718ca650)
2012. júl. 23. 16:18
A palacsintával/lángossal, stb... nem stikliznek, a dzsemet hígítják vízzel, mert nem lekvárt használnak. Nagytételben marha drága lenne lekvárokat vásárolni, amúgy minden mással szoktak. Meséljek? :P
20. e2e3dd6eca (válaszként erre: 1. - Tudd meg!)
2012. júl. 23. 16:14

Én véletlenül tudom, Balcsin sütöttem egész nap a palacsintát egyik éven. :D


Az arányokat ne kérdezd, de kell bele -szóda(gépi) v. ásványvíz, az erősebb fajtából)

-tej

ettől lesz olyan lágy.

Viszont ha felforrósítottad az olajat a p.sütőben, kicsit önts vissza a tésztába, keverd meg, és úgy süsd ki. MINDIG keverj vissza olajat bele, minden sütés előtt.

Nem szabad cseszegetni, ha megmozdítod a p.sütőt, szépen fel fog jönni, aztán lehet nyomatni. :)

19. 298b15dfdd (válaszként erre: 15. - Csgybzs)
2012. júl. 23. 15:55
Nálunk a férjem sütötte ilyen alapanyagokból,először kicsit kamilláztam,aztán már általában én is így csinálom,végül is a tölteléken múlik:)
18. virus2008 (válaszként erre: 17. - Virus2008)
2012. júl. 23. 15:04

Bár én nem érzek különbséget akkor se...

És ezenkívül nem jut eszembe semmi, mitől lehet másabb.

17. virus2008 (válaszként erre: 1. - Tudd meg!)
2012. júl. 23. 15:03

Én érzésre csinálom nem receptből, és úgy állagra belövöm és kész, inkább ez már rutin.


Szerintem azért másabb, mert kispórolják a tejet és a tojást ahogy írta már itt valaki.

16. virus2008 (válaszként erre: 1. - Tudd meg!)
2012. júl. 23. 15:01

Hát most majdnem elröhögtem magam, de az enyém semmivel nem másabb :)


Annyival hogy olcsóbb :)

15. csgybzs (válaszként erre: 7. - 298b15dfdd)
2012. júl. 23. 08:13

Így van. Egy nagy tálba bőséges liszt, bele egy tojás, víz, só, pici olaj és kész.

Én szeretem... :)

14. 06718ca650 (válaszként erre: 5. - A14deb9047)
2012. júl. 22. 23:22
nég én is. :D
2012. júl. 22. 23:07
Senki sem tudja? :) :)
2012. júl. 22. 20:08
Nekem bejön pedig az íze... nektek nem? Szerintem finom... akkor nem tudtok arányokat mondani? Én is tudok palacsintát sütni, de az nem olyan..
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook