Ti milyen időközönként szopiztatjátok kicsi babátokat? (tudásbázis)
Sziasztok
az én kicsi fiam 2-4óránként eszik:) változó:)
3hetes múlt a drágaság.
De az én fiam éjjel is tartja 7Körül pancsi 10óra körül alszik be és 2körül kel is.
ha gyarapszik a súlya akkor szerintem nem kell keltegetni.és bizti szol ha éhes.
Én nem mértem, mikor mennyit eszik, és akkor adtam, amikor kért. Ha aludt, nem keltettem, de ha sírt sem néztem az órát, hogy nem telt még el x idő, nem ehetsz gyermekem.
Az én kislányom 3 hónapos, 24 óra alatt általában 7-szer szopizik. Van, hogy 2,5 óra alatt megéhezik, de van, hogy 4 óra hosszat is kibír, éjjel meg többet is.
szia!
nekem így mondta a védőnő: minimum 2,maximum 5 óra teljen el 2 etetés között. csak akkor keltsem,ha az 5 órát túllépi-ilyen sose volt. nálunk szépen beállt hamar,eleinte éjjel 1x evett,aztán elhagyta úgy 2hós korára.
kb így volt anno: evés,aztán alvás 8kor. 11kor felébredt,evett. éjjel 3 felé megint. aludt reggel 8ig. akkor evés,alvás 11ig. újabb evés 2kor,aztán 5kor,majd alvás előtt.
később pedig beállt a napi 5x-i evésre,és éjjel már nem evett,kihagyta a 11-es és a 3órás evést
Csatlakozom:-) Amikor kicsi volt a lányom, én se tartottam be az étkezési időket, volt, hogy másfél óránként akart szopni, volt, hogy 4 óránként. Nem ébresztettem fel soha semmiért, nem méregettem, csak a védőnő havonta. 22 hónapig szoptattam, most 6 éves, nem betegeskedő, nem sovány, nem elhízott, nagyon szép kislány. Nyugi! Ő tudja, mi kell neki:)Különben én is mindig aggodalmaskodtam, hogy nem 3 óránként szopik, aztán mindenki okoskodott, hogy nem elég a tej, meg nem elég "erős"! Micsoda hülyeség!
Én már most nem szoptatok, de leírom, hogy nálunk ez hogy volt. A kórházból ugye úgy engedtek haza, hogy 3 óránként kell etetni a babát, nem kell elkényeztetni. Hát én ezt nem tartottam be. Én teljesen az ő igényeihez igazodtam. 2-4 óra között volt ez az időpont. Egy éves korában még éjszak egyszer szopizott. 20 hónapos koráig szoptattam, persze akkor már csak reggel-este egy kicsit.
Én hagytam szunyálni, mert ment a súlya. Éjjel csak az elején, 1-2 hetesen ébresztettem, mert súlygondunk volt. Aztán azt abbahagytam, hadd aludjon. Amióta rendesen ment a súlya, nem ébresztgettem. Egyik ismerősöm mondta: jobb az édes alvás, mint a nyögvenyelős evés :)
ne aggódj, ha éhes lesz jelzi ezért ne keltsd fel.
Akkor etettem az ilyen idős gyereket, mikor kérte, persze nem minden sírásnál, de nem kell óra tudja ő mikor kell enni, és mennyit. Mérlegelni sem kellett soha, jó kedve volt, és kiegyensúlyozott volt, nekem ennyi visszajelzés elég volt. :)
Ha megy a súlya, jókedvű, kiegyensúlyozott, akkor tökéletes. Ne számokban gondolkodj ezzel kapcsolatban.
Kicsifiam 5-hets 2napos
Ti hogy szopiztattok?Ha 2-kor evett 5-kor kap legközelebb vagy 6-kor?
És ha bealszik felébresztitek vagy hagyjátok még egy keveset szunyálni?
Mert amióta nekünk beállt a napi rendünk azóta mi 6-7 alkalommal eszünk 120-140-et egy nap ezt éjféltől-éjfélig értem.Elég ez vagy kevés?
Ti milyen időközönként szopiztatjátok kicsi babátokat?
További ajánlott fórumok: