Ti mennyit költötök csak élelmiszerre egy hónapban? Mi fér bele ebbe a keretbe? (beszélgetés)
Rengeteg időd van, ha úgy akarod :)
Kivéve a haragot, igen :)
csak kajára : cca és átlag 35.000 Ft/hó/fő
de ez csak az, amit havonta én költök kajára.
A fiam munkanapokon munkahelyén ebédel - 1200 Ft/nap - azt sem tartalmazza, nincs benne a mosó, - és vegyszerek ára sem.
Reggelizni nem szoktunk, kettőnk ebédje, fiamnak mindennap péksüti, ( pd 5 db pizzás csiga - vagy hasonló nagyságrendben ) és egy kis gyümölcs belefér, és sok kávét iszunk mind a ketten.
És szinte minden hétvégén van valami sütiszerű, ostya vagy gyümölcstorta - vagy ami éppen itt a hoxán megtetszik.
Benne van viszont a 2 kandúr kajája, mindkét macska ( Picike fogyasztása 2 pástétom, 2 virsli, Maué l pástétom 3-4 virsli + kapnak a mi kajánkból is - összesen 15.- 16.000 Ft/hó/2 macska ktg körül )
Szerintem ilyesféle választ vár a kérdező
Én minden hónap elején csinálok egy költségvetés:
A jövedelmemből mit kell kifizetni (hiteltörlesztés, életbiztosítás, rezsi, BKV stb.stb.) kötelezően.
Ami marad, azt hetekre osztom be. Ha az egyik héten túlköltekezek, akkor a következő héten kevesebből kell megoldani a táplálkozást. Az alma az szinte mindig van, zöldséget frisset idény szerintit veszek, az az olcsóbb és a fagyasztottat.
Csirkehúst mindig akcióban, mert minden szupermarket akciós újságját megnézem a neten és inkább előre megveszek valamit akár 2 héttel későbbre is, csak olcsóbb legyen. Eláll.
Sütit ritkán veszek, akkor is cukormenteset vagy paleot. Néha egy-egy túrórudi. Más édesség nincs.
A piacon már tudom, hogy kinél van olcsón szép áru :)
Na igen. Kié legyen az az 1 adag? :D
Én ritkán, de szoktam lefagyasztani. Sajnos nem tudok kis adagokat főzni, hiába is próbálkozom.
Lefagyasztani bármit nem lehet, ha mégis, akkor megint az van, hogy egy adagot hogy eszünk ketten? :DDD
Marad a meló, de most nem dolgozom :D
Na ez az! Nincs kedvem, mert 6 ételt felsorolok, aztán inkább ráhagyom, én hamarabb megeszem, amit nem igazán szeretek is.
pl. ha őszinte vagyok, utálom a paprikás krumplit, főleg hosszú lével, de nem dumálok, megeszem.
De ha én csinálok azt a tejszínes sonkás tésztát, ő eszik szalonnát, vagy süt krumplit.
Hát ki nem hagyná ott a konyhát? D
A változatosság nekem megy, de 2 emberre tényleg nehéz. Nem akarom, hogy kevés legyen, erre mindig több lesz. Aztán mi legyen a plusz egy adaggal :O Általában mindig annyival több.
A kutya meg nagyon válogatós, inkább nem eszik, ha nem tetszik neki, a rizseshúst pl messze elkerülte tegnap. :D
Nem olyan nehéz, de annak függvényében, hogy nem igazán szoktál főzni, és a férjed válogatós, tényleg nehéznek tűnik. Gondolom kedved sem sok, így meg végképp...:)
Én egymagamra is változatosan főzök. Sokmindent kipróbálok és egy ételt többféleképpen is akár. :)
Nálunk ilyesmit nem lehet, ráadásul a rakott dolgokat nem eszi a férjem. Néha csinálok rakott karfiolt, de 2-3 személyre valót, mert ő nem eszi.
Ő mindent tarjából csinálna, és szalonna sütve, nyersen.
Nehéz 2 emberre főzni, főleg változatosan. No, meg főleg nekünk, kb. 8 éve gyakoroljuk, addig Anyu főzött, meg munkahelyeken ettünk délben.
Én simán csinálok konzervből, ha nincs friss (márpedig honnan lenne :D)
Mirelitből próbáltam egyszer, de órákig főztem és az íze is brutálszar volt...
Pedig azt se mondhatni, hogy tapasztalatlan vagyok a főzésben, vagy szarul főzök...szóval marad a konzerves. :)
Mirelitből még soha nem csináltam. Meg nem is vagyok nagy főzős. hetente 1x vállalok valamit.
S mertem remélni, hogy nem olyan nagy babok lesznek, ez is bejött. Inkább kisebbek, és világosak.
A kis válogatós! :)
Az enyém ma lecsapott a doboz epremre és kivett belőle kettőt. Imádja. :D
Szerencsés vagy:)
Az én kutyám a csirkemájat se eszi meg, ha leteszem elé, amikor oldalast érez a levegőben :D
Mondjuk kidobálás nincs!
Nagyon büszke vagyok magamra, mikor kitalálom, hogy régi virsliből-kolbászból rakottkrumpli lesz! :D
Aha, vannak ilyen mintacsaládok, ahol ki van ragasztva a faliújságra, egy hétre előre a koszt. Na ez nem én vagyok, de látom te sem. :D
Az finiii, de rég ettem, csináltam. :)
Jó fokhagymásan szeretem, apró babbal.
Mitől féltél? :)
Sokszor ábrándozva olvasom a spórolós fórumot, hogy hűű, milyen klassz lehet így élni, pont mindig tudom, hogy mikor lesz és hány napra valami, de én képtelen vagyok rá :)
Nálunk is az amit éppen megkívánunk van :)
Egy hétre, előre? Jó, ha másnapra kitaláljuk.
Ma 9-kor találtam ki, hogy babfőzeléket szeretnék, de fejtett babból. Délre meghozta,/ mirelit/ meg sütnivaló kolbászt, 14:körül ettünk.
Féltem kicsit tőle, de nagyon jól sikerült.:)
Gondolkodtam már egy rendszeren, amit be kéne tartanom, hogy spórolósra vegyem a figurát, de hedonista vagyok, így meg képtelenség bármit is rendszerezni. :) Nem vagyok az a típus, aki kitalálja, hogy mit egyen azon a héten-így elkerülve a felesleges kiadásokat-sokszor még azt se tudom, mi lesz 5 perc múlva. Lehet, hogy fél óra múlva úton leszek Egeraracsa, vagy Simagöröngyös felé...a jóisten tudja. :D
Szóval, azt eszek, amit éppen megkívánok.
Persze, azért hétvégére többnyire sikerül kitalálnom, mi legyen a kaja, ezt általában fixen tartom. ;)
Ő is naponta megy, ráadásul nem is egy üzletbe.
Szerintem vesz felesleges dolgokat. Jó, legtöbbször elfogy, de éppen meglennénk nélküle. Viszont dobálunk is ki.