Tipegők a kifutón (beszélgetés)
Naná, hogy világszerte hódít az, hogy csak saját magammal foglalkozom, mindenki más le van tojva, csak másodlagos, és sajnos mi is kezdünk ezután menni, hogy a család és egyéb értékek kiveszőben vannak, mert csak én, én, én (ahogy az anyuka sem gondol bele a versenyző kislány helyébe)
Már mi hódit?Fogyasztói társadalom,de mi csak azt látjuk,h mindenki azt csinál,amit akar,holott mostanra egyre jobban szigorítják a jogokat.Nálunk azét egyrészt a belénknevelt viselkedési formák,másrészt a nem túl magas életszínvonal gátat szab annak,h elvessük a súlykot,de hogy mit meg lehet csinálni kinn vagy mi történhet,azt jòl példázza a project X című film.Mert náluk minden pótolható.Persze hogy vonzó,h azt csinálsz,amit akarsz,de engem taszít az a szintű pazarlás,szemèttermelés,tudatlanság.
Én is ritkán nézek tévét.Ezt is egyszer véletlenül láttam.Kapcsolgattam a tévét,aztán kíváncsi lettem és megnéztem.
Itthon alig nézünk tv-t (amíg a gyerek ébren van, addig egyáltalán nem), TLC meg nincs is... Ezt sajnálom, ügyeletben szoktam nézni ha nincs egyéb dolog, sok olyan műsor van ami tetszik. A szépségversenyest is meg szoktam nézni ha úgy adódik, attól még hogy nem tetszik ill. én nem tenném ezt a gyerekemmel, még érdekes... Filmet pl. nem szeretek ügyeletben nézni, mert bosszant ha elkezdem és nem látom végig. Ennél meg nem számít...
Amit én láttam,azt Amerikában készítették.Ha éltêl volna kinn,akkor tudnád,h ott az emberek nagy része tényleg buta.Tökéletes fogyasztói társadalom.Na ott nem szörnyülködnek,hanem irigykednek.
De miért is siklasz át mindig a kérdésemen?
Nem nézem.Egyszer kapcsolgattam a tévét és akkor láttam.
Nem polgárpukkasztás,sajnos az emberek nagy része már nagyon felületes,max.pont azt látják,amit láttatni akarnak velük:a kislány sztár lett,csili-vili,a duci,nem is szép kislâny szépségkirâlynő lett-igaz,h az arca úgy nézett ki,mint egy 30éves nőé-,tehát mindenki költsön bátran ruhára,sminkesre,fodrászra,trêningre,nevezésre.Ez egy hatalmas üzlet,fogyasztói társadalomban élünk,ami pênzt megkeresünk,mindenki azt akarja,h arra költsükami neki van,a lényeg,h kicsalogassâk a zsebünkből.A dohányzás káros,mégis árulják,tehát szabad akaratodnál fogva mérgezheted magad pénzét,mert valakinek ez hatalmas haszon.Ha nem lenne az,azonnal betiltanâk.
Bemutató azért nem úgyanaz.
Akkor néz meg egy részt.
De a kérdésemre már másodszor sem válaszoltál!
Nem biztos,hogy mutatná az árnyoldalait.
Bizonyára... persze. Egy olyan üzletág esetében ahol a szervezők dollármilliókat keresnek. Aha...
Nem kell lenecsulmi az irigy, atlagos noket.
Mivel még mindig nem válaszoltál a kérdésemre,ismét felteszem:
Szabadgondolkodó!Nem vagy te véletlenül Kenus?
Ő tegnap töröltette magát,te tegnap regiztél.Véletlen egybeesés?
Arra azért kíváncsi lennék,hány kislánynak kell pszichológus?Arról nincs szó a filmben.
igy teszi tonkre a szulo a gyermeke eletet :(
Sok gyerek kipróbálja az arcfestést.De nem rendszeresen.
Az én fiamnak az óvodába skorpiót festettek az arcára,mert azt kérte.
Mint már írtam az arcfestés más.Alkalomszerű.
A smink pedig ami van azokon a kislányokon,az vakolat.
Nem túlzás, mert egy GYEREK cicának festve is gyereknek látszik. De ha annyira bejön, nyugodtan csinálj bazári majmot a saját gyerekedből ;)
Évi 1-2 alkalom biztosan nem. A szépségversenyző kislányok szinte minden hétvégét vakolattal az arcukon töltik, de mint írtam is, nem ez a legnagyobb baj a szépségversennyel szerintem...
Arról már nem is beszélve, hogy az arcfestés esetében a gyerek életkorának megfelelő festés készül, a képen ami annyira "megdöbbentő" volt Libra számára a 4 éves lányom cicának volt kifestve, a másikon pedig egy szivárvány volt az arcán... A szépségversenyeken olyan sminkeket használnak, ami egy felnőtt nőn is túlzás, nemhogy egy 4-5 éves kislányon.
Meg talán az arcfestés nem teszi tönkre a bőrt,mint a smink.
Egyrészt egy gyerek :) Másrészt igen, kb. évente egy alkalommal járunk olyan helyen ahol van arcfestés, amit megengedek neki. Szerintem ez köszönőviszonyban sincs a gyerek szépségversenyekkel amiről beszélgetünk...
a 4-es előtt ki kell venni a szóközt...