Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Tészta kosárkák recept

Tészta kosárkák recept

A Tészta kosárkák hozzávalói:
0,5 kg liszt
1 db Rama margarin
5 dkg procukor
4 db tojássárgája
1 mokkáskanál szódabikarbóna
1 pohár tejföl
pudingpor
befőtt


A Tészta kosárkák elkészítési módja:
0,5 kg lisztet, 1 db Rama margarint alaposan elmorzsolunk, majd hozzádolgozunk 5 dkg porcukrot, 4 db tojássárgáját, 1 mokkáskanál szódabikarbónát és egy pohár tejfölt. az így kapott tésztából 4 db cipót formázunk, és egy óra hosszáig hűtőszekrényben pihentetjük. Majd vékonyra kinyújtjuk, és megfelelő méretű kiszúróval akkora korongokat szaggatunk, hogy egy kb. 6 cm átmérőjű fémkosárkát éppen kibélelhessünk. Előmelegített , középmeleg sütőben- a kosárkákat sütőlapra helyezve- rózsaszínűre sütjük. Ha kisült, hülni hagyjuk, a formából a langyos tészta könnyen kiborítható. Ezután megtölthetjük különböző ízű pudinggal - amelyek tetejére gyümölcsöt vagy befőttet rakunk - gesztenyepürével, gyümölcszselével, leöntött gyümölccsel. Tetejére tejszínhabot nyomhatunk, amitől nem csak szép, hanem még finomabb is lesz. A megadott mennyiségből 30 db kosárka lesz.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A tészta kosárkák elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook