Ti mivel "gyógyítjátok" hideg - téli időszakban a száraz és erősen viszkető bőrt? (tudásbázis)
Az ilyentől nekem még jobban viszket a kezem:)
Közben kiderült, hogy a testápolómban lévő valamelyik összetevőre allergiás vagyok és ez okozta kezemen, lábamon, hasamon lévő viszketést. De mindenkinek köszönöm a válaszokat,azóta oliva olaj a fürdővízbe, eucerin krém a kezemre, és még sorolhatnám mit ki nem próbáltam:) De már nincs olyan a száraz a bőröm!!
Nekem is nagyon száraz volt a bőröm, és én Neways termékeket használok.
Természetes... Nm tartalmaz olyan anyagot, ami a bőrt károsítja... És segít visszaállítani a bőr természetes működését...
Én az Intersparban találtam egy olcsó és jó testápolót, sajnos a combomon és a lábamon szinte hámlik a bőröm a nedvességhiány miatt, akármivel kencéztem eddig.
A következő termék azonban szépen helyreállította a bőröm vízháztartását, és amit az előzőekben is már hangsúlyoztak : folyamatosan kell használni!
Natures Spirit krém, kakaóvajjal és mézzel, 300 ml-is és 479 Ft!
Elsősorban kesztyűvel, amit nem hisz, csak az, aki kipróbálja.
Másodsorban rendesen és jó alaposan kell kézmosás után kezet törölni, ez vonatkozik gyerekre is és a mosogatás utánra is.
Harmadsorban kérdezd a gyógyszerészt, ő tud olcsó, de jó kézkrémet ajánlani, mert ők is ezeket használják.
Negyedszer, minden lefekvés előtt fontos bekenni a lábad mellett a kezedet is. Próbáld vastagabban és bedörzsölni mindkettőbe. persze előbb a kezedet kend.
Ami még hasznos, a párod kezét se felejtsd ki!!
Nálunk a gyerköcök böre száraz. Osztom a véleményem a gyogyszertári mellett. Azok nagyon tutik. Mi a stearint használjuk. Bármely részre kenhető.
Sok mindent probáltunk, lényeg, hogy mindig vissza legyen zsirozva a bőr.
Érdekes, hogy mindenki csak külsőleg gondolkodik!
Sok esetben belső problémák is okozhatják!
Eszenciális zsírsavak bejuttatása sokat segít (omega 3-6-9), E vitamin hiány is okozhatja, illetve a ligetszépe olaj belsőleg nagyon jó. Az még az esetleges puffadáson is segít...
A lényeg hogy zsíros krém legyen. A száraz bőrt állandóan zsírozni kell hogy puha maradjon. Sajnos az én kezem a munkám miatt állandóan száraz. Jók a reklámokban mutogatott és áruházak polcain lévő kencék is, de talán a legjobb a gyógyszertárba kikevert krémek. Mivel azokat pár órán belül kikeverik és nem állnak ott hónapokat ( esetleg többet ) a polcokon mint az áruházakban.
Ilyen gyógyszertári krém pl. :
- karbamidos kenőcs
- levendulás kenőcs
Szerintem a lényeg a folyamatos ápolás. Nem elég csak akkor kenni a problémás száraz, kirepedezett bőrt, ha már gond van. Folyamatosan kell kenni.
Nekem gyerekkoromban volt ilyen, amikor a kezeimen úgy kiszáradt a bőr, hogy szinte véres volt, úgy berepedezett, és ha bekentem, akkor meg kivörösödött és nagyon fájt. Na, én azóta reggel, este, sőt, ha sokat pancsolok nap közben (pl. sokat mosogatok, vagy kézzel mosok), akkor napjában többször is bekenem a kezemet kézkrémmel (nálam nem számít a márka, de a kamillás kézkrém, ami jó zsíros, az jött be).
Azóta mindig pihepuha a kézfejem. Ugyanez érvényes sztem a lábakra is.
További ajánlott fórumok:
- Mire érdemes készülni? Mit fogtok főzni az elkövetkező időszakban?
- 4 hónapos manókám mostanában minden nap egy-egy időszakban sírva fakad és nem tudom megnyugtatni. Mit lehet tenni?
- Tényleg csak a beetetős időszakban kedveskedik sokat egy férfi?
- Szabad a fogamzás előtti időszakban alkoholt fogyasztani?
- Mivel gyógyítják hivatalosan a HPV vírust?
- A terhességi tesztig még van 7 nap, ki mit érez ebben az időszakban?