Diclac nevű gyógyszert hány napig lehet szedni? (tudásbázis kérdés)
Mindenkinek nagyon köszönöm a tanácsát!
Már sokkal jobb, bár még egy kicsit most is érzem a derekam, de reggel végre nyüszítés nélkül tudtam felvenni a zoknimat.
Érdemes figyelni a gyógyszer szedése közben. Én egy térdsérülés után szedtem. 2 dobozzal kellett beszednem, és igazából különösebb mellékhatása nem volt.
Édesanyámnak viszont már a második szem után gyomorvérzése volt, és bizonyíthatóan ettől a gyógyszertől.
Mindenki másképp reagál rá, de ahogy már írták itt a fórumon, gyomorvédőt nem árt szedni mellé, és figyelni a mellékhatásokat.
A betegtájékoztatóba mindden mellékhatást le kell írni a gyártónak még akkor is ha 1 miilió az egyhez az esélye,hogy előfordul,mivel ha véletlen vmi van beperelhetik őket.De hidd el nekem,ettől semmi bajod nem lesz. Azok a nem szteroidoknál ennek nagyobb jelentősége, melyeknél ki akarták küszöbölni a gyomorfekélyt okozó hatást,az ún. "-coxib"-oknál pl celecoxib stb. nevű gyulladásgátlóknál,de ennél nincs.
A Flectornak ugyanaz a hatóanyaga,tehát ha beválna talán jobb lenne. Kevergetni mondjuk nem kevergetném őket.Akkor inkább reggel az egyikkel,este a másikkal kenném be.
Azt,hogy meddig kell szedned rendszeresen szedni a tablettát az orvosnak mondania kellett volna,ha gyulladás van akkor lehet tovább,de ha nincs,akkor elég lenne fájdalom esetén is. :S
Köszönöm a válaszod, megnyugtattál.
Még élj is nagyon sokáig!
Legalább 5 éve, he nem több szedem a Diclacot,igaz,gyomorvédő (Ranitidin)
kíséretében,másik 17 gyógyszer mellett. Ami a használati utasításban ellenjavallat van az nélam mind előfordul.Cukros vagyok,magas a vérnyomásom és allergiás is vagyok.
Még élek!
Többször rákérdeztem a kezelő orvosomnál,nem mondta,hogy hagyjuk el.
Köszi a választ, de pont az lenne a kérdésem, hogy mennyig ebből egy kúra.
Nem tudom ,hogy jól teszem-e, de vagy négy féle kenőccsel is kenem. Pakolást is csináltam már belőlük.
Flector,lóbalzsam, Rheudol forte, és az anyósomtól kapott viperamérges krém.
És nem jött elő semmilyen mellékhatás?
Én meg már ettől a pár napi szedéstől is félek.
Ez komoly?
Pont egy olyan cikket olvastam tegnap itt a neten ,
amelyben egy orvos azt ecsetelte, hogy ez a gyógyszer nagyban megnöveli a szívinfarktus kockázatát.
Az orvos nem mondta???
A 2 doboztól többet biztos nem.
A férjemmel évekig szedették ízületi fájdalmai miatt. A Diclofenac nevű változatot.
Később csak azért cserélte le kérésünkre a háziorvos, mert már nem volt elegendő, és a férjem többet nem akart szedni belőle a napi 1-2 db-nál. Nagyon ritkán vette be a harmadikat.
Nem néztem utána, hogy az érszűkületet melyik gyógyszere mennyire és miben befolyásolta. Sajnos szívrohamban meghalt.
Sziasztok! Kezdő derékfájós vagyok.Már 3 hete szenvedek. Vasárnap tetőzött a fájás.
Ügyelet.Diclac és Mydeton.
Kérdésem az lenne, hogy meddig lehet szedni a Diclacot, mert nekem napi kettőt írt az orvos a 75 mg-osból.Nagyon sok rosszat olvastam erről a gyógyszerről. Félek tőle.
Szóval hány napig szedjem, hogy azért vissza ne jöjjön az éles fájdalom, mert mára végre jobb.
Köszi a válaszokat!
További ajánlott fórumok:
- Használt-e már valaki Visanne gyógyszert endometriózisra? Érdekelne minden, mellékhatások, meggyógyult-e, visszajött-e, hogyan kell szedni..
- Ismeritek a Bromocriptin [parlodel 2, 5 mg] gyogyszert?Menyi ideig lehet szedni?
- Testvéremnél skizofréniát állapítottak meg, kapott rá gyógyszert, de nem akarja szedni, hogy értessem meg vele, hogy ezt neki szednie kell?
- Allergia gyógyszer szedése mellé érdemes/lehet homeopátiás szert is szedni?
- A málnalevél teán kívül érdemes-e homeopátiás gyógyszert szedni a 36. héttől? Miket és milyen arányban? Szülés alatt?
- Magas vérnyomásra, felírt gyógyszert életfogytig kell szedni. Miért?