Tényleg annyira csodálatos a terhesség? (beszélgetés)
Ez a fórum a következő íráshoz nyílt: Tényleg annyira csodálatos a terhesség?
Ne húzd már fel magad! Ez már egy régebbi cikk. Ki így, ki úgy éli meg a terhességet. Én sem értem meg egyébként, hogy valaki, aki babát vár, (ami szerintem a legcsodásabb dolog az életünkben, az a 9 hónap) hogyan lehet ennyire önző, hogy csak saját magával, a külsejével foglalkozik. Mármint, hogy ekkora problémát okozzon neki a súlya, hogy fontosabbnak tűnik a kinézete, mint a saját gyereke. Remélhetőleg azóta változott a véleménye neki is.
Részvétem az elveszett babád miatt, kívánom, hogy mielőbb boldog édesanya lehess!
Kicsit talán közhely amit írok, de szerintem akkor is fontos. Ha az embernek problémája van, tessék kibeszélni! Egy barátnak, családtagnak, pszichológusnak, ismeretlennek, a lényeg, hogy kijöjjön belőlünk és az a valaki végighallgasson, de ne ítélkezzen!
Sokkoló volt a cikk, de egyben mindenképp igaza van a szerzőnek: ezzel biztos nincs egyedül. Aki hasonló cipőben jár, ne fojtsa el az érzéseit, nem az a megoldás!
4 hónapig hánytam non-stop. Infúzió, kórház, bevérzés, vizesedés...
Rengeteg bajom volt a terhesség alatt, de soha nem éreztem tehernek és soha nem hibáztattam a gyereket emiatt.
Sőt!!! Boldog voltam, hogy átélhetem!!!!
Aki ezt érzi, annak nem való gyerek. Hogy fog megbírkózni egy több órás sírással vagy hetekig tartó nemalvással?
Haragudni fog a gyerekre, hogy nem aludhat annyit mint eddig????
Sziasztok!
Olvastam a cikket, és néhány hozzászólást. Olyan kettősség van bennem, mert valahol nagyon sajnálom Ildikót, hogy így érez (vagy már csak érzett?) a terhességével kapcsolatban, ha betegség miatt, akkor nem tehet róla, a másik viszont, hogy legszívesebben jól felképelném (már bocsánat), hogy észrevegye, milyen csoda történik vele. Mert lehetne (de ne legyen!!!) nagyobb probléma is egy terhesség során, mint a kilók, ezerszer nagyobb problémák is felléphetnek a 9 hónap alatt.
Én nagyon drukkolok Ildikónak, hogy végre kezében tartva a kislányát átérezze azt a földöntúli boldogságot, amit olyankor érzeni kell!
Remélem azért azok is tudhatnak majd a kislány érkezéséről, akik nem olvassák Ildikó titkos naplóját! Majd kapunk hírt, ugye? :)
Megy a drukk, hogy legalább a szülés könnyű legyen, hogy legalább amiatt ne dünnyögjön Ildikó. Bár tudom, hogy ígyis-úgyis fájni fog.
Sziasztok. Csak most olvastam a cikket. Hát, nem semmi, szegény Ildikó nagyon örlődik...
Én sem élveztem a terhességem, de én nem a súlyom miatt, hanem mert minden percében azon rettegtem, vajon minden rendben van-e? Ha nem mozdult a baba azért, ha túl mozgott azért, ha magas volt a vérnyomásom azért, tehát lelkileg nagyon nehéz volt. Olyan, hogy súly... pont leszartam, bocs, de így van, holott nem vagyok egy vékony valaki amúgy sem.
Boldog voltam, életem addigi legboldogabbja, de nem tudtam úgy örülni, mint egy normális valaki, mert rettegtem, féltem.
Remélem Ildikó már túl vagy ezen az egész "hülyeségen" ésjó anyuja leszel a kicsi lányodnak.
