TGYAS mellett végezhetek fordítói munkát szellemi szabadfoglalkozásúként? (tudásbázis)
Aham, ebben van valami :-)
Tulajdonkeppen nyugdijas anyosommal ez eselyes hogy kivitelezheto ... Köszi a tippet - ennek utananezek :)
Oh jaj, hát így egészítse ki a csökkentett bevételt az újdonsült anyuka?! Pedig jó ötletnek tűnt...
Vajon az eseti megbízási szerződéses munka (lásd 3-as bejegyzés, köszi Guruljka) szintén nem működik TGYAS/ GYED mellett?
Én szivesen bejelentem meg adozok meg minden,de értelemszeruen nem a TGYAS helyett, hanem mellett szeretnék plusz jovedelmet.
Köszi
Szia! Évek óta fordítok egy cégnek. Sokáig ápolási díj mellett, most özvegyi nyugdíjasként.
A cég végig ugyanaz, a munka változó mennyiség, és időben sem rendszeres, csak nagyjából.
Nem kell semmit bejelenteni, a cég minden hónapban a már elvégzett munkára küld egy eseti megbízást, amely tertalmazza a fordítani való címét, és elvégsésével xy határidőre megbíz, egyszeri alkalommal. Ezért ennyiésennyi összeget fizetnek, amelyből ilyenésilyen alapján levonnak ennyit, annyit, amannyit.
Aláírva visszaküldöm az egyik példányt, és a számlámra megkapom a nettó összeget, törvényesen, adózva, tébézve.
A megbízónak a könyvelője nyilván ismeri ezt a figurát, abszolút törvényes.
Ha jól tudom, a gyerekek miatt év elején visszigényelhető a levont adóelőleg. Én a középiskolás fiam miatt visszakapom.
További ajánlott fórumok:
- A szellemi képességeidnek mennyire vagy birtokában MOST?
- Rettenetesen "boldog vagyok", hogy ilyen magas a szellemi,...
- Kitől kell orvosi igazolást kérni, hogy nem végezhetek álló munkát?
- Kereskedő-boltvezető végzettséggel végezhetek-e pultos munkát, illetve nyithatok-e kocsmát?
- Császármetszés után mikortól végezhetek hasizomgyakorlatokat?
- Valaki tud tanácsot adni Scroth tornával kapcsolatban, amit otthon, egyedül végezhetek?