Ti mit tennétek, ha hirtelen egyik napról a másikra utcára kerülnétek? (beszélgetés)
Eloszor el kellene donteni, hogy te vagy-e akirol irsz, vagy sem.
Nem lesz autonatikusan munkaja. He nem ment bogaras szallokra, akkor eddig hol volt?
Es mit mondtak a munkaugyi kozpontban? Mert ha eddig nem is volt munkaja, most valamit tenyleg kell talalni.
En egy honapot voltam talan munkanelkulin otthon, de segitokeszek voltak. Ha latjak, hogy torekszik az ember, nagyon segitokeszek mindenhol.
En ismertem ilyen korbol kikerulot. Meg elveszett nevelosoket. Segitetem is oket. Erre nincs recept.
Az "ismerosodnek" meg boven van bejelentett cime, hogy munkat vallaljon. Es egy interjura segitenek feloltozni. Csak be kell latni, mire kepes es mik a lehetosegek, szuksegletek.
Nem olvastam végig a hozzászólásokat, csak részben.
Az a véleményem, hogy a tömegesen létesülő és már működő akku gyárakban van munka és szállás is. Csak érne Ő is annyit, mint egy kitudja honnan jött vendégmunkást.
Vidd el oda FI és már segítettél is.
Te hany "nevelossel" nottel fel?
Hanynak segitettel?
En ketto felnottnek. Lakassal
Az osxztalytarsaim nem kaptak semmi Mikulas-ajadekot, mert nem utaltak idoben. mikor kb 10 evesek voltunk. Masnapra 3 szeszre csomagoltam, es ugy csuszkaltunk le a az utcan.
Az apam mondta, hogy ne "csuszkaljuk ki", de akkor muszaj volt. A holapatolas elott.
Segitokent igen.
Versenyesunk? nalam 3 csoves zuhanyzott, 2 aludt itt az elozo ket honapban. "uzsit" is pakoltam.
Es ez valahol a felelotlenseg, de en biztam bennuk, es nem is artottak.
Meg rengeteget vittem a regi gyerekotthonba.
Es semmi nem volt szir-szar vagy kopott.
szerintem van felfele, ha valaki akar.
Sok minden lehet az ember mogott.
ha barmi cart hagyott ax egyik exem, kitepem a szivet es keresztbe teszek a munkajanak. A megfelelmites es bantaltamzas elevulese 3 vagy 8 szor ketto.
Krva nehez jozannak lenni.
El kell viselni magad. Egy par napig szar.De nem lehetetlen.
Nekem olyan tapasztalatom van, hogy egy napig sem maradtak, ha sesitesz. Zuhanyoztak, es elhuztak. Nem jottek se hozad, se a job centerbe.
Es ez nem egy munkasszallo. Rozsakkal met cirusokkolak kietett terasz van.
Az elozo sracnak felajanlottam a netem egy hetre egy ures szoba melle, mert kellett a munkahoz, de nem. Inkabb eltunt.
Ertelme ennek?O baja.
Nem, ez nem igaz.
Sok hajléktalannak van családja, csak nem hajlandók lemondani a piáról. És persze, ahhoz, hogy befogadja őket valaki, normálisnak kellene lenniük...
Első körben megpróbálnám beutaltatni a pszichiátriára a háziorvosával. Ott lehet el tudna tölteni néhány hetet. Közben a kórházi szociális munkás intézkedhetne és próbálhatná bejuttatni valamelyik Mentálhigiénés intézetbe. Igaz itt van rárólista, de legalább kerüljön fel rá. Addig pedig, még oda be nem kerül, a város Éjjeli menedékhelyét kellene igénybe vennie. Nem a Ritz hotel, de legalább lenne fedél a feje fölött.
Vannak szabályok, amit be kell tartani, de úgy vélem jobb mint az utca, főleg így a tél közeledtével.
Amikor volt még közmunka, (van még, csak nálunk megszűnt) az irattárba vettek fel a Dózsa György útról dolgozókat.
Volt aki szépen megállta a helyét, átvették főállásba is, albérletbe költözött, de a többség nem hiába került az utcára, ittasan jött be, nem akart dolgozni, ha valaki akar, akkor az elején még meglehet állítani a lejtőn, sőt vissza is tud menni egyenesbe, mert a legtöbb helyen segítséget kapnak, ha élnek vele. Aki változni sem akar, azon nem lehet segíteni.
Milyen munkát tudna vállalni?
Vannak gyárak, ahol minimális összegért munkásszállót biztosítanak. Pl.Ibiden Dunavarsányban. A munkásszálló Bp-en van. Busz viszi-hozza a munkásokat.
További ajánlott fórumok:
- Egyik napról a másikra 16 év után elhagyott a párom úgy, hogy a 3. babát várom, akit ő szeretett volna...
- Hogyan érintene téged - háztartásodat - ha egyik napról a másikra egyszercsak nem kapnád meg a fizetésedet? (Ha gyesen vagy akkor a párod)
- Van köztetek, aki egyik napról a másikra él?
- Vega lettem? Egyik napról a másikra rájöttem a húst nem szeretem!
- 22 hetes terhes vagyok. Egyik napról a másikra "lebénult" az arcom bal fele. A doki szerint nincs gyulladás, lehet "csak" huzatot kaptam?
- Puli kutyánál mi okozhat hirtelen vakságot? Egyik napról a másikra kifehéredett a szeme közepe.