Tud valaki segíteni? Az msn hangulatjeleit keresem a gépen (tudásbázis)
a Messenger egy rejtett mappa, próbáld meg kézzel beírni a címsávba, természetesen pontosan írt felhasználónévvel.
csinálhatsz egy keresést is a CustomEmoticons mappára, de ne felejtsd el a keresési beállításokban engedélyezni a rejtett, illetve a rendszerfájlokat. különben nem találja meg.
A kapott szmájlikat elég speciális helyen tárolja a program.
Menj ide: C:\Documents and Settings\xxxxxxx\Local Settings\Application Data\Microsoft\Messenger
az xxxxxxxx a te felhasználóneved,
itt fogod látni a felhasználóneved, lépj be abba a mappába, azon belül az ObjectStore mappába, és azon belül a CustomEmoticons mappába.
Amit ott látsz, ebben a formában még használhatatlan, jelöld ki az összeset, jobbgomb, másolás, és másold át egy tök másik mappába, amit erre a célra kinéztél.
Immár az új mappában ha bármelyik file-t átnevezed .gif kiterjesztésre, máris látod a szmájlit :)
Például:
JYRQ9k+tmwb7tw41kVPLRPeqBMo=.dt2
helyett
JYRQ9k+tmwb7tw41kVPLRPeqBMo=.gif
vagy akár kapásból értelmes névvel:
bologatomalacka.gif
ennyi. :)
Igen ez nekem is eszembejutott csak azt nem tudtam, hogy kitejresztésre igy keresünk. :) Köszi.
Én is külön mappába gyűjtöm őket, kivéve amit a partnereimtől kapok. Azokat nem lehet kimenteni valahogy msnből egy mappába?
Egyébként ez az ablak 3 része van osztva:
- A menün rögzített hangulatjelek (40/40)
- Egyéni hangulatjelek
- Alapértelmezett hangulatjelek
a tieid valahol az első kettőben kéne legyenek
A párbeszédablakban a smiley-knál arra kell kattintani, hogy "Az összes megjelenítése".
Utána lehet görgetni az ablakban, egy csomót a csúszkával, ott lesznek azok...
a hibaüzenet vagy arra vonatkozik, mert már vagy a képet, vagy a betűkombinációt felhasználtad, itt lesz ebben a listában, csak szép türelmesen át kell nézni.
Nekem például van a Dokumentumok, Képek mappán belül egy Animgif nevű mappa, amit ebből a célból hoztam létre, és szándékosan ide mentek minden ilyen képet.
Ha sajna kupi van a gépen, akkor a Keresés, *.gif segítségével lehet összevadászni a szmájlikat, majd némi takarítás keretében egy dedikált mappába elhelyezni őket. Sőt, erről mappáról akár mentést készíteni pendrive-ra, cd-re, másik gépre, dzsásztinkéz. :)
Igen így van, régebben az msn újratelepítése után is elvesztek most azonban szerencsére nem. De az ilyen esetek elkerülése végett lementeném a gép háttértárolójából a már meglevőket. Ha tudnám hol vannak... létezik a neten egy leírás, de az én gépemen egyszerüen nincs olyan mappa. A rejtett mappák láthatóságának bekapcsolása után sem.
Esetleg ha rákeresnék a gif kiterjesztésű fájlokra, akkor megcsíphetném őket.
a hagyományos jelek benne vannak a programban.
azok ezek:
ha ezen felül is használtál szmájlikat, az kétféleképp lehet:
- valamilyen plusz msn-hez való csomag volt telepítve, pl "MSN Custom Emoticons" vagy bármi ilyen nevű, akkor ezt a csomagot is újra kell telepíteni;
- saját úgynevezett animált gifekből alkotott szmájli. Ezek az animált gifek valójában teljesen különálló kis képek, amik valahol a gép háttértárolóján vannak tárolva.
Amikor egy beszélgetésablakban vagy, és be akarsz szúrni egy ilyet, akkor "az összes megjelenítése", majd "Létrehozás"-ra való kattintás után elő tudod keresni ezt a képet, és saját betűkódot adni neki.
Innentől ha azt a kódot gépeled, akkor megjelenik a saját szmájli.
Namost hivatalosan a microsoft álláspontja szerint ezeknek a szmájliknak nem kellene elveszni frissítéskor. Volt egy verzió, amiről ha 8.1-re frissítettél, mégis elvesztek. Az MS beismerte és állítólag már ki is javították...
Természetesen a formatálás tök másik történet, hiszen akkor a háttértárolót teljesen legyalulod, nemcsak ezek a képek vesznek el, hanem minden más is, és marad a mentésből való visszamásolás (már ha volt mentés).
Akkor amig újra nem telepítem biztonságban vannak? Mert korábban minden újratelepítésnél eltűntek, igaz az egész gép formatálva lett.
Köszönöm szépen!
A frissítés nem törli a smiley-kat,nyugodtan frissíts!
És csak azokat a jeleket tudod megtalálni,amik sajátok,azaz Te tetted bele. A "gyári" jelek a programban vannak.
A programba nem tudok belépni, mert frissítést kér azzal viszont elveszítném az összes már meglevő hangulatjelemet. Megnézné valaki, h ogy nála hova menti a gép ezeket a smiley-kat?? Hol keressem?
Köszönöm
További ajánlott fórumok:
- Válaszolj hangulatjellel 😊😊😊
- Beteg a cicám, sokat hány, tud valaki segíteni, mi baja lehet? Aggódom!
- Számvitelből tudna segíteni valaki?
- Hogy tudna még oviban maradni a gyermekem? Tud segíteni valaki?
- Mennem kell. Tud valaki segíteni?
- Megcsalt, én is hibáztam, elhagyott, meg akarok halni. Tud valaki segíteni?