Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Teljesen lehűltem, hogy egy kiállításra 6800 Ft a belépő :(... fórum

Teljesen lehűltem, hogy egy kiállításra 6800 Ft a belépő :(... (beszélgetés)

Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.

19. michelle.r (válaszként erre: 10. - Amaunet)
ma 10:41
Igen, így van. Jelen esetben még olcsóbb is, mint egy kiló átlagos sajt. 🫣
18. michelle.r (válaszként erre: 12. - Timycat)
ma 10:35

Mondtam én, hogy normális? De amíg tudjuk jól, hogy mi a támogatott és mi nem, amíg egyik színház mindent, a másik meg semmit, addig ez nem fog változni. Amíg egyik színházat ellehetetlenítjük az igazgató személye miatt, egy másik ugyanazért mindent. megkap.

Tudod, van az az mondás, hogy mindent elmond egy országról, hogy bánik az állatokkal és az elesettekről. Meg ugye, hogy mennyit költ a kultúrára, ami az oktatástól sem vonatkoztatható el.

ma 10:28
Itthon is vannak ingyenes napok, figyelni kell.
16. Amaunet (válaszként erre: 12. - Timycat)
ma 10:24

Egyetértek.

Itt az a cél, hogy sötétségben tartsák az embereket.

15. Amaunet (válaszként erre: 13. - Alnisa)
ma 10:21

Ebben az esetben minden drága.

Sehol nem kérhetnek a belépőért az infláció előtti árakat, hiszen nekik is meg kell fizetniük a rendezvény szervezésének árait.

Minden bizonnyal vannak diák jegyek, családi jegyek, ahogyan a közlekedésben is.

14. Alnisa (válaszként erre: 2. - Michelle.r)
ma 08:12

Sok cég pl szerződést köt és a dolgozók támogatott jegyeket vehetnek, ezért vannak tele. Illetve pl sok a nyugdíjas, mert ők kb féláron bejutnak.

Szégyen, hogy luxus lett egy színház, kiállítás vagy egy vár megnézése......

13. Alnisa (válaszként erre: 10. - Amaunet)
ma 08:07

Sztem csak azoknak nem drága, akik jól keresnek. Aki 200 e ft keres, amiből 150 e a bérelti díj, meg még van rezsi is és és enni még nem evett az ember, akkor azért elég drága...

Ha kevesebb kerülne többen mennének és a végén nagyobb lenne a bevétel.

Nem normális, hgy pl egy várba is 5-6 e ft a belépő / fő. Aztán csodálkoznak, hogy a mai gyerekeket nem viszik sehová, mert nem tudja megfizetni a szülő....

12. timycat (válaszként erre: 2. - Michelle.r)
ma 08:06

Ugyanmár, ami itthon van az nem valid.

Jársz te is külföldre, nézd meg ott (Franciaország, Ausztria, Olaszország, Németország, Anglia stb) mennyibe kerülnek a kiállítások. Mennyi nyílt nap van, mennyi ingyenes múzeum, kiállítás, időszak.

Ahol fizetni is kell a jegyárak milyen viszonyban vannak az emberek életszínvonalával.

Valamiért a "rohadó nyugaton) a kulturát igyekeznek közel vinni az emberekhez, ott is meg kell rendezni a kiállítást, biztosítani, de - gondolom én - az állam támogatja őket, így nem drágák a jegyek. Míg csóró, putris helyeken valóban drágák a jegyek, hisz ők kénytelenek a piacról megélni. De a kultúra szellemiségében nem a piacra való. Ebből is látszik Mo melyik kasztba tartozik.

Természetesen nem a színház, vagy egy kiállítás tehet arról, hogy a piacra kényszerítik, de ami itt van az tényleg nem normális.

11. Lady Lavender (válaszként erre: 10. - Amaunet)
tegnap 23:48

Szerintem otthon eleg dragak a muzeumok latogatasa, mert nem altalanos, hogy az allandora egy evig be lehet menni.

Vagy kedvezmeny van a helyi lakosoknak.

Nem tudom, van-e olyan program, mint a mint az English Heritage, de azzal fixen tamogatjuk a szep, regi epuleteket, es ennek fejeben a belepeskor kedvezmenyt kapunk.

10. Amaunet (válaszként erre: 2. - Michelle.r)
tegnap 23:27

Plusz, ha van korosztályos belépő a különbözetet a felnőtt jegyekre terhelik. (tanulók, nyugdíjasok)

Szerintem egyáltalán nem drágák a kiállítások, ha az általános áremelkedésekkel és a látogatottsággal is számolunk.

tegnap 23:22

De ha jo, megeri, nem?

Nekik is nottek a koltsegeik.

Szerintem jo, hogy az ingyen latogathato idobenben van erinto kepernyos tamogatasi lehetoseg is a templomokban, kapolnakban.

En is szenyeny vagyok, mint az egeruk, de ha beterhetek, valamivel csak meghalalom.

8. michelle.r (válaszként erre: 4. - Epresturmix)
tegnap 20:18

Egyetértek. A kultúrát sajnálatos módon csak azok támogatják, akik jegyet vesznek.

Gondolkodom is, mit adjak Edunak, az utóbbi 3 alkalommal tőle kaptuk a jegyeket.

tegnap 20:14
Biztos vagyok benne ha min feleannyi lenne a jegy több mint 2x annyian tudnának elmenni
6. libikóka (válaszként erre: 5. - Epresturmix)
tegnap 20:06

Hát igen ennyi.

Jól számoltál😊

5. Epresturmix (válaszként erre: 3. - Libikóka)
tegnap 19:53

Pontosan! Mert nem

mindenkinek van helyben! Simán el lehet cseszni egy 30 ezret fél napra/ fő. 😃

4. Epresturmix (válaszként erre: 2. - Michelle.r)
tegnap 19:50

Ha nem lenne szép kártyám, nem is mennék! Tudod mennyi volt Ráskó Eszterre most a két jegy? 16 ezer forint. Anno amikor elkezdtem Dumaszínházba járni, 3990 forint volt egy jegy. Nem 8000 basszus! És akkor ez nem is az első sor. Meg nem is egységes ez az ár! Köszi! 😃

A múltkori múzeumba is 6000 forint volt a jegyem, hétvégi felárral. Így az is 8000. Ja és akkor én ingyen utazom. Borzasztó árak vannak!

3. libikóka (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 17:30

Megyünk mi is jövő hónapban.

Persze nem ezt nézi az ember,,de Pestre oda vissza benzin,matrica,,belépők,,kajálunk is valamit.

Úgyhogy a belépő lesz a legkevesebb.

tegnap 17:27
Gondold végig, hogy mennyibe kerül egy kiállítás megrendezése, helyszín, közreműködők, biztosítás, egyebek. A színházjegyek is megduplázódtak az elmúlt két évben, sőt van ahol még drábább. De örvendetes, hogy így is tele vannak a színházak.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook