Tökmagos kenyér recept
20 perc
A Tökmagos kenyér hozzávalói:
1 darabhoz:
4 dkg friss élesztő
350 ml langyos víz
1 kg teljes kiőrlésű liszt
2 dkg só
350 ml langyos tej
20 dkg tisztított tökmag
A Tökmagos kenyér elkészítési módja:
Előkészítés: Az élesztőt nagy tálba morzsoljuk, ráöntjük a vizet, és hagyjuk felolvadni. Hozzákeverjük a lisztet, a sót, a tejet és a tökmagot (1 evőkanállal félreteszünk a szóráshoz). A kézi robotgép dagasztó spiráljával alaposan összekeverjük. Letakarjuk, és meleg helyen 40 percig kelni hagyjuk. Elkészítés: A tésztát még egyszer átkeverjük, ketté vagy három felé osztjuk, és hosszúkás kenyereket formázunk. A tepsit kibéleljük sütőpapírral, rátesszük a tésztát, letakarjuk, és még 40 percig kelni hagyjuk. A sütőt 220 fokra (gázsütő 4. fokozat) előmelegítjük. A tésztára szórjuk a félretett magokat, és a sütőben kb. 40 perc alatt megsütjük.
Munka: kb. 20 perc
Fogyasztható: kb. 2 óra 30 perc múlva
Kategória: Nassok, sós finomságok receptjei
A receptet beküldte: ×××Dalma×××, 2008. jún. 25. 11:27
A tökmagos kenyér elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.