Terhesség alatti depresszióra, szorongásra szabad szedni a Sedatif PC-t? (beszélgetés)
Remélem beválik neked is,majd írd meg.
Ami amúgy nekem még használni szokott,bár szerintem ezt terhesen nem lehet,és nem is erre való,de a neocitran.Egy pohár,és bekómázok :D
Általában ahol lehet hülyéskedni. :)
Én nagyon genya is szoktam lenni, szóval nem vagyok a legjobb társaság. De tündibündiskedi (mármint mindig) olyan unalmas...;)
Esetleg hoxázz velünk;))
Nincs valami jó sorozat, amit nézhetnél, vagy olyan író, akit szívesen olvasnál?
Én asszem a Büszkeség és balítéletet néztem s olvastam rongyosra:))
Akkor számolok és akkor úgy veszem be mondjuk uzsira hogy beleszámolom a megengedett szénhidrát mennyiségbe.
Köszi csajok aranyosak vagytok. Van még esetleg valami, bármi tippetek figyelemelterelésre? Estére kéne főleg mikor nem tudok elaludni :S
Kiemelve:
"Cukorbetegség esetén figyelembe kell venni, hogy a Sedatif PC készítmény tablettánként 225 mg szacharózt tartalmaz."
Homeopátiás gyógyszerkészítmény.
Növényi eredetű anyagok felhasználásával készült, szopogatásra szánt tabletta.
1. Milyen hatóanyagot és segédanyagot tartalmaz a Sedatif PC tabletta?
Összetétel:
1 tabletta hatóanyagtartalma:
Segédanyagok: magnézium-sztearát, laktóz-monohidrát (72 mg), szacharóz (225 mg).
2. Milyen betegségek esetén alkalmazható a Sedatif PC tabletta?
A szervezet öngyógyító törekvésének serkentése szorongás, érzelmi labilitás, ingerlékenység, valamint alvászavarok esetén, különösen túlhajszolt egyének, hiperaktív gyerekek és idős betegek esetében.
3. Hogyan fejti ki hatását a Sedatif PC tabletta?
A homeopátiás gyógyszerek a szervezet öngyógyító törekvésének serkentésére hatnak.
Az egyes hatóanyagok homeopátiás alkalmazása a következő panaszok gyógyulását segítik elő:
Aconitum napellus: szorongással járó általános túlfűtöttség, izgatottság, álmatlanság csökkentésére
Atropa belladonna: a túlzott mértékű érzékszervi érzékenység (fény, zaj, hideg) csökkentésére; lüktető, erős fejfájásra
Calendula officinalis: enyhe görcsoldó hatású
Chelidonium majus: hatóanyaga a chelidonsav, mely nyugtató hatású
Abrus precatorius: "túlhajszolt" egyén fejfájására
Viburnum opulus: idegnyugtató és simaizom relaxáló hatással rendelkezik
4. Milyen adagban és milyen gyakran használja a Sedatif PC tablettát?
Adagolás és alkalmazás
Adagolás:
Ha az orvos másképp nem rendeli szokásos adagja felnőtteknek naponta 3-szor 2 tabletta, gyermekeknek 14 éves kor alatt 4-szer 1 tabletta.
Az adag szükség esetén fél óra elteltével megismételhető.
A tünetek enyhülésekor az alkalmazás gyakorisága csökkenthető.
Alvászavar esetén a napi adagot be kell venni és az utolsó adagot (2 tablettát) este, közvetlenül lefekvés előtt kell elszopogatni.
Az alkalmazás módja:
A tablettákat étkezés előtt fél órával kell lassan a szájban elszopogatni vagy fél pohár vízben feloldva kell meginni.
Amennyiben a panaszok a kezelés ellenére tartósan (egy héten túl is) fennállnak, javulás nem következik be forduljon kezelőorvoshoz vagy gyógyszerészhez.
5. Mire kell figyelni a Sedatif PC tabletta szedésekor?
A homeopátiás kezelés kezdetén jellemző a panaszok átmeneti erősödése.
Nem várt tünetek jelentkezéséről tájékoztassa kezelőorvosát!
A már szedett gyógyszereit csak orvosával való konzultálás után változtathatja meg, ill. csökkentheti azok dózisát.
Laktózérzékenyek vegyék figyelembe, hogy a Sedatif PC készítmény tablettánként 72 mg tejcukrot tartalmaz!
