Kenőmájas recept

A Kenőmájas hozzávalói:
50 dkg csirkemáj
20 dkg sárgarépa
1 tojás
10 dkg kacsazsír, vagy jó minőségű vaj
2 gerezd fokhagyma
2-3 mokkáskanál só
3 mokkáskanál majoranna
2 mokkáskanál bazsalikom


A Kenőmájas elkészítési módja:
A májat forrásban lévő vízbe dobom, s 10-15 percig főzöm. A répát feldarabolom, s a tojással együtt egy másik fazékban felteszem főni. A tojást forrástól számított 10 perc után kiveszem, a répát kicsivel később, amikor teljesen megpuhult. A májat, a répát, a héjától megszabadított tojást, a zsiradékot és az összes fűszert egy tálban botmixerrel összeturmixolom.

A répát nem érezni ki belőle, de nagyon jó állagot ad.


Kategória: Szendvicsek, szendvicskrémek receptjei


A kenőmájas elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook