Tetoválás allergia? (beszélgetés)
Szia, kedves cikk szerző, azóta hogy alakult az állapotod? természetesen én is a piros/vörös fővök most a levemben, még az út elején, pár hete meglévő viszkető, hólyagszerű kiütésekre kapott szteroidos krémmel első körben
Uhh ez tényleg elég rosszul hangzik, de örülök, hogy végül megoldódott a problémád. :)
Szerintem az én tetkómat sem lehetne leszedetni szépen :( de azt jó hallani, hogy a problémád ezután megoldódott :)
Mindenre lehet allergiásnak lenni.
Egész testre kiterjedő csalánkiütést, arcon ödémás duzzanat. Ekkor kellett az ügyeletre menni.
Előtte én is csak tablettába szedtem a szteroidot, de akkor azonnali beavatkozás kellett.
Nekem a lézeres eltávolítás közben csak rosszabbodtak a tünetek. Pedig azt gondoltam az lesz a megoldás.
A véráramba bekerült az allergiát okozó anyag.
Végül a plasztikai sebész volt a megoldás, ezért szép a sebhely is. Kb.1 év volt mire a végleges formáját elnyerte.
Persze, már az első alkalom után javult, de sajnos nem tűnik el teljesen a helye. Halványodik, de ott van. Viszont a tünetek megszűntek, már nincs begyulladva. Lézerrel szedik ki, ami nekem jobban fáj mint maga az elkészítés.
Illetve még egy olyan kérdésem lenne, hogy neked milyen allergiás rohamjaid jelentkeztek?
És nagyon csúnya maradt a heg? Ettől félek én is, hogy ki kell vágatni.. Jelenleg én is szteroidot szedek rá, illetve szteroidos kenoccsel kenem.. :(
És a lézeres kezelés után javultak a tüneteid? Vagy hogyan szedeted ki?
Szia,
Nekem évekkel ezelőtt volt ilyen problémám, nagyon nehezen derült ki hogy a piros festékanyagra voltam allergiás. Több allergiás rohamom is volt, szteroidot kaptam vénásan is. A végén plasztikai sebész operálta meg, két lépcsős műtét kellett. 15 cm-es plasztikai heg maradt emlékbe...
Sajnos ez allergia lesz. Nekem több hónapja megvolt már a tetkó, mikor felduzzadt, viszketett és piros volt körülötte. Kis csomó is volt benne. Én a lila szín egyik összetevőjére vagyok allergiás. Elkezdtem kiszedetni, már kisebb vagyont költöttem rá, most pihentetem. Halványodik, de sosem lesz tökéletes.
Hát nekem ezért nincs, pedig imádom a tetkókat. De rengeteg dologra allergiás vagyok. Évről évre többre. Olvastam, hogy még évekkel a tetoválás után is jelentkezhet allergiás reakció.
Igen valószínű. Én sem hinném, hogy a festékkel van a gond, bár azok után, hogy a tetováló szerint ez nem allergia, kicsit érdekes számomra.
Semmi gond, ezért kérdeztem rá a színre.
Nem szeretnék, ha nem gond. Egyébként piros, lila, rózsaszín, fehér, barna, fekete van benne.. De a barnánál, és feketénél nincs nagy gond, de az összes többinél más a helyzet..
Fogadni merek, hogy van benne piros szín és azzal van a gond.
Akkor itt van a kutya elásva. Igy reagal ra a szervezeted, valamelyik alkotoelemere biztos allergias lettel, de ez nem jelenti hogy rossz minosegu volt a festek.
Mondhatsz nemet is, teszel fel a tetkóról képet az adatlapodra?
Igen az első tetkóm (valószínűleg az utolsó is), és meg is kérdezte, hogy van-e már.
Az első tetkód? Lehet azert nem lettél tesztelve mert latta rajtad hogy tobb is van. Egyebkent allergias barmikor lehetsz bármire, ez nem ilyen veleszületett dolog.
Legalább a steril tűt előtted tette bele a gépbe?
Hmm akkor nem értem, hogy velem miért nem. 🤔 Pedig ez tényleg elméletileg a legjobb szalon itt..
Hű, de sokan írtatok erre a tesztes kérdésemre, köszi. :)
Ne idegesíts!!!!
Velem egy csomó papírt aláírattak + egy papírt ahol minden napra le volt írva, hogy kell kezelni és minek kell történnie.
Nem szokas igazabol, de en csinaltattam. Egy potty a konyok hajlatomban egy anyajegy mellett.
Hát ezt nem tudom, olvastam én is ilyet, de nem tudom hol, hogyan szokás..
Viszont azt olvastam, hogy a tetoválás előtt valami beleegyező nyilatkozatot szoktak kitöltetni, illetve egy olyat, hogy nem-e vagyok allergiás valamire, de velem ilyet nem töltettek ki..
Mikor tetováltattam, ezt én is megkérdeztem, de a csaj aki nekem varrta azt mondta, hogy a színeseknél kell. Nekem csak fekete, erre nem szoktak allergiásak lenni.
További ajánlott fórumok: