Mi a véleményed az új kressz-szabályról, miszerint a kerékpárosok behajthatnak az egyirányú utcába szemben az autósokkal? (tudásbázis)
Csatlakozom.
Én itt vidéken élek és néha visítozok azon, hogy a kerékpárral közlekedők miket művelnek! Mert nem a budapesti 25-30 éves yuppi kerékpárosokból kéne kiindulni, hanem a 70 éves, kaszával bicikliző mamikákból, meg a csoportosan, egymás mellett trécselve tekerő hölgyekből....például, de még sorolhatnám!!!
Azért az elektromos bringával közlekedők se kutya.
Azok is mennek minden fele.
Én ezt már régen momdom!
Igen, kötelező tantárgyként kresz és közlekedéskultúra!!! Nagyon kéne...
Most láttam egy riportot, amiből kiderült, hogy a bicikliúton nem is közlekedhetnek gyalogosok....de pl. itt a faluból, a szomszéd kisvárosba vagy a 70-es úton, vagy a bicikliúton tudnak menni a gyalogosok. Pedig sokan mennek gyalog, mert csak 5 km. Én ezt sem értem!!
Hihi, erről jut eszembe, nem is olyan rég történt, még összel, párom vezet, kereszteződés, nekünk van elsőbbségünk, mamikának meg stoptábla.
Szépen haladunk, párom észrevette a mamit, lelassít, mondván tuti nem fog megállni az öreglány.
Vazz abba a pillanatba mama elkezd üvölteni, hogy mi f*szt képzel maga hát nem látja hogy jövök???
Erről ennyit.
Ha jól tudom anno volt szó róla hogy valamiféle vizsgához kötnék a kerékpározást, de gyorsan nem lett belőle semmi, mert őszintén szólva szerintem is kivitelezhetetlen.
Gondolva a gyerekekre, idősekre, stb.
Esetleg iskolába kötelezővé tenném mondjuk környezetórán vagy valami ilyesmi, az idős meg idős, annak hiába beszél az ember...
Nem semmi....
Egyébként nem engedném a bringásokat csakúgy kerékpározni,őket is vizsgáztatni kellene-az ilyen hülye szabályok ellenére is.
És ami a legszebb, 2 méterre van a bicigli út a főúttól...
Totál úgy érzem, hogy lassan az autós lesz a közellenség.
A biciglis meg röhög a markába.
Kis helyesbítés!
CSAK akkor hajthat be a kerékpáros az egyirányú utcába szemből, ha azt kiegészítő tábla engedélyezi! Egyébként NEM!!!!
Kívánom annak a baromnak, aki ezt jóváhagyta, jöjjön vele szemben a bicajos! Minél előbb!!!
Nem küldök csomagot a dutyiba :)
További ajánlott fórumok:
- Le tudod-e rajzolni emlékezetből a kerékpárodat anélkül, hogy rénéznél előtte?
- A kerékpárosoknak mindent lehet?
- Ti mit tapasztaltatok a kerékpározástól? Várom a tapasztalatokat.
- Tavaszi kerékpáros KRESZ-teszt
- Napi 12-km kerékpározás eredményez-e fogyást, vagy csak erősít?
- Mit jelent a 20-as, 24-es szám a kerékpároknál?