Tészta kosárkák recept
A Tészta kosárkák hozzávalói:0,5 kg liszt
1 db Rama margarin
5 dkg procukor
4 db tojássárgája
1 mokkáskanál szódabikarbóna
1 pohár tejföl
pudingpor
befőtt
A Tészta kosárkák elkészítési módja:
0,5 kg lisztet, 1 db Rama margarint alaposan elmorzsolunk, majd hozzádolgozunk 5 dkg porcukrot, 4 db tojássárgáját, 1 mokkáskanál szódabikarbónát és egy pohár tejfölt. az így kapott tésztából 4 db cipót formázunk, és egy óra hosszáig hűtőszekrényben pihentetjük. Majd vékonyra kinyújtjuk, és megfelelő méretű kiszúróval akkora korongokat szaggatunk, hogy egy kb. 6 cm átmérőjű fémkosárkát éppen kibélelhessünk. Előmelegített , középmeleg sütőben- a kosárkákat sütőlapra helyezve- rózsaszínűre sütjük. Ha kisült, hülni hagyjuk, a formából a langyos tészta könnyen kiborítható. Ezután megtölthetjük különböző ízű pudinggal - amelyek tetejére gyümölcsöt vagy befőttet rakunk - gesztenyepürével, gyümölcszselével, leöntött gyümölccsel. Tetejére tejszínhabot nyomhatunk, amitől nem csak szép, hanem még finomabb is lesz. A megadott mennyiségből 30 db kosárka lesz.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: ostkati, 2008. jan. 31. 13:19
A tészta kosárkák elkészítési módja és hozzávalói.