Terhességi diabétesz mintaétrendet hol találhatok? Napi lebontású, részletes mintaétrendet keresek! (tudásbázis kérdés)
szia! átküldenéd privátba nekem a védőnőtől kapott dolgokat? : evamkozmakukacyahoopontcom
három napja tudunk a problémáról és nagyon jól jönne . köszönöm szépen.
7,01-es cukorral már beutalót kaptál a diabetológiára???
Én most vagyok 35 hetes, és a terheléses cukrom lett 7,6(!), amire azt mondta az orvosom nincs ezzel semmi teendőm, és a védőnőm is csak annyit mondott, hogy ez még belefér a határba, mert ők 7,8 után küldenek csak szakorvoshoz. Én azóta is csak nagy vonalakban figyelek oda az étkezésre, szó sincs arról, hogy diétáznék. Teljesen megnyugtattak akkor, pedig be voltam parázva rendesen, de amit írtál, az megint meglepett egy kicsit...
Leírnád nekem, hogy volt ez Nálad pontosan?
Sziasztok!
www.babafalva.hu
A letöltések között van letölthető tápanyag táblázat és mintaétrend.
Mennyi volt a cukrod?
Diabetológiára/cukorambulanciára nem kaptál beutalót?
Én 7,01-es cukorral kaptam. (7,00 a küszöb)
Nekem az első terhességemnél volt terhességi cukrom és 180 grammos szénhidrát diétát kellett tartanom.
A korház dietetikusától kaptam segítséget. Adott egy táblázatot, amiben benne volt, hogy minek mennyi a szénhidrát-tartalma, és ez alapján én össze tudtam magamnak állítani az étrendemet. Naponta hatszor kellett étkeznem megadott időben, és meghatározott szénhidrát-mennyiséget.
Egy jó digitális konyhai mérleget mindenképp szerezz be, ha még nincs!
Napi lebontású részletes mintaétrendet keresek de nem találtam eddig.
Köszönöm a segítséget.
További ajánlott fórumok:
- Akinek IR-e van az hajlamosabb a terhességi diabéteszre, vagy nem függ össze a kettő?
- Valaki végigcsinálta a Rubint Réka 2. kazettáján található mintaétrendet?Mik a tapasztalatok?
- Cukorbetegség - terhességi diabéteszből
- Diéta terhességi diabétesznél
- AZ igaz, hogy terhesség diabétesz alatt fel lehet iratni a háziorvossal fruktózt?
- A pécsi szülészeti klinikára hány órára kell menni terhességi diabétesz gondozásra?