Tud valaki kis létszámú általános iskolát Győrben? (tudásbázis)
Szia
érdemes lenne a Tulipános Kisbácsai Tagiskoláját megkérdezni az osztálylétszámokról, az nagyon családia kis iskola, esetleg a Kölcsey Kismegyeri Tagiskoláját, tudtommal ott sincsenek nagy osztálylétszámok.
A busz kb. 7 órakor indul, egy harmadikosnak csak az elején megterhelő, napköziotthonos az alsó tagozat, így 4 után érhet haza a gyerkőc. Menza van, a környékbeli falvakon keresztül már Volán-menetrendszerinti járatot sikerült beindíttatni, mert nagyon sokan oda viszik a gyermeküket. (talán kuriózum és érdekesség, hogy Pannonhalmáról, az ott tanító bencés világi tanárok közül sokan szintén Mezőörsre iszik a gyermeküket)
Gimnázium is van Mezőörsön helyben, az már vita tárgyát képezi, hogy van-e létjogosultsága, de ugye az még messze van... :-)
Időpontot lehet kérni az igazgatónőtől, és szívesen fogad mindenkit, nemcsak egy évben egyszer a nyílt napon...
Ha kérdésed lenne, írj PM-t, szívesen válaszolok.
busszal járnak a kicsik és a nagyok is, nem kell autó...
Mondjuk, ha a szülő időbeosztása nem olyan, akkor túl korán lehet az indulás...
Mezőörsön van egy viszonylag jó kis suli, a Magyar Műhely ÁMK.
Igaz, hogy busszal kb. 25 perc, de amiben nagyon jók, hogy remek pedagógusaik vannak, és bárhogy szeretnék magukról elhitetni, hogy kiemelten kezelik a tehetségeket, ez sajnos nem igaz.
Amiben elképesztően jók, hogy a tanulási nehézségekkel, kicsit nehezebben megnyíló gyerekeket valami fantasztikus módon tudják kezelni. Megnyílnak, beilleszkednek, képesek úgy fejlődni, ahogy azt egy tömegoktatásban sehogy...
Én is ott tanítottam, de aztán máshogy alakultak a sorsok, pedig szívesen tanítottam, és szívesen vannak ott a gyerekek is.
És járnak ki kis elsősök is...
Mekkora gyerkőcnek kellene?
Mert nem igazán vannak olyan igazi családias kis iskolák itt Győrött...
További ajánlott fórumok:
- XXI. ker. Csepel - melyik általános iskolát válasszuk?
- Dyslexiás, enyhén mozgássérült 10 éves kisfiúnak tudtok ajánlani egy jó általános iskolát?
- Melyik XVII. vagy szomszédos kerületi általános iskolát ajánlanátok, ami elitebbnek számít?
- Melyik általános iskola "erősebb" Győrben?
- Tudnátok nekem Budapesten (legjobb lenne, ha a 3.ker) jó általános iskolát ajánlani?
- Ismeri valaki a BP II. Budenz úti, a Szabó Lőrinc, a Szabó Magda vagy a Pasaréti úti kéttannyelvű általános iskolát?