Tiniként kell borotválni? (tudásbázis)
Még ha nem is pihe, szerintem ebben a korban tök felesleges ilyesmivel foglalkozni. A fórum címe is erre irányul; nekem ez a véleményem.
És minden olyan olyan szőrtelenítő eljárás erősíti a szőrzetet, ami nem tőből való eltávolítást jelent.
De a fiúk akik elkezdenek borotválkozni, miért lesz egyre erősebb a szőrzetük?
Én nem szoktam borotválkozni, csak a hónaljamat, és az intimet, de megfigyeltem, hogy a hónaljamnál nem vagyok elég precíz, és lejjeb, feljebb is húzok, és ott azok a vékonyka kis szőrszálak, amiket az évek során el-el kaptam, bizony erősebbek. Mondtam is, hogy basszus majd már a könyökömig leér egy-egy szőrszál:)
Szóval saját tapasztalat alapján erősödik, lehet én vagyok genetikailag rosszul kódolva, de nemhiszem, hogy a tusfürdőtől erősödtek volna ott meg a szőrszálak.
:D
oké
Ha ezt valaki neked így mesélte, hidd el, hazudik.
Én bármit írnék itt, úgysem vennéd készpénznek, gyorsan keresek valami tudományosat.
Remélem azért nem lesz tőle rémálmod, vagy omlik össze a kis világod:)
miért erősödne a szőr attól, hogy levágod a tetejét??
ezt ő tudja és megsértődik?
lehet,hogy Neked pihe volt ebben a korban, de másnak ilyenkor is már elég "izmos"
a borotva meg egyáltalán nem erősít
Azt, hogy feleslegesen foglalkozol a szőreiddel, amik jószerivel pihék. A borotválással viszont szépen megizmosítod őket.
Pláne most télen, amikor a ruha ápol és eltakar, minek bajlódsz ilyesmivel?
lábra borotva kb én is 14évesen kezdtem :) aztán a többinél is szintén,de ahogy lehetőségem volt áldoztam a hónaljra havi 800ft-ot, ennyi a gyanta sztem simán megoldható. Nekem kellett,mert nagyon erős sajnos a szőrzetem. Viszont valahogy a lábamon a borotvától nem erősödött hanem ritkult az évek során, 10éve borotválom és van ahol nem is nő ki..nem tudom hogy miért...de örülök neki :)
Amúgy a meleggyanta is jó ha veszel drogériában 1000-2000ft körül van és sokáig jó,jobban megéri mint a kozmetikus. Tudom milyen tanulóként zsebpénzezni,beszéld meg anyukáddal hogy segítsen megvenni neked, ha kevés a zsebpénz.
És olyan gyorsan visszanő:S
A borostás dolgoknál meg szerintem nincs rosszabb:S
Én is borotvát használok.Pénteken lesz az első lábgyantám..'sajnos' be kellett a lábaimat áldozni,mert kozmetikus tanuló vagyok és rajtam gyakorolnak.:D
Amúgy a kozmetikusnál tényleg gyors a gyantázás,bár még a lábgyanta türhetőnek is tűnik,de a hónaplj meg fazon az biztos -sikítós-.
Nos én is borotválkozom:)
Szóval esztétikailag is és szerintem huigiéniai szempontól is előnyösebb, ha az ember lánya szőrtelen. Én spec kipróbáltam szerintem minden verziót, és hiába tart tovább az epiláls vagy a gyanta nekem utána begyullad a szőrtüszőm, így maradt a borotva. Sűrün kell ez az egy hártánya - részemről.
No, igen, elég macera. Mondjuk én még nem voltam kozmetikusnál, de akitől hallottam, hamar megcsinálják, s kevésbé fájdalmasan.
Én mind 3mal szoktam. A lábam nem borotválom, gyantázom, vagy epilálom.
A hónaljamat, mindig is borotvával szoktam, mert elég fájdalmas terület.
Intim szőrtelenítést meg borotva és gyanta...
Ha zavar, akkor nyugodtan. De én azt tudom neked ajánlani, hogy a lábad inkább gyantázd vagy epiláld, tovább kitart, s gyengíti a szőrt is.
Később, az intim részeket is gyantázhatod, ha mered, és azt szeretnéd, hogy tovább tartson, de nyugodtan menj el kozmetikushoz, ő profin csinálja.
További ajánlott fórumok:
- ~~~dupla szólánc~~~ két szót kell írni, az ELSŐT az utolsó befejező betűjével a MÁSODIKAT az első utolsójával
- Szó-tag-lánc - az előző szó bármely szótagjával lehet kezdeni és minimum három szótagos szavakat kell írni
- Bárcsak tiniként tudtam volna, milyen az orvosok világa....
- Nektek milyen időközönként kell borotválnotok amit szörtelenítetek? Gondolok itt a láb hónalj stb.
- Milyen hatással van a felnőttkorra, ha tiniként csak plátói szerelmei voltak valakinek?
- IPL kezelés (első) előtt le kell borotválni a szőrt, vagy epilállni, vagy valami?