Terhességi cukor és méhösszehúzodás. Van összefüggés? (beszélgetés)
Szia.
Én is cukros voltam, így a terhesség alatt én is fogytam. (Nem keveset, tekintve, hogy mit és mennyit lehet enni ilyenkor...)
Az nekem is mondták, hogy a simogatás összehúzódást okozhat. Gondolom úgy mocorog a baba a hasadban...
Én tulajdonképp az utolsó időben csak feküdtem pihenés gyanánt. Meg is fogadtam, hogy egy életre kipihentem magam:)
Nekem se volt választott orvosom, de havonta egyszer kellett mennem vizsgálatra a rendelőbe. A végén pedig a kórház éppen ügyeletesénél szültem.
Szerintem, ha nagyon fáj a hasad, vagy nem múlik el, szólj az sztk-s orvosnak. Inkább félni alapon.
Sok türelmet a további babaváráshoz!
Érdekes,hogy mennyire nem ajánlják az orvosok a Magnosolv granulátumot!
Nyomatják ezt a hülye magneb6-ot,amiben kb. tizedannyi a hatóanyag.:S
A patikában recept nélkül kapható. Igaz nem olcsó,de nem napi 6-ot kell belőle bevenni,csak egyet,maximum kettőt.
Én mindkét terhességemnél ezt szed(t)em.
Csak ajánlani tudom!
A 36. hétig nem igazán jó a görcsölés mert megnyilhatsz.
Ha úgy érzed hogy túl sokszor görcsölsz akkor menj el hamarabb és kérdezz rá a no-spára is.
Az ilyen görcsre nem biztos hogy elég a magne b6.
Szia!
normális a fogyás majd tartani fogod végül talán hízni is fogsz. Ezzel nincs semmi gond.
Viszont semmi köze a diétának a görcsöléshez.
De tényleg ne simogats túl sokat mert az okozhat méhösszehúzódést.
Nekem ilyen esetre amikor görcsöltem a doki no-spát írt fel. Azt nyugodtan szedheted így elkerülöd hogy idő előtt beinduljon a szülés.
És szerintem irasd ki magad. Az hogy ülsz még nem pihenés.
Ha jól udom a házi dokid tud kiírni.
És azon se aggódj hogy pici a baba, valószínű később fogant.
Azt nem tudom,hogy normális-e,hogy ennyit fogysz,de kb. egy hetes diétával én is 2kg-t fogytam. Mondjuk nekem volt is miből.:/
Az ülés sajnos nem egyenlő a pihenéssel.:(
A méhösszehúzódások már normálisak 31 hetesen,nekem is vannak jó ideje. A pocaksimogatás pedig valóban okozhat összehúzódást.:(
sziasztok
szerintetek normális, hogy mióta csinálom a ch diétát a terhességi cukor miatt heti két kilót fogyok? Most ott tartok hogy 2-2,5 kiló pluszom van ahoz képest ahonnan indult a súlyom terhesség előtt.
A másik kérdésem, hogy mióta megállapították a cukrot azóta fáj a hasam. Tegnap voltam uh-n és azt mondták nem simogathatom a pocakom, mert méhösszehúzódásaim vannak. Nem igazán értem a kettő között az összefüggést, de csak tudja a doki. Azt is mondták, hogy pihenjek sokat. Ülő munkát végzek, tehát egész nap ülök, szerintetek ez elég "pihenés" vagy ki kéne íratnom magam. Sokszor már egész nap fáj a hasam, és érzem hogy görcsölgetek is. Amit még megállapítottak tegnap az az, hogy a méhlepényem kicsit lejjebb csúszott és már nem mellől van, hanem előrébb és a baba koponyavégű fekvésben van.
Az is gond még, hogy nincs választott orvosom, hanem sztk-ba járok, mert az első gyereknél 8X annyi vizsgálaton vettem részt, mint más, a pénz miatt, így most nem akartam választott dokit.
Szerintetek keressem fel az sztk-s dokit hogy tudjon erről az egészről, vagy várjak nyugottan 15.-éig, amikor úgyis mennem kell hozzá.
Ja azt nem írtam, hogy nem tudják pontosan hány hetes vagyok a baba mérete mást mutat mint a naptár szertinti hetek száma. Naptár szerint 31 hetet tőltöm a hét vége felé, a baba méretei szerint meg eddig kisebb volt 2-3 héttel. Nem tudom mit tegyek, elég tanácstalan vagyok.
Előre is köszi a válaszokat.
További ajánlott fórumok:
- Terhesség alatti cukorbetegségnél miket szabad enni?
- Mennyi a veszélyesen magas vércukor érték a terhesség elején?
- Akiknek terhességi cukorbetegsége volt/van, azoktól kérdeznék
- Lehet összefüggés a megszült gyermekek száma, és az újabb terhesség alatti mellnövekedés között?
- Terhességi cukor 2. terhesség során...
- Pici páromnak mai napon elég sokat vérzik az orra. Összefügghet ez a terhességgel?