De fura...pont Lolának hívják a kislányom :D...Úgy tűnik, megszabadultunk "tőlük", viszont a marásban igazad van...a nittyfor felégette a füle mellett a bőrét :( De szerencsére pár nap alatt elmúlt, csak hát hülye anyja (ez lennék én) jól megkínozta a gyereket :\
Lehet mindenféle szintetikus vegyszerekkel pancsolni a gyerek a fején. Némelyik majd lemarja már a bőrt, a tetű meg csak röhög. Van egy új amerikai gép (LouseBuster), az leradírozza őket. Nálunk bevált. Nem otthoni használatra, egy szalonba kell vinni a gyereket kezelésre. Semmi pancsolás. És nekem még valaha szegény jó anyukám kétségbeesésében lenyírta a hajam! Nagy égés volt, nem felejtem.
Na még egy kérdés felmerült. Szerintetek beengedjem őket a kerti medencébe? Van benne klór is, vagy ez a bogarak szempontjából mindegy? Így át tud menni egyik fejből a másikra?
Javaslom használj riasztószert ha már sikerült kiírtanod a kis "jószágokat" (az nem büdös) de a tetvek nem szeretik és akkor többé nem kell keresztülesned ezen a macerán.
Uhh bakker :\ Tegnap este is lekezeltem magunkat, egyszerűen ráz a hideg a tudattól, hogy lehet valami a fejünkben...Ma reggel is "megkínoztam" csajomat a sűrűfésűvel, de akkor még mindig nem fejeztem be :\
Annyi mindent olvasni a tetvekről és a serkékről. Szeretném, ha röviden, tömören össze lenne foglalva, hogy mit is lehet tudni róla. Hogy mire is vagyok kíváncsi...Az egyik tetűirtó szer tájékoztatóján az áll, hogy tévhit, hogy mindent fertőtleníteni kell, mivel a fejen kívül máshol képtelen megélni a tetű, tehát ha párnára kerül, nem mászik vissza.