Hatósági áras tojást hol lehet venni ? (tudásbázis)
Így igaz. Mindenki olcsón akar venni,az eladó pedig a lehető legmagasabb árat kéri.
Jelenleg négy tyúkom van,télre 3 marad. Heti húsz tojásom van.Van velük törődés.
Korábban eladtam volna a felesleget de mindenki alkudozott ( kb öt éve ).
Október, novemberben a felesleget elajándékoztam, ha már csak három lesz, az kell nekem, max jut a kutyának is.
De nekik megfizetik a magasabb árat a kiskereskedők. Muszáj nekik, így jött ki a rendelet.
Drágábban veszik, mint amit a fogyasztó fizet érte.
Házi tojásból messze nincs annyi, amennyit annak neveznek. Üzletekbe nem kerül, jiszen annak komoly feltételei, előírásai vannak.
Faluban van egy tojástermelő vállalkozó. Tojató tápot adnak, ha már nem hozzák a kívánt "termést", eladják a tyúkokat. Családban van cukrász, gondolom, az aprókat, selejteket ő dolgozza fel.
Akkor viszont csak azt tudom válaszolni, mint Borian.
A termelőkre nem vonatkozik a hatósági ár. Nem ők nyelik le ezt a mérget, hanem a kiskereskedelem.
Sparos tojás 79 Ft. Nem bio.
Érdekes, most mindenki szabadtartásúhoz viszonyít, azelőtt mindegy volt 🤣
Azt gondolom, hamarosan nyoma se lesz a hatósági áras tojásnak. A nagyüzemi tartású tyúkokat valószínűleg levágják, mert a tartásuk nem kifizetődő. Ha nyereségesnek látják, akkor indulnak majd újra. Addig pedig lesz e miatt is egy csomó munkanélküli ember.
Tojást nem veszek hatósági árasat. Friss házi tojást szoktam, jelenleg 110-ért. Szemes és zöld takarmányon tartják a tyúkokat.
Ahol kapsz.
Az üzletekben nem lehet magasabb az ár a szeptember 30.-nál. Kb. a laikusok számára ellenőrizhetetlen kategória.
Nem hinném, hogy sokan emlékeznének rá, hogy egy adott üzletben szeptemberben mennyiért vették a tojást.
Piacokra nem vonatkozik.
Mindenhol más az ár. Ha 70-80-ért látsz, azonnal csapj le rá.
Mi a piacon vettünk, igaz, ott nem érvényes az árstop, de legalább termelői tojás. Az ára valahol a nem éppen olcsó és a pofátlan drága között van félúton.
Örülj neki, hogy annyiért kapsz!
Itt a mi kis városunkban 100-ér kaptam 2 napja!
Ne akarjatok minden áron hatósági árat, majd az lesz, mint pl. a cukorral. Nem lehet kapni, "oszt cseszhetjük. A piacba így nem lenne szabad beavatkozni.
Ha olcsóbban kell adni, mint amennyiért megtermelik, nem fog senki termelni semmit veszteségesen.
További ajánlott fórumok:
- Mitől lehet egy tojásnak két sárgája? Ti megennétek ezt a tojást?
- Lehet tojást festeni sima vízfestékkel?
- Tyúk megeszi a tojást mit lehet elene tenni?,
- Főztem hat tojást rakott krumplihoz, abból egy büdös volt. Pont annak a felét ette meg a kisfiam. Lehet belőle baj?
- Hol lehet most a legolcsóbban és legrövidebb idő alatt hatósági vizsgát tenni? Melyik biztosítónál?
- Lehet-e online igényelni Hatósági Erkölcsi Bizonyítványt? Van-e erre lehetőség vagy csak postai úton lehetséges?