Főoldal » Receptek » Nassok, sós finomságok receptjei » Tökmagos kenyér recept

Tökmagos kenyér recept

Elkészítési idő 20 perc

A Tökmagos kenyér hozzávalói:
1 darabhoz:

4 dkg friss élesztő

350 ml langyos víz

1 kg teljes kiőrlésű liszt

2 dkg só

350 ml langyos tej

20 dkg tisztított tökmag


A Tökmagos kenyér elkészítési módja:
Előkészítés: Az élesztőt nagy tálba morzsoljuk, ráöntjük a vizet, és hagyjuk felolvadni. Hozzákeverjük a lisztet, a sót, a tejet és a tökmagot (1 evőkanállal félreteszünk a szóráshoz). A kézi robotgép dagasztó spiráljával alaposan összekeverjük. Letakarjuk, és meleg helyen 40 percig kelni hagyjuk. Elkészítés: A tésztát még egyszer átkeverjük, ketté vagy három felé osztjuk, és hosszúkás kenyereket formázunk. A tepsit kibéleljük sütőpapírral, rátesszük a tésztát, letakarjuk, és még 40 percig kelni hagyjuk. A sütőt 220 fokra (gázsütő 4. fokozat) előmelegítjük. A tésztára szórjuk a félretett magokat, és a sütőben kb. 40 perc alatt megsütjük.

Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra 30 perc múlva


Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei


A tökmagos kenyér elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook