Testápoló arckrém helyett? (beszélgetés)
Sziasztok!
Én egyszer nagyon megjártam a testápolóval, amit arcra kentem. Németországból hozták ismerősök, már nem tudom, milyen márka volt, de egy pár napig az arcom is kentem vele. Nem volt arckrémem. Aztán egyszer csak azt vettem észre, hogy az arcomon a bőr nem puha és sima, hanem érdes, és repedezett. Hát az horror volt :S Kellett egy hét, mire lement róla, azóta nem kenek semmi ilyet magamra, csak ha arckrém :)
Az idő igazolja mindannyiunknál kinél mi vált be :)
Egy példa:
Barátnőm mindenből a nagyon nagyon kozmetikumokat vásárolja,olyan árakon,mint másnak a havi keresete.Sajnos vagy nem sajnos,ez nem látszik a 39éves bőrén,pedig 20éve figyel mindenre.Nála a genetika közbeszólt,a szülei korán ráncosodtak...és örökölte.
Van a másik Barátnőm,aki soha nem kent semmit magára,gyűlöli a krémeket...az Ő bőre szép :)
Vagy saját magammal tudok példálózni,volt hogy drága krémet használtam,vagy olcsót,vagy testápolót...mindegy volt,olyan a bőröm,mint a húszéveseké,örököltem is,és megválogatom mit eszek-vagy iszok,de többnyire csak ásványvizet fogyasztok.
Sziasztok!
Én teljesen más véleményen vagyok erről a kérdésről,megosztom,de hangsúlyozom ez az én véleményem,mindenkinek más,szíve joga:)
1,sose kennék arcra testápolót,mert nem véletlenül van külön arckrém: gondoljunk bele,hogy mennyivel vékonyabb,finomabb az arcbőr,mint máshol és akkor a szemkörnyékről még nem is beszéltem amire szintén külön krém ajánlott
2,kb,fél éve fedeztem fel magamnak a natur,mindenféle kőolaj származék,illatosító és szintetikus anyagoktól mentes krémeket,tusfürdőket.Maga a tudat,hogy nem kenek magamra minden sza...t(elnézést),már jó,érdemes megkérdezni egy kozmetikust is erről,de elég a józan paraszti ész is.Minél természetesebben-vallom-annál jobb.
3,sok víz,cukros,mű italok elkerülése (ezt írták már páran)
Szóval én ezekben hiszek,érdemes kipróbálni pár természetes kozmetikumot.
Akkor az nem jó, mert nem szívódik be rendesen, könnyebb krém kell.... szerintem minden nőnek van otthon egy pár krém, mire megfelelő állagút talál a bőrére:)))
Ami normál bőrre való, az beszívódik szerintem, de próbálgatni kell, ez az igazség, olcsóbbat, drágábbat....
Én szerintem nem krémeztem a bőröm 30 éves koromig, bár inkább zsíros a bőröm. Most krémezem, de vettem már olyat, ami nagyon drága, aztán darabokba összeáll az arcomon, viszont van, ami olcsóbb, de beszívódik és finom.
A Nivea az megbízható szerintem, rossz termékkel még nem találkoztam:)
Nyugodtan használhatsz testápolót is az arcodra,a hidratáláshoz teljesen jó.
A ráncok ellen meg nem a krémek fognak tenni,hanem a genetika,az életvitel(folyadék-és táplálék).
Ráncok ellen nem igazán jó egy sem.-Azt mondta a kozmetikusom, kevesebbet vigyorogjak:D -Nekem a szememnél van kevés már,de látványos változást a legdrágább sem hozott.
Viszont, vízbe pici tej,tejszín, rajta hagyod 2-3 percig, leöblíted, nagyon szépen feszesít:)
További ajánlott fórumok:
- Régóta keresek kókusz illatú testápolót. Tud valaki segíteni?
- Tud valaki valami jó testápolót ajánlani?
- Kedvenc testápolód?
- Ekcémás gyereknek testápoló?
- Tudnátok ajánlani kifejezetten nehéz, sűrű és jól hidratáló testápolót?
- Kismamáknak nem árt, ha napozás, illetve szolárium helyett barnítós testápolót használnak? Lehte valami mellékhatása a picire nézve?