Ti hogy tettétek le a cigit? Egyik napról a másikra nem megy! (beszélgetős fórum)
Én sem egyik napról a másikra tettem le, már több mint 10 éve, azóta még csak meg sem kívántam.
Lehet fokozatosan is megvonni a nikotint, persze azzal is meg kell dolgozni. :))
"...Egyik napról a másikra nem megy!"
De. Csak úgy megy! Sikerült nekem is, és anyukámnak is aki kb. 50 év dohányzás után hagyta abba.
30 éve szoktam le a cigiről 3 nap alatt a Tabex nevű tabletta segítségével. Örökre megutáltam tőle, soha nem gyújtanék rá többet, annyira undorítóvá tette a cigit.
Nem tudom miért vonták ki a forgalomból,amikor nagyon hatásos. Abban az időben több ismerősöm is ezt használta, azóta sem dohányoznak.
Harmadjára sikerült . Először 6 hónapra tettem le , majd 9
-re . 2005 - ben felemeltèk 440 ft .-ra ....jövedelem kiesésem volt , s letettem egyik napról a másikra . Nem volt könnyű , de megèrte .
"Már sokszor próbálkoztam..." Na, itt a baj.
Nem próbálkozni kell. Hanem szilárdan eldönteni, hogy mától vége.
Én ezt csináltam. Eldöntöttem, többé nem, több pénzt nem áldozok rá. De hogy tuti legyen mankó is hozzá,elmentem egy olyanra, amit Janszi linkelt be a 24. hsz-ben.
Az elején úgy éreztem, mint egy kisgyerek, akitől elvették a legkedvesebb játékát. De mikir elgyengültem volna, azt montam: nem!
Nem lehet ennyire gyenge sz@r, hogy még ezt se tudom mwgcsinálni!
Aztán minden héttel könnyebb lett. Ma már nagyon örüök neki, hogy megszabadultam a függőségtől. Ennek jövő hónapban lesz 14 éve.
Ha meg akarod könnyiteni a dolgodat, akkor ahogy letetted a cigit, igyál sok ásványvizet. Bubi mentest. Kimossa a nikotint a szervezetből és kevésbé szenvedsz.
Viszont üdítőket ne igyál! Olyan összetevő van bennük, ami fokozza a cigi utáni sóvárgást.
Szóval az első és legfontosabb a kemény elhatározás.
Csak egyik napról a másikra lehet letenni.
Tudom, mert többször is kipróbáltam......
Ja, férjem szerint csak úgy lehet, hogy azonnal leteszi az ember és nem csökkentgeti.
A fiam szerint kell felkészülési és levezetési szakasz...
A férjem 15 éve, egyik reggel úgy kelt fel, hogy többet nem gyújt rá.
Ez azóta is így van.
A fiam IQOS-t vett magával, amivel pótolta néhány hónapig a cigi hiányát, majd abba hagyta azt is egy előre eltervezett napon. Azóta nem dohányzik ő sem.
Én nikotin tapasz segítségével. Igaz, kellett az elhatározáshoz egy erőteljes mellkasi fájdalom.
Tüdőgondozóban segítenek. Első adagot megvettem, másodikat felírták, harmadikat megvettem, de azt már nem használtam el. Folyamatos önkontroll és konzultáció volt talán fél évig. Kezdetben hetente, később havonta.Márciusban lesz 21 éve.
Én itt voltam,pont annyit segít,hogy nem jut pénzed cigire,meg hogy ne kattanj be,de simán rá tudnék gyújtani most is.
Kb 20 éve ,sokáig nem váltott a lámpa zöldre hogy átmenjek a boltba.
Érlelődött bennem a gondolat,ez volt az a pillanat.
További ajánlott fórumok:
- Egyik napról a másikra 16 év után elhagyott a párom úgy, hogy a 3. babát várom, akit ő szeretett volna...
- Hogyan érintene téged - háztartásodat - ha egyik napról a másikra egyszercsak nem kapnád meg a fizetésedet? (Ha gyesen vagy akkor a párod)
- Ti mit tennétek, ha hirtelen egyik napról a másikra utcára kerülnétek?
- Van köztetek, aki egyik napról a másikra él?
- Vega lettem? Egyik napról a másikra rájöttem a húst nem szeretem!
- 22 hetes terhes vagyok. Egyik napról a másikra "lebénult" az arcom bal fele. A doki szerint nincs gyulladás, lehet "csak" huzatot kaptam?