Ti mit adtok már enni a babátoknak? (beszélgetős fórum)
Szerintem örülhetsz, mert a babád a lehető legegészségesebben fejlődik, ha csak anyatejet fogad el! Nem minden gyerekkel van így!
Szerintem ne erőltesd egy kis ideig, ha tényleg nem akar semmit elfogadni és neked sem jelent még gondot a szoptatás.
Én is feltettem ezt a kérdést a védőnőmnek. Az volt a válasza, hogy a többi tejtermék átesik olyan folyamatokon, amik után kevésbé lesz allergizáló. Bár akinél van a családban hajlam rá, annak ezekkel is vigyáznia kell.
Szerintem a fehérje, amire allergiás lehet a gyerek. Nem tudom.
Az én fiam aug. 7én lesz 9 hónapos , reggel korán tápszert iszik(kb 250ml/étkezés),azonkivül 10kor tejpep gyümivel,ebédre valamilyen főzelék husival,
d.u 6 körül tejpép és este lefekvésor ismét tápszer.Napközben még elmajszol egy-egy baba piskotát , banánt...jó étvágyú :)
Én joghurtot, sajtot, túrót 8 hótól adtam.
A dokink azt mondta, már elvileg kaphatna tejet is, ha jól felforralom, de még várok kicsit. Majd a köv. tanácsadáson ismét felhozom a témát.
A gyümijoghurtokat imádja a fiam. Szokott kapni túrós desszertet is, néha da..non pudingot. Csoki nélkül túró rudit.
Én a gyümölcsös üveges kajcsikat is melegítettem az elején. Most, hogy meleg van, nem mindig. Csak a főziket.
Őszibarackot nem próbáltál?
Köszi a melegítős tippet, ez jó ötlet. A fiam sem szereti az almát, amin nagyon meglepődtem. Mindenhol azt olvasom, hogy azt lehet neki adni, mert édes és minden baba szereti.
Próbáltam az alma+krumplit összefőzve, na azt elnyammogta, de azt nem állítom, hogy nagy sikere volt...
És mikortól adtatok neki tejet????Vagy tejest?
Most leszünk 10-hónaposak,és miáda a joghurtot.
Annak idején az én fiam is össze rázkódott mindig az első kanálnál, de aztán csak úgy tátogott! Meg kell szoknia, ismernie az új ízeket. Kicsit melegítsd meg neki a kajcsit.(még az almát is lehet picit,hátha úgy jobban fog neki ízleni)
Mi 4 és fél hósan kezdük a hozzátáplálást almával.
Sziasztok!
A fiam 10 és fél hónapos. Szinte már mindent eszik. Ha főzeléket főzök, akkor a miénkből kap. Szerencsére mindenevő!:-) és még szopizik is reggel,de.és du-án, és este az alváshoz. Éjjel ált. 2x kel és csak szopival tudom vissza altatni.
hát akinek ennyi teje van :):)
én sem adtam volna mást :)
Nekem 10 hónapos koráig a lányom csak cicizett. Próbáltam 6 hós kora után reszelt almát, banánt adni, később pépes főzeléket, de mindig csak belekóstolt aztán nem kért többet...
10 hós korában kezdte megszokni az új ízeket, főzelékeket, leveseket, főtt husit szétnyomva..stb
Nekem is 8 hónapos a fiam, hasonlókat adok.
Bár most hogy itt volt ez a nagy meleg nem nagyon akart enni :( De nem féltem mert már 76 cm 8,5 kg :)
További ajánlott fórumok:
- 9 honapos babátoknak mit adtok enni?
- Mit adtok reggelire és vacsira 16 hónapos babátoknak?
- Mikortól adtok a babátoknak forralt tehén tejet?
- Mikortól adtok halat Babátoknak, milyet és hogyan elkészítve?
- Ilyen melegben adtok inni kicsi babátoknak?
- Ti adtok a babátoknak, másfél-két évesnek édességet, kekszféléket, gyümölcslevet, ha nem akar enni?