Tegeződés vagy sem... (tudásbázis)
Nem nézel ki öregnek, szerintem Te is magázd.
Én is magázom a tizenéves bolti eladót is, tiszteletből.
Szerintem egy munkahelyen, ami zárt közösség, természetes a tegeződés.
A hivatalomban sokkal flottabbul megy a mérhetetlen tömegű információcsere tegeződve, mint magázódva. Sőt: még a telefonban is gyakran tegezzük egymást azzal, akit nem is ismerünk, de valamilyen módon szervezetileg kapcsolódik a munkahelyünk.
Viszont már fiatalon is meglepődtem volna, ha mondjuk a hentes letegez. Véleményem szerint eladó és vevő közt nincs helye a tegeződésnek.
Középiskolában nekünk a volt osztályfőnökünk ajánlotta fel a tegeződést az utolsó napon. Ennek ellenére senki nem merte letegezni elsőre, csak én. Err azt mondta:"Maga még vinni fogja valamire az életben!" Talán igaza lett...:)
De elmondtam neki, hogy a véleményemet, hogy a tiszteletet száz meg százmillió módon ki lehet még fejezni és megköszöntem neki a lehetőséget és azóta is tegeződünk és tartjuk a kapcsolatot.
Magázódni kellene alapból.
Amikor tegez valaki egy boltban, megkérdezem, hogy az adóhivatali ellenőrt, vagy a betérő rendőrt, illetve az igazgatót is tegezi? Illetve a tanárait is? erre vörösödés a válasz...naugye..akkor vegyen vissza..
A filmekből, rettenetes sorozatokból veszik ezt a lazaságot..aztán nem tudnak egy idő után különbséget tenni...
Egyébként a tegeződéssel nincs semmi baj...hetven éves vagyok, tegez sok fiatal...no de tisztelettel..én is tisztelem őket, nincs lekezelés, alázás, pimaszkodás.
De egy benzinkútnál azért mégsem...
Mert???
Azt mondtam menjen az irodájába?????
És hát ha eszébe jut, hogy mit akart???
Értelmezzed már amit írok.
Nem artana nehany oldal illemtant olvasnod;
kicsit faragatlanul szabadszaju vagy;
hű... lehet, nem is akarnám tegezni :o még a végén tényleg el találnám oda küldeni...
amúgy ha engem tegeznek, akkor én is viszont... még ha nyugdíjas korú is a másik fél. már huszonévesen is úgy éreztem, hogy felnőtt vagyok... és ha ezt a másik fél nem veszi figyelembe, akkor bizony én sem veszem figyelembe a korát. ez most méginkább így van.
egyébiránt nálunk van közel 900 dolgozó. nagy részét tegezem nemre, korra való tekintet nélkül... kivétel ezalól a magukat istennek képzelő dr-ék, de közülük is több van, aki mindenkit kollegának tart, így egyértelmű számára a tegeződés. illetve a fiatalokat/kezdőket általában letegezem, legyen az akár közmunkás, akár dr... mivel oktatni könnyebb úgy :)
mindezt leszámítva nem zavar a magázódás, szeretek magázódni. korábbi helyemen közvetlen kollegáimnak egy részével (idős, ffiak) bizony magázódtam. egyik nyugdíjba ment, most is magázom. másikkal egy névnapon pertut ittunk. harmadik ffi kollega maga ajánlotta, hogy most már tegeződjünk. mondtam, nekem tök mindegy.
amikor kezdtem, az egyik igazgató kb 3-4 hónap után kezdett el azzal piszkálni, hogy ugyan mikor fogunk már tegeződni... mondtam neki, hogy nyilván nem a telefonon keresztül... aztán egyik alkalommal szimplán csak jött, hogy minden megbeszélés nélkül tegezésre váltottunk.
Ne aggódj, elég nagy prosztó ahhoz, hogy ne sértődjön meg, ha letegezed :/
A legnagyobb bárdolatlanság egy nő, különösen a beosztottja társaságában így beszélni.
Ja és mondok egy példát, hogy miért is gondoltam a tegeződésre. V.melyik nap bejött hozzám és mondja, hogy mire oda ért elfelejtette mit akart. Mondom neki: - Menjen vissza ahonnan jött (irodájára gondoltam)és eszébe fog jutni. Mire ő: - Akkor menjek a jó büdös p..ba? És röhög majd meg szakad.
Szóval ilyen a viszonyunk ezért mertem volna erre a tegeződésre gondolni.
További ajánlott fórumok:
- Egy fiatal nő kezdeményezheti a tegeződést egy idősebb férfi felé, akit gyerekkora óta ismer,de már ciki a csókolom?
- Tegeződés vagy magázódás? (Válaszadás előtt az első hozzászólást kérlek olvassátok el!)
- Orvos beteg kapcsolat...Kinek illik kezdeményezni a tegeződést?
- Tegeződés vagy magázódás?
- Az illem mit kíván tegeződésnél, ha a nő a fiatalabb és a másik fél egy férfi?
- Bölcsődében szülői- gondozónői tegeződés.