Tormás hússalátával töltött cékla recept
A Tormás hússalátával töltött cékla hozzávalói:8 kicsi cékla
25 dkg pulykasonka
1-1 csokor petrezselyem és snidling
2 evőkanál ecetes torma
2 dl tejföl
1 evőkanál cukor
só, őrölt bors
A Tormás hússalátával töltött cékla elkészítési módja:
A céklákat alaposan megmossuk, majd puhára főzzük. Lehűtjük, a héját lehúzzuk. A céklák tetejéről egy szeletet levágunk, a belsejét karalábévájóval kivájjuk úgy, hogy kb. 1 cm vastag fala maradjon. (A céklaforgácsot például majonézes céklasaláta készítésére használjuk föl.) A tejfölt az ecetes tormával elkeverjük, cukorral, sóval, őrölt borssal ízesítjük, majd hozzáadjuk a fölaprított petrezselymet és snidlinget, valamint á gyufaszálnyi csíkokra vágott pulykasonkát. A tormás húsos tölteléket a kivájt céklába töltjük, a kalapokat ráillesztjük, és jót behűtve kínáljuk.
Kategória: Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei
A receptet beküldte: syria, 2018. ápr. 28. 06:04
A tormás hússalátával töltött cékla elkészítési módja és hozzávalói.