Képzeld ma rádiót hallgattam, és egy modern feldolgozásban hallottam aláfestő zeneként, vagy nem tudom ,hogy fejezzem ki .Lényeg.Ebben a számban is felcsendül.
Lehet...még nem néztem utána.nekem ez a Temetési Zene... összekapcsolódik egy gyerekkori élményemmel.Egy iskolástársunk (már vagy 30 éve volt, viccből felakasztotta magát.Az egész iskola elment a temetésére,én az énekkarban énekeltem...és ez a zene szól.((
*igen, ezt tudom!*amikor a katonak elindultak a nagy koszorukkal, ezt a zenet kezdte el a zenekar, melyet a munkasmozgalmi gyadzindulo kovetett*sajnos lesilanyitottak erre a szintre*tudom, rossz beidegzodes az idosebbeknel, akik halhattak elegszer*
Frédéric François Chopin francia zeneszerző, soha semmi köze nem volt a magyarokhoz,a munkásmozgalomhoz ,és az MSZMP-hez!
Chopin több dallama közismertté vált, egyedi és könnyen megjegyezhető melódiájának köszönhetően. Ilyen például a B-moll szonáta benne a VILÁGHÍRŰ GYÁSZINDULÓVAL!
Szerintem az elhunyt személyét is figyelembe kell venni, neki mi tetszene, mit szeretett. Pl. Fehér Miki temetésén a Közeli helyeken szólt, mert ez volt a kedvenc száma.
Nekem a Szekeres Adrien dal tetszik a legjobban, azt sírás nélkül nem nagyon tudom meghallgatni.
Igen, én is ezt írtam volna. Szerintem nagyon illik temetésre. Mindig szerettem ezt a számot, még most is. Viszont amióta ez szólt a nagynéném temetésén, azóta nem tudom sírás nélkül meghallgatni. :(