Tejkaramella recept
A Tejkaramella hozzávalói:50 dkgkristálycukor
4 dl tejszín
2 dl tej
1 vanilia rúd
alufólia
kenéshez olaj
A Tejkaramella elkészítési módja:
A cukrot,a tejszínt,a tejet,a ketté vágott vanília rúddal egy lábasba tesszük.Alacsony hőfokon időnként addig főzzük míg nem kezd el sűrűsödni,mint egy krém.Kivesszük a rudakat.Alufóliával erős sínt csinálunk és 20x20-cm elkerítünk a tepsibe,és jól kiolajozzuk.Belesimítjuk a krémet és hadjuk kihűlni.Még amikor langyos éles késsel felkockázzunk és hadjuk teljesen kihűlni.Fém/alufóliával kibélelt dobozba tartsuk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: 6e6533f8c4, 2009. aug. 31. 17:36
A tejkaramella elkészítési módja és hozzávalói.