Terhesség bejelentése munkahelyen hogyan történjen? (tudásbázis kérdés)
Mindenképp írd le, hogy terhes vagy, mikorra várható a baba születése, kb meddig szeretnél dolgozni. Két példányban írnám meg, és mindkettőt aláíratnám a főnökkel és te is, és egy a tiéd, 1 az övé, csak a biztonság kedvéért.
De azt tudnod kell, hogy csak 3 hónapos terhességet vesz komolyan a bíróság is. Vagy is a terhesség 91. napjától nem rúghat ki, onnantól vagy védve hivatalosan is, előtte sajnos igen.
Sziasztok! Ki mikor és hogyan jelentette be a munkahelyén, hogy babát vár?
3 hónapja új főnököm van, másik részlegre kerültem. A réginek biztos elég lett volna szóban jelezni, de az újnak írásban szeretném.
Ha a kiskönyvem fénymásolatát aláírja, és azt leadom az üzemorvosnál, illetve a HR-n, akkor az már írásos bejelentésnek számít, vagy mindenképp írjak levelet?
9 hetes vagyok, most kezdem a vizsgálatokat, de csak munkaidőben tudok menni, ezért szeretném minél előbb bejelenteni.
További ajánlott fórumok:
- Teherbe estem, viszont nemrég kezdtem új munkahelyen. Rosszul viselem a terhességet, se táppénz se GYED?
- Ha terhes lennék és nincs bejelentett munkahelyem, mit kapnék alanyi jogon?
- Az egészségügyi járulékot akkor is rendezni kell visszamenőleg, ha ez év január 2.-tól már van bejelentett munkahelyem?
- Ha az apa külföldön él és ott van bejelentett munkahelye, akkor a gyerektartás megállapításánál annak a 20%-át ítélik meg?
- Kirúghatnak a terhességem miatt a munkahelyemről?
- Apuka is elmehet gyesre, ha van mellette bejelentett munkahelye?