Cukorbetegség esetén figyelembe kell venni, hogy a Sedatif PC készítmény tablettánként 225 mg szacharózt tartalmaz.
6. Mikor nem szabad a Sedatif PC tablettát alkalmazni?
A gyógyszer bármelyik összetevőjével szembeni túlérzékenység esetén nem alkalmazható, és szedését azonnal abba kell hagyni, ha a terápia közben jelentkeznek a túlérzékenységi tünetek.
7. Hogyan befolyásolja más gyógyszerek hatását?
Más gyógyszerekkel való kölcsönhatás eddig nem ismert.
8. Milyen más szerek befolyásolják a Sedatif PC tabletta hatását?
A homeopátiás gyógyszerek alkalmazásával egyidőben (+/- fél óra) tilos illóolajat is tartalmazó (mentolos, eukaliptuszos) cukorkát szopogatni, és nem szabad intenzív illatú fogkrémet használni. A kezelés ideje alatt aromás anyagokat tartalmazó kenőcsöt (pl. kámforos) sem szabad alkalmazni, mivel ezek jelentős mértékben képesek befolyásolni a homeopátiás gyógyszer hatását.
9. Milyen nem kívánt mellékhatások léphetnek fel a Sedatif PC tabletta szedése közben?
A Sedatif PC tabletta alkalmazásával kapcsolatban eddig mellékhatást nem jelentettek.
Hosszabb ideig tartó, indokolatlan szedése (javallat nélküli alkalmazása) esetén nem kívánt hatások (ún. gyógyszervizsgálati tünetek) léphetnek fel.
Ezekről a panaszokról, ill. minden nem várt tünetről tájékoztassa orvosát vagy gyógyszerészét!
10. Okoz-e gyógyszerfüggőséget / hozzászokást?
Gyógyszerfüggőséget, hozzászokást eddig nem észleltek.
11. A készítmény hatása a gépjárművezetéshez és gépek üzemeltetéséhez szükséges képességekre
A Sedatif PC bukkális tabletta nem befolyásolja az éberségi állapotot és/vagy a koncentrálóképességet, ezért gépkezelők, gépjárművezetők egyaránt alkalmazhatják.
12. Adható-e a Sedatif PC tabletta gyermekeknek?
Csecsemőknek a félrenyelés veszélye miatt nem adható!
Hiperaktív kisgyermekeknek, akik a tablettát biztonsággal el tudják szopogatni, adása javallott.
13. Alkalmazható-e a Sedatif PC tabletta terhesség és szoptatás ideje alatt?
Terhesség és szoptatás időszakában való alkalmazásával kapcsolatban kockázatokról eddig nem jelentettek adatokat.
Nem!
Mert a tabletta elég édes,így sztem beszélj egy gyógyszerésszel, vagy homeopata orvossal, de a tájékoztatóján ez fel van tüntetve, hogy cukorbetegek nem szedhetik!
Nyugodtan vedd be, meglátod fog használni.
és az a jó, hogy nem szoksz rá, nem káros mint egy nyugtató:)
Így a babádnak sem ártasz, olvasom, hogy sokan a teát javasolják, csak terhesen nem biztos, hogy az jó ötlet....
A Sedatif PC komplex készítmény, tehát, szorongásra, pánikrohamra nagyon jó.
Egy kitétel van talán, hogy a cukrod rendben van-e?
Cukorbetegek nem szedhetik, talán csak ennyit a Sedatifról.
Szia!
Nyugodtan szedheted,aki meg azt mondja ha hiszel benn akkor hat az nem jól mondja, mert az állatok nem hisznek a homeopátiában mégis hat:)
A homeopátia nem hit kérdése!!
További ajánlott fórumok:
- Stressz, szorongás, pánikbetegség, depresszió?Gyógyszer nélkül van megoldás?
- Gyógyszerfüggőség, depresszió, szorongás, pánik... van kiút!
- Homeopátia szorongásra, depresszióra. Van valakinek tapasztalata ezzel kapcsolatban?
- Terhesség alatti depresszió
- Te együtt tudnál élni egy kevert szorongásos depressziós zavarban szenvedő személlyel?
- Terhesség alatti-utáni depresszió krónikus pszichés (ill. egyéb) zavarokkal