Testvér nagy korkülönbséggel (beszélgetés)
A nagyfiam 12, a kicsi 6. Az eleje baromi nehéz volt, de akkora nagyobb még csak nagy csoportba ment. Most kezdenek "össze csiszolódva" játszani. Sokat veszekszenek, szüléskor féltékeny volt a nagy a kicsire.
Mi hárman vagyunk, utánam 20 hónappal született egy húgom, majd 7,5 évesen még egy! A gyerekkor verekedős, verekedős volt, de nagykamasz/felnőtt korunkra nagyon jó testvérek lettünk!
Azt gondolom, az idő teltével a jobb viszony kialakul. :)
Lányom 15 éves lesz a fiam pedig 3 múlt...
Hát egy ideje nem túl jó a viszonyuk,állandóan marakodnak..
17és15évesek a fiaim.6hete szültem a harmadikat :-D
Imádják a picit :-)
Kikértük a véleményüket,mielőtt projektbe kezdtünk.
Kórházban az anyakönyvező meg is jegyezte,ritka manapság,hogy egy házasságból ilyen sokára legyen harmadik:-)
Bátyám 13, nővérem 19 volt mikor születtem...
nekünk nem jött be.
Nála kisebb gyerekeket imád, puszil, ölel, kiváncsi vagyok, mi lesz.
Még nem tudja hogy lesz. Emlékszem, 9 évesen nagyon akartam én is még tesót, de nem álltak kötélnek:))
szia! Erre én is kíváncsi vagyok,lánykám 9 éves lesz októberben, a tesó pedig júliusban születik! Eddig úgy tűnik nagyon lelkes és rengeteget segít a mindennapokban. Nálatok hogy van ?
üdv nyunya
Kisfiam majdnem 6,5 lesz, mikor júliusban születik a tesó. Suliba ha minden jól megy még nem megy, és nyári szünet lesz.
Mire lehet számítani? Féltékenység például? Mire számíthatok?
Sziasztok!
Nálunk is nagy a korkülönbség a nagylányunk javára. Egészen pontosan kilenc év és két hónappal idősebb az öcsikéjénél. A pici most lesz 7 hónapos, a két gyerek között tökéletes a kapcsolat. Oda-vissza nagy a rajongás. Persze mi szülök igyekszünk nagyon odafigyelni mindkettőjükre, különösen arra, hogy a nagy zökkenőmentesen feldolgozza azt, hogy most már megszűnt egykének lenni.
A korkülönbség szerintem nem lehet oka annak, hogy egy baba esetleg ne szülessen meg.
Neked is gratulálok!
Szoktam olvasni a naplódat, gyönyörűek a gyerekeid!
Sziasztok!
Az én fiam 9 éves volt mikor megszületett a húgica, nagyon imádják egymást, és a fiam is rengeteget tud már segíteni nekem, mind a háztartásban, mind a baba körül.
Abszolút nem bánom ezt a nagy korkülönbséget.
Én pont így tettem :)
A lányom 8 éves volt, mikor megszületett az öccse....aztán 23 hónap múlva született egy huga is :)
Egyelőre úgy látom, ugyanúgy van előnye és hátránya is a kis- és a nagy korkülönbségnek is.
Persze az ember igyekszik a jó dolgokra koncentrálni :)
Ha már így alakult, mindenképpen jobb egy testvér nagy korkülönbséggel, mint a semmilyen testvér.
De látom, most már te is személyes tapasztalatokról számolhatsz be :)
Gratulálok!
És most már megvan a lehetőséged, hogy azt is kipróbáld, milyen a kis korkülönbséggel született testvér :)
:)
Ez nálunk is így volt. És aztán megszületett Lilien és a fiam a mai napig rettentően imádja. Ahogy egymásra néznek, attól elolvad a világ. Lili csak úgy kalimpál, ha meglátja a tesót az osztályból kijövet, és Bencém is az első puszit neki adja. Öröm ezt látni a szülőknek.
Örülök utólag, hogy így alakult. Együtt játszani biztosan nem fognak, max a nagy játszik a picivel (vigyázásként inkább), de attól még lehetnek jó tesók nagykorukban is. Én is nagyon szeretem a bátyámat (köztünk csak 4 év van).
Mindennek van előnye és hátránya, a lényeg, hogy mi az előnyöket vegyük észre, és örüljünk, hogy egyáltalán vannak nekünk!
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek mennyi az ideális korkülönbség két testvér között?
- Mennyi az ideális korkülönbség a testvérek között?
- Kis korkülönbség testvérek között
- Szerintetek mennyi az ideális korkülönbség testvérek között? Ti meddig vártatok?
- Pici es Mini a családban, avagy nagyon kicsi korkülönbség a testvérek között...
- Nagy korkülönbség testvérek között