Tetoválás.Általános vélekedések erről az ezer éves "szokásról" (beszélgetés)
Előítéletek aszerint születnek a konzervatív agyakban hogy adott kultúrkörben mik a hagyományok. Japánban, ahol ősi hagyománya van a tetoválásnak valószínűleg nem szül előítéletet az, ha valakinek művészi tetoválása van.
Nálunk - ahogy Wmiki is mondta - egész mások a tetoválás hagyományai.
japánban ennek tényleg hagyománya van(kr. e. 300), és ott nem feltétlen géppel készítik hanem hagyományos kézi eszközzel(tebori)-mégis aki ennek a mestere művészi ábrákat tud felvinni a bőrbe.
Az egyik leghíresebb tetováló mûvész Hori Chiyo volt, akinek a mûvei többek között a walesi herceg karját, az edinburgh-i hercegnõt, Olga görög királynõt és a késõbbi II. Miklós cárt is díszítették. Hori Chiyo-t a tetoválómûvészek császárának tekintették.
lehet neten utána keresni, ámulat amire képesek. mondjuk náluk az is művészet ahogy egy írásjelet tussal papírra tudnak vetni(kanji) vagy ahogy egy szál virágot a vázába tudnak állítani(ikebana)
A japán tetoválások elkészültének menete a következő: a tetoválást a Hiroshi, azaz a tetováló mester viszi fel, aki egyben a Tebori mûvésze. A művész felviszi a Sumi-t, azaz a festéket egy ecsettel a bőrre, majd egy bambuszpálcika, a Tebori pálcika segítségével bejuttatja azt a bőr alá. A pálcika végén egy köteg tű helyezkedik el, a Hari-k.
Napjaink leghíresebb Horishi mesterei, akik a Tebori hagyományai szerint dolgoznak: Horihide, Horihiro és Horitoshi, akik sűrűn vesznek részt európai és amerikai bemutatókon is, ahol tudásukat a nagyközönségnek is megmutatják.
de hogy ne csak a japán tetováló művészeket dicsérjem, van nekünk is nemzetközileg ismert és elismert tetováló művészünk:Boris, Sárközi Zsolt és még lehet keresgélni.
ezt csak azért, mert eszem is van(lehet tudós vagyok :D )
nem kell a topic címén változtatni...inkább neked az általános szövegeden...ha olvastad volna a fórumon eddig írott soraimat és a többiekét is és tudóshoz mérten meg is értenéd akkor lehet tovább tudnál lépni a ribancozáson.
amúgy nem "szokás"-ról beszélünk, hanem egy olyan műveletről amit ezer éves hagyománya kultúrája van.
az a furcsa hogy az összes tudós és börtöntöltelék testi adottságaival tisztában vagy-én ehhez gratulálok ennyi ember testét ismerni-vajh milyen nő képes rá?
oké- nem szertnél tetováltatni-de ezért nem kell ribancozni,drogos alkoholista börtöntölteléknek titulálni azokat az embereket akiknek van-mert ettől vagy szűk látókörű!és igen lehet hallucinálsz...én tetovált vagyok és nem a börtönből írom neked ezeket a sorokat.
hányszor lehet büntetlenül ismételni valamit....
hányszor lehet büntetlenül ismételni valamit...
hányszor lehet büntetlenül ismételni valamit...
:)))
én csak tényekkel jöttem, ha nem tetszik igazold statisztikával, hogy nem igaz
de rendben, akkor én nem szólok többet
csak írjátok át a topik címét:
A hely, ahol csak isteníteni lehet a divatos tetovált embereket, és szidni a többi maradit-ra
Itt senki nem fikázza azt akinek nem tetszik a tetoválás.Ha csupán azt írod hogy nekem nem tetszik azt tudomásul vesszük és tiszteletben tartjuk.De te jössz itt a ribancos elméleteiddel!Ez az amiért el lettél fikázva. Senki nem mondta hogy minden tudós és orvos tetovált ahogy ugyan úgy nem minden börtönviselt vagy ribanc tetovált.
Nem hülye az aki nem "firkáltatja "össze a bőrét,de te be vagy gyepesedve!
rendben van
csak akkor változtassátok meg a topik címét
ne az legyen, hogy:
Tetoválás.Általános vélekedések erről az ezer éves "szokásról"
mert ez így olyan, mintha bárki ideírhatná, amit gondol
Hanem az, hogy:
A topik, ahol istenítjük a tetováltakat, akikre tilos rosszat mondani, de ők nyugodtan szidhatnak másokat
figyelj nem akarsz már innen a fórumról elmenni,nagyun unalmas téged olvasni már.
már meggyőztél mindenkit akit lehetett,szóval keress olyan fórumot ami a te lelkednek és életképességednek megfelelel.
és ez nem azért van mert nem szereted a tetoválást,de szerintem te már direkt proválsz itt és szerintem erre már senki nem kiváncsi.
természetesen lehetséges, hogy az összes orvos/ tudós/sakkozó valójában titokban tetovált...
meg alkoholista drogos...
miközben az összes börtöntöltelék/ribanc meg nem is tetoválja magát, csak halucinálok
ez persze lehetséges, de az tény:
fikáztok másokat, akinek nem tetszik a tetoválás, és szűklátókörűnek nevezitek azt, aki nem akarja összefirkáltatni a bőrét
ez a szintetek, gratulálok a nagy nyitottsághoz
Ilyesmi?
Már most nem divat.
Ez így még dögös, de később, majd ha átteszi az úszógumira a székhelyét...
Komolyan, mit akarsz a tudósokkal? Kit érdekelnek a tudósaid? Én nem akarok tudós lenni, szerintem te sem vagy az. Tehát, ha nem vagyok tudós, szar ember vagyok? Ha még tetoválásom is van és tudós sem vagyok az már egyszerűen minősíthetetlen?
Vajon te hallottál már arról, hogy egyszer élünk (bizonyos kultúrákban, vallásokban ott a reinkarnáció, de ettől tekintsünk el)? Ja gondolom te is az a tipikus "biztonságos" ember vagy. Majd bánhatod. :) Addig is szép életet a tudós orientált, egysíkú világodban.
(Ismétlem nem a tetoválás ellenzésével van bajom, hanem a rendkívül primitív hozzáállásoddal.)
További ajánlott fórumok:
- Ha van tetoválásod, ird meg kérlek, mekkora és mennyibe került, lehetsz áldozata is az ezen meggazdagodni vágyóknak!
- Műköröm, tetoválás - férfi kérdezi
- Egy tetoválás és piercing szakértő tanácsai
- Pofátlan buktatás általános iskolában
- Mit gondoltok szülőként arról a tanítónéniről, akinek az alkarján tetoválás(ok) van(nak)?
- Biztos kövér!? Avagy előítéletek és vélekedések a kövérségről