Terhesen ihatok piacon vásárolt házi tejet, ha felforralom fogyasztás előtt? (tudásbázis kérdés)
Szia :)
17 hetes terhes vagyok és-mivel van tehenünk-én is házi tejet iszok....fel se forralom.:D
Csak akkor lenne bajod tőle, ha allergiás vagy az adalék-mentes élelmiszerre :D
Sziasztok!
Köszönöm szépen a válaszokat, mivel amúgy nem vagyok nagy tejes, inkább yoghurt és társai így lehet, hogy kihagyom, csak kaptunk karácsonyra rokonoktól vagy 5 litert és ezért kérdeztem. Egy gyors felforraláson már túl van ugyan, de mivel nem ismerem a pontos eredetét a tejcsinek így nem rizikózom a továbbiakban, bár amit kaptunk azt még egy újabb felforralás után mértékkel iszogatom és felhasználom a töltött pulyka zsemleáztatásához. :) Egyszeri alkalomtól két forralás után és töltelékben csak nem lesz bajom tőle, utána meg simán lemondok róla mivel amúgy is kevés tejet iszom.
Nem..
De ha várod a buszt, megy a forgalom, a sok autó. Hova állsz, a buszmegálló mögötti parkolóba, ahol állandó a jövés menés, vagy a megállóba ahol szintén jönnek mennek az autók?
Higiéniáról pedig a víz és a szappan gondoskodik. Továbbá azért mert nincs ráírva kozmetikumokra, attól még sok olyan van benne ami nem jó. Az én terhességem alatt nem volt elérhető helyen a házitej. Most van, és iszom, forralva. Az egyik szomszédom sokat ivott a terhesség alatt, és úgy tűnik mindenki jól van.
Aki jár rendszeresen kontrollra, kérdezze szakorvost, és a védőnőt. Ő talán pártatlanul tájékoztatja mit egyen, mit ne.
Én például mikor kiderült hogy útban a baba, nem ettem babot, a szoptatás alatt se.
Nem állítom hogy egyáltalán nem volt hasfájós, de biztosan kevesebb volt a gond.
Ennyi erővel semmilyen puffasztósat ne együnk a szoptatáskor se.
szerintem se lehet bajod a házi tejtől ha felforralod. Mi ezt isszuk kicsi korunk óta és szinte minden ismerős onnan hozatja. én is ittam terhesen és nem mondták h nem szabad.
minden túl van reagálva. a terehsség nem betegség mint írták már mások. csak vannak akik ilyenkor levegőt is félnek venni.
A busz és az autó mögé direkbe odamész, hogy beszívjad? El tudod kerülni? Mert a tejivás önkéntes döntés, a levegőminőség nem rajtunk áll sajnos.
A hajfestéről annyit, hogy 13 éves korom óta őszülök, most 8 hónapos várandós vagyok, a terhesség tervezése óta nem festem a hajam. Ocsmányul néz ki a fejem, de majd szoptatás utána befestem újra.
Hónaljstiftből is lehet venni olyat, ami bizonyítottan nem káros, vagy lehet használni hintőport. Ez szerintem a mindennapos higiéniához hozzátartozik, főleg melegben. Erről nem mondok le, hanem kerestem olyan márkát, ami teljesen természetes alapanyagokból van. Mindenre van megoldás, ami rajtunk áll, a környezeti hatásokat pedig nem lehet kiküszöbölni.
Elolvastam amit eddig írtatok.
Nem tudom, inkább kérdezek : Ha ez káros, akkor a buszok, autók kipufogó füstje mi?
Rengeteg káros anyag van. Például a hajfestés az jó a terhesség alatt? Mindenféle kozmetikumba sokkal több a káros anyag, ami csak eljut a magzatig. És még valami, nem véletlen annyi hónalj, és mell daganat. A honaljstift és társaira tippelnek elsősorban...
A hozzászólások alapján ihatod nyugodtan,hiszen átlag 100 emberből úgy 80-nak nem lesz semmi baja...ha a 20-ban leszel benne ,hát ez van..
Én erre nem alapoznék,nem innám és kész,több a kára mint a haszna.Ha csak egy kis esély is van arra hogy baja lehet a kicsimnek simán lemondanék róla. (és le is mondtam,2 éve tejmentes diétán vagyok vele,pedig szinte csak tejes kedvenc ételeim vannak..nem beszélve a túrórudiról,pudingokról,sajtról..el sem tudtam képzelni mit fogok én enni :) )
Neked meg mindössze boltban kell venni és kész :)
( a terhesség vége felé,utolsó pár hétben már ne nagyon igyál sok tejet,max fél litert,mert allergiára hajlamos lehet tőle a baba,legalábbis a dokik nekem ezt mondták)
És az " üveg edény " a legjobb, akár 3 napot is felforralva eláll. Jó 2 éve rendszeresen azonos helyről veszem a házi tejet.
