Tetoválás, mi a ciki és mi nem? (beszélgetés)
Honnan tudod hogy nincs egyetemi végzettségem?
:D
Nem.
Egyszer majd megérted.
Ha elvégzel egy egyetemet.
Szerintem a tetkó nem önkifejezés.
Az önkifejezésnek vannak más módjai.
Igazad van. Engem sem érdekelt soha. Néhány szabályt be kellett tartanom a multi-létben, de nem volt vészes. Volt főnökömnek akkora nyelvpiercingje volt, hogy selypegett tőle.
Sohasem zavart, hogy más emberek hogy néznek ki, max megnézem őket, hogy jéé... És úgy döntök, hogy nem akarok velük közelebbi kapcsolatba kerülni.
Akinek tetkója van, beletartozik ebbe a csoportba.
Ez független attól, hogy én tudok-e róla :)
Proliból nem lesz szalonna, akkor se, ha sok pénze van, vagy celeb.
"Amerikában" (bármit is jelentsen számodra ez) és Angliában ezerszer erősebb az osztályokra tagozódás, mint Közép-Kelet-Európában.
Hermetikusan zárt az átjárás.
Így a tetkó kedvelői nem érintkeznek, nem érintkezhetnek az azt nem kedvelőkkel.
Sosem èrdekelt mi a ciki ès mi nem.
Nekem mindegyik szemèlyes.
Akinek nem tetszik nem nèz rá, viszont nekem sokat jelent.
Egyszerű!
Nem kell foglalkozni senkivel!
Csináld, ahogy neked jó! Ahogy neked tetszik! Ha valakinek nem tetszik, nem néz oda. Az ő problémája, nem a tiéd!
Ha kékre festeném a hajam, teleluggatnám magam ékszerekkel is leszarnám, hogy másnak nem tetszik, nekem magamat kell szeretnem, magamnak kell tetszenem, nem másnak!
Magadnak akarj tetszeni! :)
Érdekes, hogy szállóigévé vált ez a “Mari” tetoválás.
Gimiben a testvérem rossz dolgok felé kacsintgatott, de mivel okos, értelmes gyerek volt, az igazgatónk aggódni kezdett érte, így elbeszélgetett vele. A fejmosás része volt az is, hogy az orra alá dugta a heges csuklóját, melyet a heg előtt a “Marika” felirat díszített, noha a feleségét más néven hívták. Ezért is lett lecserélve “Marika” egy hegre.
Én is csináltam hülyeségeket, de megbántan azokat. -mondta, majd megmutatta a heget, és elmesélte a történetét az első szerelméről, akit Marikának hívtak.
Engem pl. marhára nem érdekel, kinek mije van, mit dolgozik stb. stb.
Csak arra gondolok, nincs az a világrengető esemény, pedig férjhez mentem, gyereket szültem, lediplomázott, itt dögledezek az ágyon nyugiban, hogy most meginduljak, és összeböködtessem magam. Még a vérvételtől is hülyét kapok...😁 Szóval érted, nem maga a folyamat eredménye, hanem a módja.
Én totál laikusként írok, mert alig ismerek közelebbről olyan embert akinek tetoválása van.
A tetoválás elméletileg önkifejezés, tehát csak akkor és olyat tetováltass magadra, ami neked tetszik, valamiért fontos számodra ne azt nézd hogy ki mit szól hozzá, mit gondol.
Mivel felmerült benned a kérdés még biztosan nem találtad meg azt amit igazán szeretnél.
Egészségi okát elhiszem. Viszont mit jelent az, hogy
"A tetoválás a társadalom egy szociológiailag jól meghatározott rétegének hobbija"
Még is hogy lehet ezt jól meghatározni? Hogy határozod meg ezt a réteget, hisz soknak nem is látod a tetkóját, nem is feltételeznéd, hogy van neki. Boldog, boldogtalannak van már.
Azt sem értem, hogyan hobbi az, ha valaki tetováltatja magát, nem hobbiból teszik szerintem.
További ajánlott fórumok:
- Ha van tetoválásod, ird meg kérlek, mekkora és mennyibe került, lehetsz áldozata is az ezen meggazdagodni vágyóknak!
- Műköröm, tetoválás - férfi kérdezi
- Egy tetoválás és piercing szakértő tanácsai
- Mit gondoltok szülőként arról a tanítónéniről, akinek az alkarján tetoválás(ok) van(nak)?
- Tetkó: tetszik egy férfin vagy nőn a tetoválás?
- Tolerálják a tetoválásokat a munkahelyeken?