9 honapos babátoknak mit adtok enni? (beszélgetés)
Kozben ma pakoltam es megvan!
Mi 6 hos korban kezdtuk el. A banan es az alma alap volt, aztan kapott sargarepat, kesobb karalabet, de attol sokaig tartottam (levesbol pl.)
A brokkolit es a csirkemajat is kesobb szerette meg.
Kapott spenotot, de a megfott spenot levelet pl.banannal turmixoltam,mert ugy csuszott.
Avokadot szinten banannal. Szval, nalunk amit beakartam vezetni + banan, az volt a favorit :)
Ananasz. Ezek szerepeltek foleg.
A tozzatapi elkezdese utan 6 honappal johetett olyan, hgy hal es tojas. Remelem, jol haladtok azota :)
Még jó, hogy zavar Benneteket a többes számban való fogalmazás. Képzeljétek el, mi lenne akkor, ha minden tetszene!
Nem csak a .hu elnevezésből lehet látni, hogy ez egy magyar fórum, hanem abból is hogy mindig csak lehúzzátok a másikat, kötekedtek, mindenben csak a kakit látjátok meg, stb. Minek ennyi negatív hozzászólás?! Miért kell beszólni a másiknak?!
Bárcsak nyitnátok egy fórumot, amikor segítségre lenne szükségetek...............
Nem talalom a listacskamat.
Azt tudom, hgy a banant imadta/imadja, melle volt alma, levesbol sargarepa. Foztem fozeleket, de a krumpli (amivel ajanlottak, hgy dusitsam, az nem csuszott sosem)
A vedononek (elvileg) illik adnia tajekoztato fuzetet, hgy melyik etelt hanyhonapos kortol vezethezed be es milyen mennyisegben.
Ugy igen, csak a hatteret irtam, hgy sokaknal igy jelentkezik.
Ez olyan, mint a kutyasetaltatos vicc.
-Hogy hivjak?
-Buksi
-es a kutyat?
Szval, ertem, de amaz oldalt is :) Bar nekem meg nincs 3 :)
Bocs, az offert, majd visszakeresem, miket is "ettunk" akkoriban :D
Az én gyerekeim számára nem tellett rendszeresen üveges bébiételre. Egy-egy utazásra, vagy sűrűbb program idejére vettünk, de inkább a felnőtt ételt "babásítottuk" túróval, tojással, vagy kevés tejjel.
Kisebb korban krumplival főztünk főzelékeket, ahogy a védőnő és a gyerekorvos ajánlotta akkoriban.
('76,'78,'89 születési évek)
Vagy banánt turmixoltunk keksszel, piskótával. Bár legifjabb gyermekem a banánt nem szerette. Ő kapott már krémtúrókat, az remek fehérjeforrás is volt. Vagy puhább gyümölcsöt kekszdarabkákkal benne.
2 gyerekem van és mindketten üveges kaját kaptak 1 éves korukig,szinte kizárólag. Nem kellett pepecselni és nagyon agyalni sem,mit adhatok,mert rá van írva,melyik hány hónapos kórtól mehet!
Jelentem,túlélték! Ma 4 és 2,5 évesek,és mindent megesznek,kivéve,mikor a kicsi sztrájkol...
A bántás szándéka nélkül én is ezt szerettem volna érzékeltetni.
De engedjük át a terepet most már tényleg a baba-étrendnek.
Én is kíváncsi lettem, mit lehet a mai babáknak adni ebben a korban. :D
Én három gyereket szültem, de nem éreztem úgy, hogy ketten kakiltunk volna be. A szüléssel különváltunk, habár élek és ölök is értük, ha azt kellene. :D
Sokszor viszont értelmetlenné válik a mondanivaló, mert bogozgatni kell, hogy pl. most kinek is van kiütése és melyikük köhög, a mami vagy a babóca.
A "kritikakkal" sztem ne foglalkozz :)
Pszihologusok szt.is megerositett dolog, hgy az anya es a baba,mivel egyutt voltak a pocakban , es "egyek" emiatt az Anya, azt erzi , hgy osszetartoznak. Meg a szuletes utan is jo sokaig, nem csupan 9 honapig, es tobbes szamban fogalmazas alap ilyenkor; kijott a fogunk, bekakiltunk, mit egyunk, stb. Ez a normalis :) Aki ezt nem tudja, az egy dolog....:-S
A kerdesre koncentralva, attol fugg, hgy eddig mit adtal enni, meddig cicizett, cicizett-e vagy mikor kezdtetek a hozzatapit.
Felkaphatod a vizet, de írtam az ételekről is.
Ha máskor is szóltak emiatt, akkor lehet, hogy tényleg nem Neked van igazad ezzel a többesszámban beszéléssel?
Én nem akartalak bántani, és nem is bántóan szóltam érte, de tényleg zavar, mit tegyek? Én ne szóljak azért, mert Te már máskor is kaptál megjegyzést?
Igen..ha 9 hónaposak vagytok, akkor az a felnőtt, aki helyettetek gépel, majd főz valamit...
Engem is nagyon zavar a többes szám.
De nem kell egy ekkora babának már egészen külön főzni. Eheti, amit a nagyok, csak mondjuk az ő részét előre kiszeded, a többit utána fűszerezed be magatoknak.
Rántás a felnőtteknek sem annyira egészséges, a habart főzeléket simán eheti a baba is.
A húsfélét, az ő adagját kis kockákra vágod. utána villával kicsit szétnyomkodod. Azért kell előtte feldarabolni, hogy a rostok ne legyenek hosszúak, így ha nem is rágja meg egészen, nem akad meg nyeléskor.
Nyilván ha a nagyok csülökpörköltet esznek vagy pacalt, akkor a baba főzeléket kapjon inkább.
Régen, tudatlan szülők, kemény tojást törtünk össze egy ekkora babának a főzelékében, és tízezer-számra nőttel fel gyerekek étel-intolerancia nélkül, de ez csakis azért lehetett, mert ők is tudatlanok voltak, és nem tudták, hogy bajuk is lehet egy éves koruk előtt.
:D
További ajánlott fórumok:
- Ti adtatok 4 hónapos babátoknak almát, gyümiket?Vagy ahogy a nagykönyvben meg van írva 6 hónapig csak anyatej?
- Ti mit adtok már enni a babátoknak?
- 6 hónapos babátoknak mi az egész napi étrendje?
- Mit adtok reggelire és vacsira 16 hónapos babátoknak?
- Milyen teát adtok 9 hónapos babátoknak ha meg van fázva?
- Ti adtok a babátoknak, másfél-két évesnek édességet, kekszféléket, gyümölcslevet, ha nem akar enni?