Totyogós cipőcskék-milyen legyen az első cipő? (beszélgetés)
Nem olvastam vissza a fórumot, bocs ha valakit ismétlek. Nekem azt mondták, hogy kb 3-4 éves korig nagyon fontos az, hogy a sarkát tartsa a cipő/szandál. A lányomnak vettem mindenféle szép szandikat, papucsokat, és harántsüllyedése van. Ennyi idősen nem szabad ilyenekben járatni őket. Márkát nem írok, van sokféle, csak arra figyelj, hogy magas legyen a hátsó része, ami tartja a bokáját.
Betét pedig szerintem nem kell, mert akkor "ellustul" a talpa, és nem alakul ki a megfelelő tartása, a boltív. Ez a vélemény megoszlik, tudom, ezt én így gondolom. De a másik, hogy tartsa a bokát, az tényleg fontos.
Akkor most melyik cipőfajtában van "betét"? Olyat én sem akarok, bár eddig én úgy tapasztaltam, hogy a lineában, asso-ban (bár ilyen csak régen volt és csak egy cipő) nincs. Siestában úgytudom kétféle van, egyik betétes talppal, másik normál. A D.D.Step én úgy látom enyhén betétes, vagy csak a varrás olyan és csalóka......
A döntött sarkú/suppinált cipőkről úgy hallottam, legalábbis azt mondta a lányomnál az ortopédus, hogy nem mindenkinek hasznos, csak annak, akinek igényli a lába a tartás miatt.....
A pediped/littlebluelamb cipőcskéknek pedig vannak a puhatalpúk után következő cipőcskéi a már rendesen járni tudó babáknak, ezeknek nagyon hajlékony a talpuk, odafigyelnek a gyártásukra, viszont nem fogják a bokát, nem magasszárúak.
Nekünk a superfit magasszárú kiscipői/szandái váltak be,ortopéd doki is látta ,azt mondta tökéletes a lábának.A betéteset nem ajánlották,mert a boltívnek magától kell kialakulnia,ha a cipő alátámasztja eltunyul a láb.Nagyon hajlékony legyen a talpa és fogja a bokáját,bőr legyen,annak megfelelő a szellőzése is.Voltak liliputi puha talpú kiscipőink is,de járni tanulónak,játszótérre stb jobb a bokát tartó gumitalpú.
A kifelé/befelé döntött cipők csak akkor kellenek ha nem megfelelő a kicsi lábtartása,ezt az elindulás utáni kontrollon megmondják általában.
az asso is magyar.
Igaz nem puha a talpa de nálunk a kertben mezítláb volt a nagy is folyton csak az utcán hordott cipőt meg a lakásban amikor hűvös volt de arra meg nem is jó a puha.
A szupi cipőt nem tudtam ráadni a gyerekre olyan magas a talpboltozata. Utána nem is foglalkoztam vele.
Sziasztok!
Ha az a kérdés, mi a legjobb a lábának, egyértelműen szupinált cipőt javasolnék.
A betétes cipők egyáltalán nem segítik a boltozat kialakulását, mert eleve alátámasztják a lábat, így sosem fog megerősödni. A szupinált sarok azért jó, mert pár mm-rel megemeli a sarok belső felét, így megakadályozza a boka befelédőlését, anatómiai helyzetben tartja a lábat. Viszont nincs benne harántemelés, így lehetővé teszi hogy a lábfej ozmainak aktív munkája kapcsán kialakuljon a normál boltozat. A szupinált cipők egyéb szempontok szerint is jók, jól tartják a bokát stb.
Én a hétmérföldes gyerekciő webáruházból szoktam rendelni, egy debreceni ortopéd orvos üzelemlteti, eddig náluk találtam a legnagyobb választékot a legjobb áron.
Nekünk elef.nten volt az első amiben totyogott, tiszta bőr és persze puha talppal.Elégedett voltam vele.Keveset használtuk mert hamar szandi szezon lett.Nehéz ügy a cipő téma főleg mikor elindul egy gyerkőc.
Én is aggódtam de doki néni szerint folyamatosan fejlődik a lábuk ezért érdemes a lábbeli témát komolyan venni.
Csak az alapanyag nem mindegy!!!!!!
Naná hogy elviszi kínába ha ott a töredékéért megcsinálják!!!!!!
További ajánlott fórumok:
- Újabb szólánc-Az adott szó első két betűje legyen a következő szó utolsó két betűje.
- Másmilyen szólánc (az előző szó ELSŐ betűje legyen az utolsó)
- Létezik még olyan magyar nő, akinek párválasztáskor nem az számít elsősorban, hogy minél jobb súlyban legyen a férfi?
- Legyen a szó első és utolsó betűje: "A"
- Neked mennyi idő volt, míg az okmányiroda kipostázta a jogosítványt? (legyen szó akár megújításról, vagy első jogsiról)
- Mit tegyek, hogy ne a barátok legyenek az elsők hanem a családja?