Tejeskávé recept (beszélgetés)
az igazi jó tejbegrízt úgy kell csinálni, mondta egy konyhás főnővér, hogy nem szabad felforralni a tejet, csak egy kicsit legyen meleg, és abba még ne tegyünk cukrot, csak sót, és így bele a grízt.
Attól kezdve folyamatosan kavarjuk és akkor hagyjuk abba, mikor már a számunkra elég sűrű.
nálunk a fiam szinte lésűrűséggel szereti, a férjem sűrűbben :)
így aztán tudok kedvezni mindegyiknek :)
igen!!!!!!!!!
ez volt a két kávé, amiből csináltuk a nagyimmal :)
a cikória és a zamat kv. :)az por alakú volt.
És a karamellás tejet ki szereti?
Annó az is volt gyerekkoromban. Most is lehet kapni fél literes zacskóban.
Egyébként a dobozos/zacskós kakaó íze is utánozhatatlan szerintem. Itthon még nem sikerült pont olyat készítenem.
Egyszerűen ez volt a neve:)
Henger alakú papír rollniba volt, halványzöld, és barna cikória felirat.
Az anyukám csak akkor tette bele a cukrot, amikor már tejjel keverte.
Még nem olvastam el minden hozzászólást (majd mindrját :)) De én egyszer egy szakácsnőtől úgy hallottam, hogy Családi/ Otthon stb cikória kávéból kell főzni vízzel "szirupot" egy vaniliás cukrot belekavarni, leszűrni és tejhez tetszés szerint hozzákavarni.
Én csináltam így, cikória kávék itt ott kaphatók, de a nevét most nem tudom, már nem az ami régen.
Sajnos már nem nagyon lehet ilyen kávékat kapni. Én is imádom a kórházi/ovis/napközis kávét:)
Az anyukám tablettás cikória kávéból csinálta. A csomagolása olyan volt mint a pénz rollnizva. Azon rajta volt, hogy mennyi vizbe hány tabletta kell. Össze kellett főzni, majd állni hagyni, leszűrni, és tejjel keverni.
Én kávéfőzővel főzők kávét, majd 1 dl kávé+2 dl meleg tej+cukor. Nem olyan, mint a ciória, de ez is finom:)
Es mi a helyzet a sulis tejbegrizzel???
Nekem mitan kihul mindig kemeny lesz a suliban meg mindig friss es kremes volt meg hidegen is mi a titka???
nem lehet semmitse úgy csinálni, mint a suliban, csak a teát. :) az elcukrozott citromos feketeea :-)))
lenne pár dolog, amit újra ennék, pl. a csokiöntetes piskótatekercs, isteni volt...meg az a színtelen pörkölt kagylótésztával, mmmm... :-) no meg a császármorzsa
szia :)
ma már szinte készen lehet kapni, most vettem nagy örömmel én is :)
ezt nem kell főzni, semmi, csak meleg tejbe rakni, rajta van a tasakon.
Viszont az igazi egyébként Családi pótkávé és Zamat kávé keverékéből készült.
Ezeket bizonyos arányban össze kellett főzni, míg a habja le nem tűnik.
Ekkor állni hagytuk, majd mikor már kissé hűlt, leszűrtük és egy kicsi kancsóba öntöttük.
Reggel, vagy este, forró tejbe a cukor után jött a kellő mennyiségű kv, ki mennyit szeretett.
Kacsazsíros kenyérrel, vagy friss házi lángossal a legfinomabb reggeli.
Vacsorára lehet főzni mellék héjában krumplit és tojást keményre, majd a mélyhűtőbe kicsit betenni friss fehér szalonnát és mellé a kv, a legfinomabb vacsora :DDD
áh, visszatért a gyerekkorom :D de jó :D
További ajánlott fórumok:
- Mit főztél ma? Receptek candidásoknak.
- Kenyérsütő géphez BEVÁLT receptek
- Száraz kiflit reggeliztem, beáztattam a tejeskávémba és jó...
- Melyikben van több kcal a tejeskávéban (cukor nélkül) vagy az energiaitalban?
- Egy tejeskávé és három hatalmas szilva volt a vacsorám....
- Szerintetek heti 1 tejeskávé belefér a lúgosító étrendbe?