Tejfölös-hagymás újburgonya sült karajjal recept
40 perc
645 kcal
4 személyre
60 dkg újburgonya
5 dkg vaj
6 szál zöldhagyma
3 dl tejföl
60 dkg sertéskaraj,szeletekben
4 evőkanál olaj
A Tejfölös-hagymás újburgonya sült karajjal elkészítési módja:
Előkészítés: A sütőt 160 fokra előmelegítjük.A burgonyát szükség szerint megtisztítjuk,vastagabb karikákra vágjuk,hőálló tálba rakjuk.Sózzuk,rátesszük a vajat,felöntjük kevés vízzel,letakarjuk és 15 percre a sütőbe tesszük. Elkészítés: 1.Amíg sül a krumpli,megtisztítjuk a hagymát,felszeleteljük.Kivesszük a krumplit,rászórjuk a hagymát,bevonjuk a tejföllel.Visszatesszük a sütőbe,180 C-fokra emelt hőmérsékleten további 20-25 percig sütjük. 2.A hússzeleteket megmossuk,megsózzuk,borsozzuk és a felforrósított olajban mindkét oldalát megsütjük. 3.Tálaláskor kiszedjük a tejfölös-hagymás burgonyát,mellé tesszük a hússzeletet,amit meglocsolunk a szaftjával.
Érdemes megcsinálni,mert nagyon finom.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: madaigyongyi, 2008. ápr. 26. 10:18
A tejfölös-hagymás újburgonya sült karajjal elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.