Ti mit tapasztaltatok a kerékpározástól? Várom a tapasztalatokat. (beszélgetés)
Sziasztok
Szerintetek Mi okozhatta ezt a tünetet pontosan Elmentem biciklizni egy szál pulóverben sapka sál volt rajtam. Napközben még olyan tizen öt fok volt fent volt a nap nem volt vészes a dolog. Igen ám de gondoltam egyet is bevállaltam egy nagyobb távot ezt nekivágtam félúton már éreztem hogy nem kellett volna Ahogy menr le a nap hült le a levegő ez hát egy pulóveren keresztül eléggé át húzott a menetszél is. Végül 35km lett belőle. Teljesen le is esteledett. A hőmérséklet lehűlt 7 8 fokra. Éreztem hogy teljesen átültem jóformán a fele távolságot sötétben tettem már meg. Mikor hazaértem Rosszul éreztem magam betakartam bebújtam az ágyba de hiába a hideg futkosott rajtam. Szédültem leginkább akkor mikor a fejemet megmozdítottam. Ez a szédülés megmaradt sokáig. Szerintetek pontosan mi okozhatta ebben a helyzetben ezt a mozgásra szédülést?
Mozgás formának jó és közös kiránduláshoz a kerékpározás!
Ha tervszerűen szeretnénk mozogni kalóriát égetni!
Segít a plusz kilogrammok leadásában és a comb szép feszes lesz tőle!
A mindennapi kerékpárral menés az megint más tészta!
Az is egy plusz mozgásforma!
Ha valaki nem kerékpárral járna,hanem autóval akkor letudná mérni hogy menyire jobb és egészségesebb kerékpárral!
Ja, hogy mit tapasztaltam?
Libegteti a hajamat a menetszél, Hamar elérek a faluban bárhova, és még cipekednem se kell. ☺
Ennyi vélemény...
Engem nem zavar sem vélemény, sem elmélet. Imádok bringázni. Slussz. Nem érdekel, ha kockás lesz az orrom tőle, vagy összemegy a hajam, vagy mittudomén... Nem azért bringázok, hogy valamiben használjon, hanem mert szeretek.
Igen, jól gondolod!
Bár a rázkódástól fájhatna a derék, de ha jól ülünk/tartjuk magunkat, akkor nincs gond.
Ha jól tartod magad, akkor nem árt!
Nekem a gyógytornász megmutatta, hogy kell a bicajon "ülni". Már évek óta tekerek és nem fáj a derekam:D
Nagyon hasznos dolognak tartom, s természetesen egészséges!
Én alkatra sokat nem változtam tőle, de a lábizomzat biztosan erősödik tőle.
Az én személyes tapasztalatom az, hogy alapvetően a kerékpározás nem fogyaszt hacsak nem több 10 km-t teker az ember magas intenzitáson, rendszeresen, megfelelő étrend/diéta mellett... De ha hobbi szinten elszaladgálsz ide-oda, munkába, dolgozni, mellette pedig nem jól kajálsz akkor még vastagíthat is. Velem is ez történt, mindenhova azzal mentem (még bulizni is egy időben, könyvtárba, suliba, melóba, ügyeket intézni, edzésre, vagy csak úgy) és nekem vastagított a combomon is és a vádlimon is, persze a kajára nem is figyeltem oda.
Nem tartom kizártnak vele a fogyást, de ahhoz jól kell kajálni (60-70%-ban a kaján múlik amúgy is a súlyvesztés) és nem szabad nagy ellenállással tekerni, illetve ugye rendszeresen kell végezni és nem csak 5 km-eket. Ez az én véleményem és tapasztalatom is.
DD
Bocsi a jelért, hirtelen nem néztem a többit.:)
További ajánlott fórumok:
- Le tudod-e rajzolni emlékezetből a kerékpárodat anélkül, hogy rénéznél előtte?
- A kerékpárosoknak mindent lehet?
- Mi a véleményed az új kressz-szabályról, miszerint a kerékpárosok behajthatnak az egyirányú utcába szemben az autósokkal?
- Tavaszi kerékpáros KRESZ-teszt
- Napi 12-km kerékpározás eredményez-e fogyást, vagy csak erősít?
- Mit jelent a 20-as, 24-es szám a kerékpároknál?