Sziasztok!Nekem 6 honapig semmi gondom nem volt!Utána kezdödtek a gondok:1 megakart 6honapra születni,3napig voltam a korhházban,és utána elkezdtem vizesedni de kegyetlenűl akkorra voltam mint egy elefánt,és jött a magas vérnyomás hála Istennek:( 180/90!!!Na ez nem nagyon jött be a dokimnak,elkezdtem diétazni,kaptam 24 orás vérnyomásfigyelös gépet,ami szerint nincs bajom,de akkor sem ment le sem a viz sem a vérnyomás!7honaptol 8-ik honapig korházban voltam a vérnyomással,szerencsére a diéta meg a gyógyszerek által beállt 130/30-ra,igy esélyem volt arra hogy rendesen szüljek!2naponta jártam ctg-re pestre csak ugy engedtek haza,vagy bent maradok szülésig!!!Mondom az kizárt dolog!utolso honapban is diétáztam ahogy kell,március 17re voltam kiirva,elöte pár nappal be kellett volna mennem,mondták hogy ne legyek "szabadlábon"csoda h végig kihuztam,mert akinek ilyen baja van azt 8honaposan megcsászározzák!Hát Én nem mentem be!De 16-án hétfőn a párom bevitt megbeszéltük h be kell menni,montam oké,egész éjjel rosszúl aludtam fájt a hasam,mondtam is reggel az orvosnak,megvizsgált és mire észbe kaptam már a szülőszobán találtam magam:)Reggel 7 kor mentem le és még 10kor nem volt meg!Voltak fájásaim rendszeresen,csak nem erősődőtt,2doki is megvizsgált azt mondták várjunk mér 1 órát aztán ha nem lesz meg akkor burok repesztés lesz ez volt 12kor!!13kor semmi a szivhang sem jo:( jött még egy orvos megvizsgált azt mondta hogy baj van muszály császározni mert nem jön le a baba:(én síró görcsöt kaptam ott az ágyon,még szerencse hogy a Férjem velem volt,(mi ezt már megbeszéltük ha gáz van akkor császár)akkor .legyen császár mondtam,mit is mondhatnék mást,mikor azt mondta az orvos h rég szülnöm kellett volna!Végül kiderült h belekakilt a vizbe,és 2szer a nyakán volt a köldök zsinor!Engem az bántot hogy megszenvedtem a vérnyomást h ne legyen magas szülhetek rendesen,erre mégsem!Sokáig idegesitett ez ,hogy felvágtak meg ilyenek,de mára elmult.megérte ugymond ez a "szenvedés",mert gyönyürű szép egészséges fiam van!A párom is végig velem volt,a mütét alatt is:)Pedig nem voltam terhesség alatt ideges,nem ettem sósan,sokat aludtam,gyümit ettem,aztán mégis ez lett!Mi nem tervezünk másik babát,nem azért mert ilyenen estem át,hanem nem érezzük igy.Aztán lehet pár év múlva más hogy gondoljuk:)Kicsit hosszú lett.
Szép napot nektek.
Én is úgy gondolom, h aki már anorexiás is, ami lelki betegség elsősorban, annak előbb magával kellene rendbe jönnie, mielőtt gyereke lesz. Mivel torzult az Önképe, eleve ezért utálja sztem a terhességet hiszen csak egyre NŐL! Az történik Vele, ami ellen évekig küzdött!!!
Mindenképp segítségre lenne szüksége, de felnőtt ember és nem akar segítséget elfogadni. Szerinte Vele semmi baj sincs. Csak az van, h akik igazán betegek, azok ezt sosem akarják beismerni. :-(
Tényleg szörnyű dolgokat mondtak neki itt.
Én is sajnálom. De hiszem, hogy ez a nehéz időszak elmúlik, és minden helyrerázódik nála. Én szorítok neki.
Akkor szerencsés a végkifejlet...
én nem mondok rondaságokat, csak sajnálom szegényt, mert a gondjai miatt nem tudja "megélni" ezt a csodás időszakot.....és a férje se
Szerintem a cikkírónak monden gondja megszűnik, ha a kezébe adják majd Flórát (?). Így hívják a kicsit, nemde?
Szeretném ha továbbra is napirenden tartana. Én tényleg együttérzek vele. Ezért haragszom azokra, akik rondaságokat írnak neki. Elzavarják szegényt a fórumról.
" Az lett volna gáz, ha mondjuk Férjed nagy családot szeretett volna."
Ezt azért az ember megbeszéli jó előre. Ő is egyke volt, én is, nem kívántunk több gyereket. De ez az egy, hát ez egy remek emberke. Minden nyomoruságunkért kárpótol.:)
na, itt egy kicsit "túlfogalmaztam" egy csengetés lereagálása után...
Amúgy, ha JÓ pszichiáter, akkor tényleg segíthet. Csak az a kis baj van, hogy magyar pszichiátria főleg ritkán működik jól, ill. kevesen engedheti meg maguknak, hogy akik tényleg hatékonyak, és el tudták érni azt a szintet, hogy önállóan működjenek, hoz bekerüljenek, mert drágák :( Átlag kismama nem hiszem, hogy megendeghetné magának.
További ajánlott fórumok:
- Tényleg annyira nem számít a babavállalás anyagi oldala?
- Igaz, hogy ha terhesség alatt a kismamának a pociját éri valami (pici ütés, nyomás, bármi...) az tényleg meglátszik majd a babán?
- Terhesség alatt tényleg nem szabad hajat festeni?
- Lehet, hogy tényleg terhesség?
- Volt úgy valaki terhesség elején hogy annyira rosszul volt, hogy nem tudott dolgozni sem?
- Van olyan, hogy a teszt már nem mutatja ki a terhességet, mert annyira lecsökken a Hcg hormon és ha igen, mikortól?