Ti hogyan tudtok elaludni félelem nélkül, ha egyedül vagytok éjszaka? Mit tesztek annak érdekében, hogy ne féljetek? (beszélgetés)
Ez egyéni dolog. Éveken át volt a (kamaszkorombeli) szobám ablaka előtt szinte közvetlenül az utcai lámpa, az a sodronyra erősített, utca közepe fölött lengő fajta.
A nagy belmagasság miatt nehéz volt függönyözni. A fa ablaktábla meg túl tömör volt. Végül mégis azt csukogattam éjszakára valahogy félig.
A mostani nagy utcai ablakon csak az illem kedvéért húzom be a függönyt, a szemközti oldal házai nem pont szemben vannak, senki nem lát be.
A citromfű tea tényleg nagyon jó hatású, és finom is. :)
Hamar megtalálod a neten, éppen az előbb töltöttem le ingyenesen!
Örülök neki nagyon. :D
Igen, a hasonló félelmeknek nincs reális indoka.
Nagyon rossz lehet átélni, ha ilyen erős stresszt okoz, hogy aludni sem bír.
Lehetséges a tudatos félelemkezelés, de itt nem is tudom...
Viszont ajánlanék olyan könyvet, ami más téren erősít meg belülről, és talán az is hasznos lehet.
Talán antikvárban megszerezhető, de lehet, hogy valahonnan le is lehetne tölteni.
Louise L. Hay: Az erő benned van.
Nekem nagyon is segített, még sokkal az elolvasása után is. (De elolvasni sem csak egyszer olvassa az ember, mert párszor vissza-vissza kell lapozni, még ezt vagy azt újra olvasni...)
Az írónő több könyvet is írt, én ezzel az eggyel találkoztam. Akinek végül ajándékba elküldtem, szintén jól van! :D
Nem szoktam szedni, és nem is szokott itthon lenni. De nem is vagyok szorongásos.
Volt egy időszak, amikor kértem a háziorvostól, a munkahelyemen volt sok a stressz, és itthon más bajok. A szorongások miatt nem tudtam aludni.
A gyógyszertől pár nap alatt ez rendeződött, majd szép fokozatosan abba is hagytam, addig betegállományban voltam, míg egészen ki nem tisztultam utána. Összesen két hét volt ez, és nem volt más következménye. Kipihenve minden gondot tudtam kezelni.
Ha valaki be akar menni, akkor nyilván kifigyelte már, hová, és hidd el, tudja, hogy egyedül vagy otthon. Nem a villany fogja visszatartani, de ha ez megnyugtat, akkor égess folyamatosan egy kicsi lámpát akkor is, ha alszol.
De ez a részedről egy eltúlzott és indokolatlan szorongás, hidd el.
Gondolom, nem vagy tengerészgyalogos vagy hasonlóan képzett valaki, azaz bárki megy is be, nem számít, hogy elébe állsz-e vagy nem... azaz ezzel az erővel aludhatsz is.
Eddig sem az akadályozta meg a betörést, hogy ott virrasztottál vacogva.
Ha ilyen van, akkor előre legyen otthon egy enyhe nyugtató.
Szerinte egy önmagát gerjesztő ördögi körben vagy, a kialvatlanság miatt eleve zaklatott az idegrendszer, és még érzékenyebb. Emiatt kapsz frászt egy pici nesztől is, és még kevésbé tudsz aludni.
Beszéld meg a háziorvossal. Vannak olyan készítmények, amiktől tudsz aludni, mégsem vagy tőle másnap zombi.
Nem az ébrenléted akadályozza meg, hogy valaki bemenjen, ezt ugye tudod?
További ajánlott fórumok:
- Ciklus beállítása babavárás érdekében
- Kalóriaszegény és zsírszegény édességek a jó alak és megelégedés érdekében
- Mit teszel meg annak érdekében, hogy megőrizd vagy visszanyerd az egészséged?
- Minden áron gyereket, avagy mit tennél meg, annak érdekében, hogy babád születhessen?
- Lehet tenni valamit a szülés utáni depresszió elkerülésének érdekében?
- Ki mit tudna javasolni a megtermékenyülés nagyobb valószínüsége érdekében...?