( Sokáig a felforralt lehűlt tejet műanyag flakonba tároltam. Nem rég találtam ketchupos üveget, kimostam, és sokkal tovább eláll benne felforralva. Ezért átálltam erre a tárolásra. Ha sima befőttes üveged van az is megteszi ).
Igazad van! Mindenki magából indul ki, hogy Neki semmi baja nem lett tőle... ezért én orvostól kérdeztem, szakembertől, aki pártatlan és független. Ő sem rábeszélni sem lebeszélni nem volt hajlandó, a tapasztalatokat-kutatási eredményeket osztotta meg velem. A döntés rajtam állt. Szerintem a várandósság olyan állapot, amikor egy nő nem magáért felel, hanem egy egész családért, hiszen ha valami probléma lép fel, több ember életét érinti hosszú éveken át, és nem egy átmeneti dologról van szó. Ezért kellene ilyen helyzetekben felelősségteljesen, inkább "parázósan" dönteni. Ha egy kis kockázat van, azt is jobb elkerülni szerintem!
Az a legrosszabb, hogy a toxoplazmózistól nem csak elvetélni lehet, hanem a magzat olyan maradandó károsodásokat szenvedhet, ami aztán egy életre kihat anyánál-apánál-gyereknél is. Ráadásul ez egy olyan fertőzés, amit nagyon nehéz észrevenni, hiszen minimális tünetei vannak (mosatlan gyümölcs, gondozatlan állat, nyers hús, és még nagyon sokminden terjesztheti). És ez csak egy a sok közül :(
Én direkt rákérdeztem nőgyógyásznál-dietetikusnál. Nem javasolt a házitej. A nyers tojás-nyers hús-penészes sajtok sem. Sőt... tejtermékből a lehető legkevesebb a szoptatás alatt is, mert a gyereknél allergiát okozhat. Tudom-tudom... sokaknak semmi baja, és a gyereküknek sem lett semmi baja, és ezt is fogják Neked leírni. Szakemberrel konzultálj, mert az, hogy itt sokaknak nem lett baja, az nem jelent semmit sajnos. Ki lehet bírni 9 hónapot házitej nélkül, inkább, mint később probléma legyen belőle. Akárhogy vigyáz az ember, így is egy csomó komplikáció, fertőzés léphet fel, nem kell még az esélyt is megadni pluszba.
(Nem az első babámat várom, az elsővel is vigyáztam, most a másodikkal is vigyázok. Nem árt az óvatosság!)
Egyébként én nem iszom meg a mindenfelé vásárolt házitejet forralva sem, mert nem tartom megbízhatónak. Nem tudhatom hogyan gondozzák a tehenet, mit adnak neki enni, hogyan látja állatorvos, milyen körülmények között tartják... szóval inkább maradok a bolti műtejnél, az legalább biztonságos.
Ti tiszta dilinyósak vagytok! Beszéljétek csak rá nyugodtan, aztán ha valami baja lesz neki is meg a gyereknek is, az meg már nem a ti dolgotok! Istenem, az emberi butaság határtalan..:@
Nem értitek, hogy attól mert volt aki megúszta, a veszély még potenciálisan fennáll! Csak azért, mert itt most nincsenek olyanok, akik esetleg emiatt vesztették el a babájukat, mert mondjuk toxoplazmózist kaptam a pasztörizálatlan tejtől, az még nem azt jelenti, hogy nem veszélyes! Tényleg, olvassatok már kicsit utána, mielőtt itt osztjátok az észt! Mit gondoltok, minek találták ki a pasztörizálást, viccből???!!!
nem kellene elrontanod...csak tisztán mint a vegyigyümipálinkát....
először hasmenés ztán majd folyton mehetsz a piacra tejért
szia
hát én már ittam
igaz csak egyszer, s nem is rég
nem gondoltam, hogy miét is ne lehetne?
Ha most felsorolnám, miket ettem, eszem terhesség alatt, sokan szívrohamot kapnának. :D
Szerintem simán ihatod, tényleg túl van ez a dolog misztifikálva.
További ajánlott fórumok:
- "Le tudlak fogyasztani" - Paul McKenna új módszere
- Kinek hogy alakult az idei áram fogyasztása?
- 40. szülinapra meglepetés partit rendeznék, hogyan tudassam a meghívottakkal, hogy a fogyasztás önköltséges lesz?
- A cickafarkfű (a teát annak is előnyös fogyasztani, aki teherbe szeretne esni)
- Csak a hasam, derekam akarom fogyasztani
- Szalonna fogyasztása terhesen