Főoldal » Receptek » Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei » Tormás hússalátával töltött cékla recept

Tormás hússalátával töltött cékla recept

A Tormás hússalátával töltött cékla hozzávalói:
8 kicsi cékla
25 dkg pulykasonka
1-1 csokor petrezselyem és snidling
2 evőkanál ecetes torma
2 dl tejföl
1 evőkanál cukor
só, őrölt bors


A Tormás hússalátával töltött cékla elkészítési módja:
A céklákat alaposan megmossuk, majd puhára főzzük. Lehűtjük, a héját lehúzzuk. A céklák tetejéről egy szeletet levágunk, a belsejét karalábévájóval kivájjuk úgy, hogy kb. 1 cm vastag fala maradjon. (A céklaforgácsot például majonézes céklasaláta készítésére használjuk föl.) A tejfölt az ecetes tormával elkeverjük, cukorral, sóval, őrölt borssal ízesítjük, majd hozzáadjuk a fölaprított petrezselymet és snidlinget, valamint á gyufaszálnyi csíkokra vágott pulykasonkát. A tormás húsos tölteléket a kivájt céklába töltjük, a kalapokat ráillesztjük, és jót behűtve kínáljuk.


Kategória: Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei


A tormás hússalátával töltött cékla elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook