Ti vennétek olyan lakást amin jelzálog van? Mennyire bíztok meg az ügyvédben? (tudásbázis)
Azért arra figyelj, h normális ügyvédet találj. az enyém nem volt az, amit lehetett, elszúrt a szerződésen. több hónap kínszenvedés után lecseréltem. 2. kerületben dolgozott horror pénzért.
nem írom ki ide a nevét...
viszont, azzal, akivel másodszor futottam neki, már simán ment minden. őt sok szeretettel ajánlom mindenkinek. Dr. Tokár Tamásnak hívják, Budapesten Zuglóban a 7-es busz mellett van az irodája. Kijavította a szerződéseket, elmondta mikor mi a teendő, stb.
Véleményem szerint nincs semmiféle kockázata az ügynek. A szerződést amúgyis ügyvéd készíti (én is az vagyok), és ha a banki tartozást nem az eladónak, hanem közvetlenül a banknak utalják, valamint a szerződés is kitér a jelzálogjog törlésére, akkor nem tudok elképzelni kockázatot.
Tessék megbízni a szakemberekben.
Két remek évig éltem abból, hogy ingatlanokat adtam el, de ennek már vége.
Viszont tényleg nem könnyű ma olyan ingatlant találni, amin nincs jelzálog.
De nem is kell tőle félni, kifejezetten jó dolog, ugyanis az ingatlanmaffia dolgát igen megnehezíti :)
Mi is ilyet vettünk. Anyósom OTP-s és az eladó kérte a segítségét a jelzálog miatt.
Nálunk minden világos volt, más az, ha gyanúsak a körülmények.
Azért van másik lehetőség is, tudós kolléga:
ha valaki az előző adásvételi hátoldalán vezeti a visszafizetett részleteket. Vannak, akik szűkében vannak a kockás papírnak és kár elpazarolni az a sok tiszta papírt. Ilyenkor informatív az előző adásvételi :-))
Persze akkor gond van, ha valaki nem az elmúlt 40 évben vette az ingatlanját...
Én egyébként óvatoságból elkérném az eladó oltási bizonyítványát. Ki tudja?
A tulajdoni lapon az látszik, hogy mennyivel terhelték, az adásvétel napjára aktuális bankegyenleget szokott kérni a tulajdonos.
A korábbi adásvételi szerződésből semmi sem fog kiderülni, ami fontos lehet, mert később is meg lehet terhelni az ingatlant, illetve különféle tartozások pl. közös költség, közműdíjak, stb. rákerülhetnek.
Amellett én biztos nem mutatnám meg, mert senkinek semmi köze ahhoz, hogy mennyiért vettem, amit éppen eladok :)
Olyat vettünk, semmi plusz gond nem volt végül emiatt, már le is került róla.
Ügyvédünk a nővérem volt! :)
További ajánlott fórumok:
- Vennétek lakást?
- Megvennétek faluban lakást, ha van hozzá kertrész, de városias életet kedvelitek jobban?
- Megvennétek a lakást, ami tetszik, ha vételkor tart az albérlet felmondási idő?
- Ti vennétek egy épülő Business Centerrel szemben lakást?
- (Hogyan)Vegyem meg a lakást, ami átvihető jelzáloggal terhelt?
- Hogyan vennétek ki a következő lakást, ha itt 3 hónap a felmondási idő?