Tud valaki Rómában olyan látnivalókat, érdekességeket, amik 13 éves kamaszt is érdekelhetnek? (tudásbázis)
Lehet, neki vannak ötletei, kérdezted már?
Nem tudom lesz e valami fesztivál, biztos, egy fővárosban, mi Firenzében fogtunk ki egy zaszlodobálós felvonulást, fantasztikus élmény volt! Gyönyörű kertjeik vannak, biztos a tengerpart, kikötő,móló is szép. Moravia az egyik kedvencem, igy biztos már felnőttként azokba a nem divatos, látványos részekre is elmennék amikről írt... Olimpiai stadion is érdekes lehet!
Sziasztok ! Köszönöm mindenkinek, aki írt ! Lehet, hogy nem elég érthetően írtam:) Természetesen egy 13 éves kamasz már nagy - szerencsére értelmes, nyitott , érdeklődő - de azért mégsem felnőtt. Egy felnőtt szerintem másképp érdeklődik, mint egy gyermek. Mi úgy szoktunk utazni, hogy a szülőknek ( felnőttnek ) és a kamasznak is lehetőleg egyaránt élvezetes legyen. Az útikönyveket áttanulmányoztuk, természetesen van, amit semmiképpen nem hagyunk ki. Én azért indítottam ezt a topicot, hogy hátha van, aki már többször is járt Rómában, és vannak " titkos" tippjei, amik pl. az útikönyvekben nincsenek, mégis roppant érdekesek lehetnek... :)
Hihi :)
Ezt úgy bírom :)
Elindít valaki egy kérdést, aztán azonmód el is tűnik,
a válasz már nem érdekli :D
szerintem nem kell ezt így túldramatizálni :)
nem arról volt szó, hogy a topikindító egy turistalátványossághoz sem szeretné elvinni a gyerekét.
de mivel egy hétig lesznek, gondolom beleférne azért nekik más program is a klasszikus látnivalókon kívül.
(és persze, simán el lehet tölteni egy hetet is csak az ókori romokkal, vagy akár csak a vatikáni múzeumban is, csak hát egy idő után lehet hogy unalmas egy gyereknek csak ezeket nézni... lehet, hogy egy felnőttnek is :))
Tuti tipp:
Ne vigyétek el!!
Ha nem tartjátok alkalmasnak arra a 13 éves fiatokat, hogy utazzon és neadjisten' megismerje Rómát, az "örök várost", akkor maradjon itthon.
Gyönyörű város, de hirtelen egy játszóházse jut eszembre.
Azt a 4-5 templomot kibírja a szegény gyerek.
Egyetértek. Én egy párizsi 5 napos (hivatalos) utazás előtt fogtam egy útikönyvet, s olyan városnézést rittyentettem a velem utazó munkatársaimnak, hogy tátva maradt a szájuk.
Egyébként meg Rómában bármerre mentek, egy ekkora gyereknek (is) minden élmény lesz.
Könnyítés: [link]
ki lehet menni hévvel a tengerpartra is.
kis "kikapcsolódás" a sok ókori rom és templom után :))
van állatkert is, de nem annyira színvonalas, hogy mindenképp meg kelljen nézni. csak mondjuk ez is egy program lehet, ami nem épületnézegetős :)
mondjuk ha tudod, hogy itthon milyen programok vagy tevékenységek érdeklik, akkor egész biztosan ott is találtok hasonlót.
Úgysem fogjátok Ti magatok sem felfogni azt a rengeteg látványosságot, inkább szeressetek bele Rómába! Jó városnézést!
Az ókori Róma mindenképpen: Forum Romanum, Palatinus, Colosseum, Capitolium, a Tiberis és rajta a hidak, az Igazság szája, Spanyol lépcső, a Trevi kút, a Pantheon, Circus Maximus, Piazza Navona, Angyalvár, akár még a Vatikán is. De én tuti nem hegyezném ki a "látványosságokra" a hangsúlyt, egyszerűen csak sétálnék, mert tíz másodpercenként lát valamit az ember. Ha a történelem érdekli a gyereket, akkor Rómába bele fog szerelmesedni, az építészetet nem írom, de már az is érdekelheti persze (engem az építészet, a művészet ami szerelmesévé tett).
Adj a kezébe egy színes útikönyvet és akkor máris vonzó lesz a számára akár a templom is!!
Én 9 évest vittem magammal,ma már 30 éves azóta sem volt Rómába.Egy fagyiba került minden látványosság! :)
Egy 13 éves fiú már nem kicsi. Nyugodtan vigyétek templomba őket. Én sokkal kisebb korukban vittem a fiaimat.
Úgy adódott, hogy lehetőségünk lesz egy hetet Rómában tölteni. Tudom, hogy rengeteg nevezetesség van, de nem akarjuk 13 éves kamasz fiunkat templomból ki-be vonszolni. Ezért, ha valaki volt már ilyen helyzetben, és van egy-két tuti tippje, megköszönnénk !
Tud valaki Rómában olyan látnivalókat-érdekességeket, amik 13 éves kamaszt is érdekelhetnek?
További ajánlott fórumok:
- Arab világ, és más érdekességek...
- Külföldi, magyar fesztiválok, rendezvények, látnivalók, programok, érdekességek városokban és falvakban ABC sorrendben
- Nekem a Balaton a Riviéra.../települések, programok, látnivalók /
- Természettudományi érdekességek, felfedezések
- Budapest, te csodás./nevezetességek, látnivalók/
- Csongrád, Bács-Kiskun megye látnivalói, érdekességek