Terpeszbetét (beszélgetés)
Amúgy a lányom is korababa és császáros. Azt mondták, náluk gyakori az ilyesmi.
És tényleg lehet body vagy rugi fölé is tenni.
Én ráadtam a lányomra, és egyáltalán nem izgatta. Szopikor nem volt csak rajta, mert így jobban össze tudtunk bújni. Nálunk csak gyanú volt, és a hordás alatt a gyanú is elmúlt. Előtte minden szakértő, aki nézegette a csípőjét, gyanúsnak találta, a hordás hatására egyre biztosabban mondták, hogy nem ficamos, aztán az uh is kimutatta, hogy nincs baj.
Mi a gumibugyi fazont vettük, ami patentos (patikában kapható), és nagyon könnyen boldogultunk vele. Van kötős fajta is, olyat ajándékba kaptunk, de nekem azt nem sikerült feladnom a lányomra.
Inkább add fel rá, minthogy később szíjakat kapjon, vagy ne adj' Isten, műteni kelljen. Tényleg nem szokta zavarni a babákat.
Kötött csípőre kap terpesz betétet, vagy esetleg csípőficam gyanúra. Nekem is volt. Ok nélkül nem ajánlgatják, és csak a gyereknek ártasz vele ha nem használjátok. Akár egy későbbi műtétet is elkerülhettek vele.
Egyébként megértem az érzéseid, az én fiamnak lábujjtól csípőig gipszelték a lábát (dongaláb). Én nehezebben viseltem, mint a gyerek, ő fel se vette, hamar megszokta. Utána bebax korrekciós ortézist viselt éjjel nappal, 3 hónapos korától, ami miatt lábköröm gombája lett, amit azóta is kezelünk. Most kacsalábon hordjuk a cipőt az utcán, mivel C60-as cipőt évente csak egyszer kaphatunk, és kinőttük, itthon pedig tovább megy a bebax még éjjel is. Bármit csak műteni ne kelljen!
És a terpesz betét még mindig jobb, mint egy pavlik kengyel.
szerintem okkal van rajta a zárón.
Egyébként mi használjuk, észre se veszi. :)
Attól függ miért irták rá..De ha javasolták akkor biztos van valami hajlama,nekünk nem irták..
Én adnék rá a helyedben..amúgy is tél jön és nem annyira nyűgi mint nyáron(nekünk akkor kellet)
Nem sokat volt ugyan rajtunk de korán (10-11 hetesen)voltunk vizsgálaton és semmit nem találtak.
A kisfiam kórházi zárójelentésére azt írták, hogy terpeszbetét használata ajánlott. Én azonban ódzkodom attól, hogy ezzel még nyűgösebbé tegyem a napjait. Ha nem használjuk, attól még nem kell, hogy
feltétlenül kialakuljon nála valami gond, ugye? Ti adtatok a picitekre ilyet ok nélkül?