Ti hisztek a reinkarnációban? (beszélgetés)
hisz a nyavalya. örülök,ha elmegyek ebből a pocsék világból,nem hogy visszajöjjek. nemigen tetszett, az ókori egyiptomiak azt hitték,a túlvilágon mindenkinek lesz egy kis földje,hogy legyen kenyér,meg sör.még ott is a földet kell túrni?
Nem hiszek benne, mert szerintem senki nem akar a halála után vissza jönni 1 másik emberként.
mondjuk nem mindegy,hogy rablógyilkosként,vagy forradalmárként.
Ez szerintem badarság, semmi értelme nincs.
hogy dolgozz,szüljél gyereket,lehetőleg hármat,aztán,ha megöregszel,hát így jártál.senkinek nem kellesz.
Hogy lett a világ, mi végre? Ezt a híres, tudományos elméleteikkel soha nem fogják tudni megválaszolni, mert az ok-okozat relációjában mozog a szellemi horizontjuk. A nyugati kultúra jelenleg a racionális, tehát gondolkodáson alapuló megismerésben hisz, az, hogy nem tudjuk ezekkel a nagy kérdéseket megfejteni, nem éppen a gondolkodás elégtelenségéről tanúskodnak?
Akkor is végső soron káprázat az anyagi világ, ha ebben emberek szenvednek (köztük én is). Minden káprázat, ami nem önmaga elégséges oka.
Ez is csak egy duma, hogy mindent ember talált ki. Miért, a világi életnek mi értelme van? Nem sok.
Vagy lètezik vagy nem. Egyiket sem zárom ki. De inkább lètezik.
aztán eljutsz a nirvánába,de azt is ember találta ki,ki más.mondjuk az anyagi világ káprázatáról beszélhetsz,az éhezőknek,a menekülttáborokban levőknek,akikre rászakad a rozoga ház.ami ebben a vallásban szimpatikus a békesség.
Meddig akarsz reinkarnálódni? Ez sem tuti üzlet, mert egyszer fent, egyszer lent. A reinkarnáció sem örökös, a buddhizmus a megszabadulást hirdeti, az anyagi világ káprázatából.
Hitetlen-kutya létemre, várom a Te, vagy bárki más bizonyítékát. Hahaha.
engem az elözö életeben kivégeztek ,ma is látszik a lött seb helye...,azt megelözöen voltam én már minden, csak még miniszterelnök nem. :)
több ezer éve mást sem csinálok mint reinkarnálódok,ha vártok pár száz évet,akkor addígra hozok valami bizonyítékot.
egyáltalán,mi a lélek?a szív,vagy az agy,az érzelmek összessége?
A pálmalevelek egy ordas nagy átverés.
hiszek abban hogy valami van a halál után. Istenben is. de azt hogy menny és pokol illetve tisztítóhely és örök élet,vagy reinkarnáció inkább utóbbi felé hajlok. biztosat senki sem tud szerintem
Élet egy átmenet. Úgynevezett halál után van élet ami Menyország, vagy pokol. A testünk hal meg, nem a lelkünk. Hazamegyünk, ebből a kiképző táborból. Ki ki érdeme szerint. Tegnap hallottam. Mi az élet értelme? A halál!
nem hiszek a reinkarnációban előző életemben sem hittem.
hehe.
de amúgy igen hiszek legalább is ha választani kell hogy a menny és pokol és tisztító tűz isten vagy pedig a reinkarnációban akkor reinkarnációban hiszek hiszen az embernek sok deja vu érzése van mint ha itt már járt volna és ezt meg ezt át élte volna és volt is riport hogy a kisfiú emlékezett előző életére elég részletesen nos nem tudom ezekből mi igaz de hiszek benne
Ami történni fog velünk és ami eddig történt, az le van írva. A pálmalevelek erről tanúskodnak. Ennek fényében elképzelhető az is hogy van reinkarnáció, csak ennek a ténye még nem bizonyított.
Nem mondanám, hogy hiszek, de el sem vetem a lehetőségét.
👍👍👍
Kb. így gondolom én is.
Mindenki azt tapasztalja meg élete során, ami abban a bizonyos nagykönyvben meg van írva!
A kapott szabad akarat törvénye birtokában életünk legnagyobb részében saját döntésünk szerint cselekszünk, élünk. De a lélekfejlődés érdekében előre rögzített eseményeket nem kerülhetjük ki.
Lehet nehéz körülmények elől akár megfutamodni, vagy bármi módon kikerülni, de a reinkarnáció során előbb-utóbb szembe kell vele néznünk. Hiszen csak a test hal meg, a lélek örök.
ez igaz, én sem hiszek benne.
A Tv-ben egy rendkivül szakadt erdélyi figura elmondta, hogy ő előző életében valamelyik fejedelemnek az apródja volt. Vagy mindneki csak lefelé reinkarnálódik senki nem volt paraszt jobbágy katona háziasszony stb ?
Mondhatjuk így is,talán abban tudunk "dönteni",hogyan érzünk bármivel kapcsolatban,mivel ugyanaz a történés egyik embernek tragédia a másik észre sem veszi, stb...
Nem-nem, vagy éppen utcalány, esetleg prostituált.
Már előző életemben sem hittem a reinkarnációban.
További ajánlott fórumok: