TOBREX SZEMCSEPP használható fülbe? (tudásbázis)
De ez nem a TobraDEX,hanem TOBREX😔
Van már Ottogutta Borica és Pimafucort kenőcs,ezeket fülész írta.Nem használtak,ezért jött a Tobrex
Rosszabb nem történhet tőle az emberrel, minthogy szemfüles lesz.
nyugodtan használhatja, nekem minden fülproblémánál azt írta fel a fülész...
ezt kaptam én is a fülemre. még rá is kérdeztem a gyógyszerészre, hogy bizti jót adott, mert amúgy a fülem fáj :)
Elképzelhető. Nekem a gyerek orvosa mondta kb. 34 éve, hogy a szemcseppek a legtisztábbak, tehát az mehet orrba, fülbe is. Csak fordítva nem, hogy orrcsepp szembe.
Az olvasásból valóban kihagytam a ' ma" szót.
Úgy látszik ez a kence jó szembe ,fülbe , embernek,cicának. Te jó ég.
Használd nyugodtan. Pár hónapja a férjem is ezt kapta,és használt neki. Jobbulást!
Ajjaj, doktor Judit mindjárt kardjába dől! :))
Mit nem értesz azon, hogy volt orvosnál?? Az írta fel neki ezt a szemcseppet!
"...Hazánkban jobb híján legtöbbször a tobramycin antibiotikumot és szteroidot is tartalmazó Tobradex szemcseppet használják a hallójárat-gyulladás kezelésére, mivel kevés más készítmény áll rendelkezésre..."
Elvileg használhatod.
Hát, tapasztalat azt mutatja, hogy pl.a Lioton gélt, ami ugye visszérre van, ajánlják a proktológusok aranyérre is! :)
Azt írja, hogy irgalmatlanul fáj a füle, és ma volt orvosnál, az írta fel neki a Tobradexet, valószínűleg gyulladást diagnosztizálva. A patikai szabadon vásárolható fülcseppek, mint minden ilyen készítmény, alacsony hatóanyag-tartalmúak. Nem érdemes azokkal most kockáztatnia a halláskárosodást! Ha tehát bizonytalan, hívja fel a háziorvost, aki felírta neki ezt.
Ezek szerint bármit lehet a fülben alkalmazni ami gyulladásgátló? Az aranyér kenőcsöt is?
Dehogy használatod! Libikókának igaza van. Menj orvoshoz, vagy mondd meg a gyógyszerésznek mi a panaszod, ő is tud biztosan adni megfelelő fülcseppet.
Két különböző szemcseppet írsz!!
A betegtájékoztató ezt írja:
Csak szemcseppként használja a Tobradex-et.
Viszont erről volt már kommentelés a Gyakori kérdéseken, és másoknak is írták fel már fülre, mivel gyulladásgátló. Lásd:
[link]
Menj orvoshoz. Vagy vegyél fül cseppet.
Sziasztok,
a háziorvos írta ma fel.Korábban a TOBRADEXET fülbe.Erre gyógyszerész aut modta nem javasolja fülbe.Irgalmatlanzl fáj a fülem.Akkor most ezt nem használhatom?
További ajánlott fórumok: