Terhesség kontra kikerülhetetlen betegségek (megfázás, torokfájás, influenza) (beszélgetés)
Sziasztok!
Én is sokat voltam megfázva aztán karácsony után beoltattam magam kicsit jobb lett a helyzet.Na meg az orvosom ajánlotta a sinupret cseppet és tényleg nagyon jó.Nálunkj sajna a családba mindig hazahozza valaki a náthát.Amint érzem hogy kezd kijönni szedem is a cseppet.
37 hetes kismama
Sajna ebben a téli időszakban nehéz elkerülni az ilyesmit. Én pl valószínűleg pont az orvosi rendelőben szedtem össze, mikor a táppénzes papíromért mentem (pechemre senkit se tudtam megkérni, h ugorjon be érte). A fejfájásra Panadolt szedtem, a légúti tüneteker Oscillococcinumot (homeopátiás bogyóka), köhögésre Stodalt. Ezek mind megengedettek terhesség alatt. Plusz sok-sok mézes-citromos tea, gőzölés kamillateával. Köhögésre a vöröshagyma tea is jó.
algopyrint szabad,aspirint nem szabad.De ha nem biztos valamiben megkérdi a patikában vagy az orvosától.
Sziasztok,en mar szultem decemberben,csak annyit hogy a vegen,az utolso par hetben szinte egyfolytaban meg voltam fazva, es siman hasznaltam orrsprayt, semmi bajom nem lett, plusz paracetamolt fajdalomcsillapitasra-algopirynt nem szabad!- es mez citrom torokra. Panadol amit szabad akarmilyen fajdalmad van,mert az csak paracetamol -nekem csak azt engedte az orvos
Kedves vagy,köszönjük szépen!
Basszus.. azt hittem az alapvető, hogy legalább kismama, vagy kisgyerekes családos közelébe nem megyek ha beteg vagyok és nem is hívok ilyent a közelembe... Jobbulást nektek!
Én mézzel és sok herbateával gyógyítgattam magunkat. Megfázásra nagyon jó a vöröshagyma tea!
a nagyfiam óvodás és én sem tudom kikerülni az ilyesmit, de karácsony után beoltattam magam és minimális náthával eddig megúsztam
Sajnos az embereknek semmi sem számít! Mi is úgy kaptuk el egy családtól akik nem szóltak,hogy a gyerekük beteg és elhívtak magukhoz.Ez január végén volt...
Influenza oltás ? Én ismerek babákat akik már oltott anyukától születtek és semmi bajuk.
jó neked hogy elkerült,de mivel én emberekkel foglalkozom mint fodrász,sajnos elég sokan jönnek betegen az üzletbe.Nem is értem au embereket,miért jó hogy megfertőznek másokat,nem érdekli őket csak friss legyen a hajuk.
Én is voltam beteg a 12.héten.Algopyrin és sok tea.tengervizes orrspré még megengedett ,ami nekem nem dugította ki az orrom.+stodal ,de a homeopátiában hinni kell hozzá.Én még kicsit szoptatok szval. még nem szedhetek ennél többet.1 hónapja vagyunk benne ebbe a köhögős nyavajába. :(
12. hétben fáztam meg, enyhe lázzal, torokfájással, köhögéssel.
Lázra rubophent szedtem, torokfájásra tantumverda, köhögésre stodal, de az semmit nem ért.
Azt szokták mondani a láznál minden jobb, de egyik lázcsillapítót sem ajánlják. Ha 38 alatt megáll, akkor inkább hidegvizes borogatás.
Mondjuk én is simán túléltem betegség nélkül, áprilisi babám van az elején, nyáron volt torok fájás, mert befagyiztam de különben semmi.Odafigyelés kell.
Nem elkerülhetetlen az...
Én márciusban szültem, és átvészeltem az október-februárt megfázás nélkül.
Ha odafigyelsz akkor nem lehetetlen.
De basszus, annyi ilyen fórum van, mielőtt nyitottál egyet miért nem kerestél rá?!
A gugli simán kiad egy rakat hoxás találatot...
De priviben küldök címeket...
Láz többet árt a babának mint az algopiryn a dokim szerint.De homeos bogyó is sok van és a patikákban segítenek.Nekem migrénre adtak egy nagyon jót.
Sajnos ebben a téli időszakban elkerülhetetlen a megfázás...stb.Ki mit használt láz és fájdalomcsillapításra terhesen,ami nem árt a magzatnak? Beleértve a torok fertótlenítőket.
További ajánlott fórumok: