Tegretol nevű gyógyszert szed valaki? Mi a tapasztalat? (beszélgetés)
Még semmit, mert amikor utoljára voltam nála, még nem volt ennyi minden, csak mondtam neki hogy ha nem muszáj nem igazán szeretném már szedni.
De erre mondta hogy nem szabad abbahagyni.
Nem is várok a következő kontrollig, kedden visszamegyek hozzá.
Igen, az, de arcidegzsábára is jó.
1.5 hónap alatt híztam 5 kilót, mert folyton éhes vagyok, az állandó alvás szerencsére már elmúlt.
Menstruációm kimaradt miatta ebben a hónapban.
Voltak a térdemen kisebb bevérzések, és mióta szedem minden bajom van, de a legkülönfélébbek. Van hogy úgy ébredek reggel, mint akinek minden porcikáját elverték, vagy a mellkasom szorít, vagy kapar a torkom, jelenleg a hasam bal oldalában fáj valami napok óta. De ezek a dolgok fennállnak pár napig, aztán elmúlnak. Aztán jön valami újabb.
Nem tudom mi van velem, csak azt, hogy amíg nem kezdtem el szedni, az ég világon semmi bajom nem volt.
Tegretol eplipszia gyógyszer tudomásom szerint.
Milyen mellékhatását tapasztalod?
Kérdeztem, de csak azt hajtogatja, hogy nem szabad elhagyni a gyógyszert :)
Nekem van egy gyanúm, mégpedig az, hogy hangulatstabilizálásra szedeti velem.
Na, összevonták a fórumomat :)
Nem tudom miért kell, de már nagyon elegem van belőle :(
Kíváncsi leszek mint fog mondani az orvos legközelebb, április 8-án megyek kontrollra.
Sőt, ezt sem értem, miért kell állandóan visszamennem...
1.5 hónapja szedem arcidegzsábára, de tulajdonképpen 2 nap után már panaszmentes voltam.
Az orvos mégis azt mondja hogy szednem kell tovább, hiába mondom hogy minden bajom van tőle.
Annyit tudtam kiharcolni, hogy a 2x1-et csökkentette fél szemmel.
H szedte közületek valaki ezt a gyógyszert, meddig kellett?
Csukláááááááááááááááás???????Antiepileptikumos készítmény.Vagyis rohamok kezelésére alkalmazandó gyógyszer.Mint az epilepszia.Il.egyéb idegrendszeri betegségekre.Pl.arcidegzsába,vagy egyéb arcfájdalommaljáró betegségekre.
Én is szedtem egy ideig,de nekem is kellemetlen,már-már zavaró tüneteim voltak.Pl.szédülés,folyamatos álmosság,fáradtság,és erős hangulatingadozás,ingerültség.Így leállították.
Sziasztok!
Nekem arcidegzsábára írták fel 1 évvel ezelőtt,és nagyon súlyos allergiát váltott ki. Testszerte tele lettem kiütéssel,az ügyeleten kaptam vénás injekciót és azonnal abba kellett hagynom. Soha többet nem szedhetem. Persze először csak szédültem és kettős látásom volt tőle. Görcsölt a gyomrom és leesett a vérnyomásom. De van olyan ismerősöm,aki epilepsziára szedte és semmi mellékhatást nem tapasztalt.
Köszönöm a válaszaitokat.Férjemnek hónapok óta
tartó csuklására irták,nem tudom fog-e használni.
A párom 10 éve szedi, nincs vele semmi gond. Neki ez vált be a legjobban, csak a folyamatos szedésre kell vigyázni, mert hamar kiürül a szervezetből.
Fontos az évenkénti gyógyszerszintmérés, és tilos az alkohol.
Hirtelen ennyi:)
További ajánlott fórumok:
- Diclac nevű gyógyszert hány napig lehet szedni?
- Hüvely és körömgombára szedte már valaki a Terbiner nevű gyógyszert? Vélemények?
- Parnassan nevű gyógyszer hatásai, szedi valaki?
- Van itt valaki, aki Rytmonorm 150 nevű gyógyszert szed?
- Van aki szedte a Prednisolone nevű gyógyszert?
- Szed valaki Sibelium nevű gyógyszert?